Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Mijn mening (5) Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  30-4-2010
 

Goedendag vrienden, vandaag een korte column, ik had het deze week veel te druk met onze nieuwe site www.duivensites.nl/beute. Alles kan ik nu persoonlijk bijwerken, en dat duurt even. Ik probeer iedere dag een klein stukje te schrijven in het dagboek en zo nu en dan de prestaties, kweekkoppels en “laatste nieuws” bij te werken. Gelukkig heb ik alleen nog maar positieve respons gekregen met hier en daar een verbeterpunt natuurlijk. Dus neem eens een kijkje, ik hoop dat u er een positief gevoel aan overhoud.

Trainen

Ik las in De Duif (Vlaams duivenblad) een mooie column van A.S. hij sprak over de zin en onzin van langdurig trainen (voor eendaagse fondduiven), hij noemde wat namen van liefhebbers die hun duiven zeer langdurig laten trainen en ze soms honderden kilometers op dinsdag of woensdag weg brengen (A.S. noemt zelfs de Franse Grens), maar noemde hij ook twee namen van goede spelers die het niet doen. Nu viel mij aan deze namen op dat de serie spelers (meerdere duiven op Teletekst) bij de lange trainers stonden. Mijn mening daarover (en die is niet wetenschappelijk bewezen), is dat lang trainen het verschil maakt op veel hokken van een prijs spelen of een serie draaien. Veel trainen en het daarbij behorende veel eten maakt in mijn ogen de duif sterker, ze gaan door en 600 a 700 kilometer sprinten is voor deze duiven geen probleem meer. Afgelopen week sprak ik iemand die zijn duiven in een week vier keer had weggebracht op een flinke afstand maar hij had zich gehouden aan de 10 en 20 gram voer uit een schema... en dat kan natuurlijk niet. Als je duiven en dan vooral met de kou van afgelopen weken zo veel laat trainen dan moet je volle bak voeren (pak het dan na 20 minuten weg, maar laat ze kiezen). Persoonlijk trainen wij onze duiven veel en lang, zo rond 1 maart zijn we dit jaar begonnen met het uitlaten van de duiven, een weekje later trainden ze al hard en lang. Als het op zo’n korte termijn zo hard gaat zijn er altijd duiven die het niet kunnen volhouden, die haken dan af, komen eerder terug of laten de vleugels wat hangen, deze duiven worden uitgeselecteerd (passen niet in het systeem). De afgelopen vluchten gaat het op onze hokken heel goed (op de Vitesse) met kopduiven en prachtige series 38/56, 24/50 en 36/50 en dat inclusief de 9 overnachtduiven (die natuurlijk gewoon mee gaan, ik hou niet van trainingsduiven). Nog even terug komen op de column van A.S. hij schrijft dat de Belgen niet zo veel werk maken van langdurig trainen (die hij kende), maar de coming man van België Verreckt-Arien heilig gelooft in veelvuldig trainen. A.S. hoop net als velen dat er eens onderzoek gedaan gaat worden naar “duursporten” voor duiven. Is het langdurig trainen van een duiven een must? Nee natuurlijk niet iedereen is vrij om te doen en te laten wat ze zelf willen en goed lijkt, maar mijn mening is: Langdurig trainen is een onderdeeltje van het succes op de dagfond (lees het woordje “onderdeeltje” goed), Succes.

Volgende week een iets langere column.
GJ Beute
www.duivensites.nl/beute

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Cor Drost

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. van Toor

Comb. Gerritsen

Combinatie Lokhorst

Van Elsacker-Jepsen

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens