Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Feiten in de Vlucht Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  10-4-2010
 

Afgelopen zaterdag heeft Cees Donker zijn laatste filmmiddag gehouden op Urk. Ook zijn vrouw , kinderen en kleinkinderen waren daarbij aanwezig. Namens het bestuur NPO heb ik hem bedankt voor zijn “ambassadeurswerk” voor de duivensport en dit onderstreept met het opspelden van de zilveren speld van verdienste.

Uit geluiden die ik hoor blijkt dat niet iedereen duidelijk is dat met het aanvaarden van het Basisdocument  de AV akkoord is gegaan  met de punten die we in het kader van de Vlucht naar de Toekomst gaan veranderen. Het is dus geen vraag meer of we deze onderwerpen gaan veranderen maar wel hoe we dit gaan doen. Een  voor velen belangrijk punt  dat daarin genoemd is,  is het vliegschema beter gezegd inkorfprogramma dat uitgewerkt wordt op grond van het feit dat Sport en Spel centraal staan,leidend zijn en al het andere zoals vervoer volgend, ondersteunend. Het inkorfprogramma wordt een keuze programma op basis van de disciplines. Door de keuzemogelijkheid komt dit tegemoet aan de gezinsvriendelijkheid. Keuzes worden mogelijk omdat er bijvoorbeeld twee vitesse toeren en twee jonge duiven toeren zijn voorzien. 

Deze week heeft ook een gesprek plaatsgevonden met alle afdelingsvoorzitters. Doel van het gesprek was de rol die de voorzitters  kunnen gaan vervullen als het gaat om het punt van de organisatie. Hierbij komt aan de orde o.a. de gebiedsindeling en de inspraak van de disciplines. Eind april vergaderen we weer en we  zullen dan eerst  verder praten over de sport en met name het spel . De resultaten van de werkgroep Sport en Spel komen binnenkort ter besluitvorming in het bestuur. Na het besluit wordt dit opgenomen  in het zogenaamde Einddocument komt. Zogenaamd omdat het eigenlijk het document is dat de start is van de implementatie van de veranderingen.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Van Hoeck-Noel

Comb. Gerritsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Huub Hermans

A. Engelen

Van Elsacker-Jepsen

Familie Huizer

Gebr. van Toor

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens