Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (04-04-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  4-4-2010
 

Zo, we zitten alweer in de maand april. Het spel met de duiven zal op de meeste plaatsen, zoals ze het vaak zo mooi kunnen zeggen wel weer op de wagen zitten. Alleen het weer, ja dit zit nu niet echt mee. Al hoewel, gisterochtend, buiten de kou om was het goed vliegweer. Het was koud, maar bijzonder helder. Wat ik zo links en rechts zag op uitslagen kwamen de duiven bijzonder goed af met enorme snelheden. Het begin is er, en als de weergoden nou nog eens mee gaan zitten dan .....

Het eerste lapvluchtje.

Vorige week zondag heb ik zo in de ochtend de jaarlingen en de laatjes gepakt en heb ze hun eerste lapvluchtje gegeven. Bij het pakken en het noteren bleek dat er 1 van het hok was verdwenen de dagen ervoor. Dat kan altijd gebeuren denk ik zo. Of misschien gepakt door een rover, al heb ik hier gelukkig naar mijn weten totaal geen last van. Maar ondanks dat ik dan geen last heb met deze rovers heb ik wel zo nu en dan eens last van een ander groot gevaar. Aan de overkant van de straat, ik praat over een ruime 50 meter denk ik staan de hoogspaningsmasten. Ja, ook hier sneuvelen op jaarbasis wel eens een enkel duifje aan. Dit is ook de reden dat als de wind te hard is hier geen duiven loskomen. Ook in de wintermaanden, met een laag staand zonnetje zijn deze masten een groot gevaar. Maar ja, de één heeft hier last van en de ander daar weer van. Al met al heb ik voor mijn hok nu, zo net voor aanvang van het seizoen nog een mooie ploeg jaarlingen zitten. Afhankelijk van het inspelen is het tot op heden de planning dat deze ploeg gespeeld zal gaan worden op Bordeaux ZLU. Maar ja, een liefhebber, en zeker mijn persoontje is net het weer. Nee, niet dat ik zo'n wisselvallig persoon ben in het normale leven maar op duivengebied, niet qua verzorgen hoor, maar ik kan nog wel eens plots veranderen qua spel of beslissing. Of dit goed is weet ik niet, maar door de jaren heen sla ik mezelf er redelijk door heen op die veredelde schoenendoos.  

Op eigenhok.

De vliegduiven zitten weer van elkander. Afgelopen vrijdag was het hier eieren dag en zijn er daarom heel wat koppels eitjes weg gegaan. De zo gezegde kweekduiven blijven wel gewoon broeden, al brengen sommige koppels dadelijk jongen groot van enkele andere koppels die bij de vliegduiven onder zijn gebracht. Tevens zal vanaf nu, nu dat de vliegduiven van elkander gaan het invliegen zijn aanvang gaan nemen. De bedoeling is om ze nu wekelijks te gaan spelen tot aan de eerste dagfondvlucht en dat is voor mij Orleans aan een goede en ruime 470 km. Daarna is de planning een weekje thuis om ze vervolgens, voor ze weer gekoppeld worden nog een Ablis te spelen op het derde weekend van mei. Dan zullen ze zo rond 25 mei gekoppeld gaan worden zodat de oude duiven, die bestemd zijn voor Barcelona op jongen van een dag of vijf/zes zitten. De overige (jongere) duiven die Bordeaux ZLU moeten doen zullen dan op de dag van inkorving een 16/17 dagen zitten te broeden. Mijn ervaring niet de juiste stand, althans, dat is mijn ervaring maar ik heb gewoon de ruimte niet om ze in groepjes te koppelen.

De eerste feestavond ook alweer bekend.

Ja mensen, de datum voor de eerste feestavond is ook al weer binnen. Vrijdagavond 17 december staat de eerste avond al weer in de agenda van de huldiging van De Supercup. Sommige hoor ik denken, Supercup !!! Ja, neem voor verdere informatie aangaande dit prachtige evenement eens een kijkje op de site van Toppigeons.

Misschien denken sommige, "zou ie er iets over schrijven"? Ik zit maar te denken, "doe ik het, of doe ik het niet". Eigenlijk wil ik er in mijn eigen wekelijkse stukje niet eens woorden over en aan vuil maken, want het is gewoon zonde van me tijd. Maar ja, ik zal er enkele regels aan wagen. Bij ons, althans, "ons", want dat ons gevoel is bij mij geheel weg na afgelopen vrijdagavond voor wat mijn eigen verenigingsleven betreft. En neem van mij aan, dit zal voor wat dit gebeuren nooit of te nimmer meer het zelfde worden. Nee, misschien niet goed van mij, maar is er iets over bij mij, tja, dan is het ook over. Daarom dat ik ook schrijf, zoals hierboven, dat sommige denken, of zelfs misschien wel hopen of ik er iets over zou schrijven. Nou, met dat wat ik hiervoor heb omschreven wil ik het eigenlijk dan ook maar gewoon bij laten. Voor hen die nu denken, "wat schrijft ie nu allemaal weer", wees blij dat jullie er niet bij betrokken zijn want echt, je broek, althans, die van mij wel zakt er van af. En geloof me, dan druk ik me nog uiterst netjes en braaf uit. Maar goed, het leven gaat verder en ook hier is dat zo. Na dit schrijven moet ik gelijk weer denken aan die mooie anecdote van de gekende A.S.

"Zolang de grootste ellende in je leven zich afspeeld op duivengebied ben je een gelukkig mens"

Dus gewoon, geniet van je duifjes, en nu het spel op de wagen zit wens ik een ieder veel succes en veel mooie vluchten toe!!! 

Zo, voor deze week laat ik het hier maar weer eens bij en voor een ieder: Tot de volgende kijk op ....

Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Hans de Ruig

Will & Falco Ebben

De Marathonvliegers

Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Fondunie 2000

IFC Zeeland

Familie Huizer

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!