Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (28-03-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  28-3-2010
 

Zo, de klok is ook weer vooruit gezet en met het weer wat we de laatste anderhalve week hebben gehad zijn de "echte" lente kriebels ook weer terug. Het doet ons allen zichtbaar goed. Er wordt mij wel eens gevraagd, "Je schrijf je Kijk op de Week zeker altijd door de weeks, i.p.v. op de zondag ?". Nee mensen, ik schrijf hem gewoon lekker op de zondagochtend. Tja, ik ben nu eenmaal in hoofdzaak een slechte uitslaper en dan zijn dit soort bezigheden iets moois om de vroege zondagochtend te doden. Natuurlijk maak ik soms wel eens een aantekening eerder door de weeks maar het stuk zelf ja, dat wordt gemaakt op de zondagochtend.

Reacties

Ook krijg ik wel eens reacties op dit wekelijkse schrijven. Zoals ik wel eens eerder zo nu en dan aangaf. Deze reacties bestaan uit leuke, goede maar zeer zeker ook domme reacties. En eerlijk is eerlijk, zelfs soms van mensen waar je het juist niet van zou verwachten. Recentelijk nog, en met recentelijk bedoel ik gisteravond. "Johan, zalig zoals je soms uit de hoek kan komen. Soms zo mooi en duidelijk om tussendoor de bekende trap te geven naar het uitschot". Nou, zo wil ik deze personen dan ook weer niet noemen maar ik begreep de beller volkomen. Ook deze man in kwestie had wel eens de bekende emmer met .... over zich heen gehad. Ik vraag nog zeer verontwaardigd of ik hiermee moet stoppen of wat en hoe de beller het nu juist bedoel. Nee, stoppen juist niet gaf hij aan want hij vond het juist machtig hoe ik dit soort dingen omschreef. Ook de beller heb ik medegedeeld dat ik met dat soms kritisch schrijven wil stoppen. Begrijp me niet verkeerd, maar als je een kampioen de Hemel in schrijf dan ben je zijn beste vriend. Maar als je soms, en dit doe ik dan zonder namen te noemen mensen of personen bekritiseer, ondanks dat het op waarheid berust, ja mensen, geloof me, dan zijn ze plots zo ......... Nee, zelf mogen ze gerust met bagger en modder gooien, maar ojee als de bal eens terug gespeeld zal worden. Nee, geef mij maar mensen die je persoonlijk de waarheid aangeven recht in je bakkes. Maar ja, we weten het, het merendeel doet het achter je rug om en als je ze er op aanspreekt staan ze met een bek vol tanden. Echt, gadver.......... Zo, weer even genoeg ge.....  want ik zou het eigenlijk niet meer doen, en om nu telkens maar over te komen als de één of andere negatieveling heb ik ook geen zin in.

Voetbal

Zo, gisteren moest ook de kleine man weer eens aan de bak met zijn teamgenootjes. Vorige week was ik eigenlijk vergeten het te vermelden. Trouwens, er was vorige week ook niets te vermelden want het was in één woord gewoon ... Maar nu, ja, er stond een leuke pot op het spel. (gewonnen met 2 - 0)Terwijl de wedstrijd nog maar net begonnen was werden er enkele overtredingen gemaakt en voor dingen gefloten waarvan wij (ouders van onze jongens) dachten van ...... U kent het vast wel, er wordt gefloten dat je bij jezelf denkt, "wat is hier nu gaande". Er bleek ook een gekend Nederlands scheidsrechter rond te lopen die links en rechts de wedstrijden bekeek. Als er plots, pal voor mij neus een smerige overtreding wordt gemaakt (ze noemde het een schouderduw, terwijl het natrappen totaal niet gezien werd) klap ik en een andere vader flink van leer. Oke, niet goed te noemen maar het was de zoveelste domme beslissing (dan druk ik me nog netjes uit) Komt daar op hoge poten Jan Lul van een scheidsrechter met zijn blonde lokken aangelopen, die trouwens ook nog "mag" fluiten op de Nederlandse velden. Begint meneer B daar met een "R" en een kapsones (kijk, dit ben ik !!!) van heb ik jou daar een partij stampij te maken. Potverdorrie denk ik (en ik dacht nog wel meer hoor !!!) maar ach, terwijl de persoon in kwestie een drukte maakte van heb ik jou daar (de man wilde ook laten zien wie hij was, wat thuis denk ik niet mag, de stumperd) kijk ik hem lachend aan en mijn blik vertelde hem meer dan genoeg. Maar eerlijk is eerlijk, je mag je er niet mee bemoeien maar als er zo gefloten wordt en de mannetjes (van 7 - 8 jaar) van je eigen elftalletje zo aangepakt worden en er dan niemand iets van zeg, ja sorry hoor !!!

Nu weer naar de duiven

Van verschillende kanten werd mij al de vraag gesteld of ik ook al aan het rijden was met de duiven. De mensen die mij dit vroegen waren zelf al weg geweest met de duiven. Nu is het weer op sommige dagen natuurlijk meer dan perfect om dit op te pakken. Maar dat ik net gekoppeld had heb ik er nog geen aanvang mee genomen. De bedoeling is om volgende week, mits het weer het toestaat in het lange weekend wat we voor ogen hebben om de jaarlingen enkele keren weg te gaan brengen. Ik heb namelijk volgende week vier dagen verlof gezien Goede Vrijdag en Tweede Paasdag. En als het weer het dan toelaat wil ik wat gaan rijden met de duiven. En trouwens, als er vandaag verders niet op de planning staat en het weer blijft zoals het hier nu is, ja, dan gaan ze vanmiddag misschien nog wel een stukje weg.

Op eieren komen

De gehele koppeling is eigenlijk buitengewoon verlopen. Geen vechtpartijen of iets en ze komen, mag ik wel zeggen zeer goed op eieren. Op dit moment heb ik van de 22 koppels 20 koppels op eitjes zitten en aanstaande dinsdag zitten ze twee weken bij elkaar. Oke, bij andere zitten ze altijd binnen een zucht en een scheet op eieren. Op voorvluchten komen ze bij Piet en Klaas altijd meer dan goed af. U kent het vast allemaal wel. Nou, hier nooit alles in die bekende zucht en scheet op eitjes. En wat het voorbeeld van Piet en Klaas betreft. Dit was een oud voorbeeld uit mijn programmatijd wat ik toen geregeld mee maakte samen nog met mijn vader. Maar ja mensen, ging het om de punten dan hadden Piet en Klaas altijd een ander excuus. En U weet het, een excuus bestaat gewoon niet in onze sport !!!

Eitjes weg

Nu dat de meeste dan op eieren zitten is er ook weer de tijd aangebroken dat er bezoek aan huis komt. Nee, niet van het geschenk van bonnen, want dat is zeg maar terug gebracht tot haast nul. Maar er gaan wel degelijk de nodige koppels eieren weg aan de nodige andere verplichtingen.

Geelkuurtje

Afgelopen vrijdag ben ik ook gestart met het jaarlijkse geelkuurtje. De één doet het niet, en de ander doet het wel. Vorigjaar heb ik gewacht met het kuurtje tot na de eerste dagfondvlucht. Maar na beraad met mezelf heb ik besloten om het toch weer ouderwets op de eerste broed te gaan doen. Wel doe ik het ditmaal eens met een ander product dan met het voor mij zo gekende en vetrouwde BS. De BS wil ik houden voor na de vluchten en nu ga ik ze een kuurtje geven met de voor de meeste onder ons gekende Ronidazol 10%.

Dagelijks weer buiten

Nu dat ze eenmaal weer gekoppeld zitten komen de duiven hier ook weer dagelijks buiten. Ondanks het nog niet verplichte trainen draaien ze al goed hun rondjes en zijn zelfs al geregeld even weg. Nee, het verplichte trainen wil ik dadelijk als ze eenmaal weer van elkander zijn een aanvang mee gaan nemen. Gewoon, ze moeten dan een uur goed en verplicht trainen. Nu vliegen ze hier door de jaren heen toch wel om en bij huis altijd goed hun rondjes hoor. Niet dat ik hier dadelijk al echt scherp achter zit, nee dat komt wel als ze weer eenmaal gekoppeld gaan worden naar de voor mij belangrijke vluchten.

Zo, voor deze week laat ik het hier maar weer eens bij en voor een ieder:
Tot de volgende kijk op ....

 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Johan Hamstra

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Gert Jan Beute Duivenproducten

Fondunie 2000

Theo de Kruijk

Cor Drost

IFC Hoogerheide

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens