Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Lobby in Brussel Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  26-3-2010
 

Vorige week vonden de vergaderingen van de FCI, de wereld duivenbond, in België plaats. We hebben enkele jaren succesvol lobbywerk in Brussel kunnen verrichten, maar steeds waren er binnen het FCI vervelende discussies over de betalingen aan de lobbyist. Tijdens deze bijeenkomst is duidelijk geworden dat er maar een paar landen zijn die dit werk zo belangrijk vinden dat ze er ook voor willen betalen. Hiertoe behoren Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. De Belgische KBDB weigert echter om mee te betalen en daardoor komt dit werk bij de Europese Commissie in Brussel nu stil te liggen. De lobbyist heeft na een lange discussie genoegen moeten nemen met 65% van het bedrag waar hij over de laatste jaren recht op had en heeft daarom gezegd geen werk meer te willen verrichten voor de FCI. De KBDB vindt dat we maar naar een lobbyist uit moeten kijken als er zich een probleem voordoet. Gevolg is dat indien er zich nu een probleem voordoet op het gebied van dierziekten, transport en dergelijke, we geen ingang hebben bij de Europese Commissie en misschien nog belangrijker, wij vooraf geen invloed hebben op de te nemen maatregelen. Met dit besluit wordt de duivensport binnen Europa weer erg kwetsbaar en verliezen we een duidelijke positie binnen Europa om onze belangen te behartigen.

Over de elektronische systemen en ringen komt eind april een extra vergadering. Door ons is aangegeven dat de verdeling/toewijzing van de custom-ID's dan ook aan de orde moet komen om te voorkomen dat het verschijnsel van gekloonde duivenringen definitief tegen te gaan.

Vanuit de veterinaire commissie is nogmaals benadrukt dat jaarlijks alle duiven tegen paramyxo geënt dienen te worden. Bij jonge duiven dient men niet te lang te wachten alvorens de enting geeft, een leeftijd van vijf weken is prima.                         

Bij het onderwerp doping is door ons ingebracht dat op de Olympiade 2013 alleen duiven moeten worden toegelaten uit landen die een adequate dopingcontrole uitvoeren en opgeleide controleurs.                                                    

Op  het gebied van de losplaatsen is de KBDB ons zeer welwillend om nieuwe losplaatsen te vinden. Een paar voorgestelde plaatsen worden deze week bezocht door de voorzitter van de commissie losplaatsen met iemand van het bureau van de KBDB.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

De Marathonvliegers

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Elsacker-Jepsen

Familie Huizer

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

IFC Hoogerheide

Combinatie Bruggeman

Theo de Kruijk

Cees van Heijst

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens