Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Zorgen? Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  13-4-2010
 

Recent las ik op een buitenlandse site iets over de financiŽle situatie van de internationale federatie , de FCI. De strekking van het verhaal was dat het financieel niet best zou zijn. De financiŽn van de FCI zijn echter prima op orde. De bijdragen aan een FCI-commissies daarentegen laten zien dat er wanbetalers zijn. Aan de Commissie Europa hebben alleen Nederland en Duitsland jaarlijks bijgedragen. Landen die onregelmatig betalen maar wel bijdragen zijn o.a. Frankrijk, ItaliŽ en Zwitserland. Daarnaast zijn er kleine landen die niet betalen. Een duivenland als BelgiŽ, toch geen  klein duivenland, heeft sinds 2004 niet meer bijgedragen. Dat zit dus wel structureel mis binnen de FCI, terwijl dit toch de commissie is die de duivensport in moeilijke tijden van bijvoorbeeld dierziekten, veilig moet stellen.

En natuurlijk heeft BelgiŽ financiŽle lasten van de FCI vergaderingen die daar twee maal per jaar plaatsvinden. Maar de andere landen maken kosten voor het bijwonen van de vergaderingen. Zij hebben reis-en hotelkosten en kunnen dat niet declareren bij de FCI. "Elk nadeel heb z'n voordeel.", zei Johan Cruijff, en dat is bij de FCI  niet anders.

Er lijken mij belangrijkere zaken binnen de FCI om ons zorgen over te maken. Bijvoorbeeld de vraag of we met elkaar in staat zijn orde te scheppen in de dreigende chaos op het gebied van het elektronisch constateren zoals het op de markt komen van gekloonde ringen en constateersystemen die niet professioneel getest zijn op fraudebestendigheid, of hoe het nu verder moet met de lobbyactiviteiten in Brussel nu er landen zijn die daar geen euro voor over hebben. De Olympiades gaan wel door, dat is heel mooi, maar er zijn belangrijkere zaken te doen.

Het einddocument nadert zijn voltooiing. Op 20 april zal de werkgroep Sport en Spel het voorstel presenteren en zijn ook de uitgangspunten van de randvoorwaarden ingevuld. Omdat uit mailverkeer blijkt dat men denkt dat iedereen moet specialiseren hier een enkele opmerking over. Niemand moet specialiseren en er is ook voorzien dat er iedere week een vitesse of midfondvlucht is. Deze wens werd ook breed gedragen tijdens de bijeenkomsten in het land.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

M. van Ginkel

Cor Drost

Super Fondclub G.O.U.

Gertjan Knoop

Aad Beerendonk

Cees van Heijst

Van Elsacker-Jepsen

Nico Haesen

De Marathonvliegers

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, BelgiŽ, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het ďafgevenĒ of te wel ďneersabelenĒ van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens