Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Wat een onzin Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  17-4-2010
 

Teletekst en internet zijn beiden een mooi medium voor de NPO om haar leden op de hoogte te houden. Maar wat de actualiteit betreft is er nog veel vooruitgang te boeken. Zoals de teletekstpagina's van vandaag, 17 april 2010. Ga je die bekijken, dan kom je tegen: een pagina van donderdag 15 april dat er nog geen problemen te verwachten zijn met de aswolk uit IJsland. Een pagina met aanvulling op dat bericht wat op 16 april is verschenen.

Achterhaald

Mooie berichten, terwijl de duiven inmiddels allang op de losplaatsen staan! De foute schrijfwijze van het woord concentratie is een kleinigheidje. Volgens deze berichtgeving worden we op de hoogte gehouden via dezelfde teletekstpagina én de site van de NPO. Ik zou zeggen dat een bericht met kennisgeving dat er geen gevolgen te verwachten zijn voor het vliegprogramma van zaterdag, toch een relevante ontwikkeling is om te melden? En op de site van de NPO? Daar helemaal geen letter over een aswolk en of er wel of geen consequenties geen voor de vluchten. Ook ontgaat mij het nut van een nog eerder geplaatst bericht over chipringen wat relevant is voor 'een paar verenigingen', letterlijke tekst van het bericht. Ik zal vast niet de enige zijn met een oude televisie waarbij alle pagina's één voor één langskomen. Weg met die overbodige en achterhaalde informatie!

Wel nuttig

Wat wel nuttig is het jaren geleden ingevoerde 'weerbericht'. Maar... wat hebben liefhebbers 's morgens om 8:30 uur aan (en later) een bericht wat aangeeft wat de weerssituatie op de vlieglijn om 6:30 uur is. Wat zij willen weten is de verwachting hoe laat de weersomstandigheden wel geschikt zullen zijn om te lossen. Hoe laat is eventuele sterke inversie opgelost, komt er een regenfront achteraan en dat soort zaken.

Rapport

Dit is een jarenlang slepend 'probleem'. Ik kan me niet voorstellen dat er niet eerder op- of aanmerkingen zijn gemaakt richting de organisatie. De nieuwe NPO staat o.a. voor meer transparantie en betere communicatie naar haar leden. Van zowel transparantie als actuele informatie zie ik beiden weinig terug in deze wekelijkse actualiteit in het vliegseizoen. Ik zou zeggen pak de handschoen op. Jullie kunnen daar morgen mee beginnen, want daar is echt geen rapport voor nodig!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Team Noel-Willockx

Van Elsacker-Jepsen

M. van Ginkel

Super Fondclub G.O.U.

Hans de Ruig

Cees van Heijst

Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!