Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Vlucht naar de toekomst is begonnen! Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  3-5-2010
 

Vandaag presenteert het NPO-bestuur de Vlucht naar de toekomst. Dit document is de start van een proces op weg naar een moderne sportorganisatie. Vanaf nu staat binnen de NPO de sport centraal.
Al het overige is daaraan ondergeschikt! Vanaf vandaag is er geen weg terug, zo verklaarde Albert de Jong als voorzitter van de NPO.

De vlucht naar de toekomst is een ontwikkelprogramma. Geen dictaat maar een proces om de duivensport verder te verbeteren en te verbeteren. Dit onder het motto van Henk Gemser: Dit kan beter.
Dit betekent dat de NPO de weg inslaat van permanente ontwikkeling. Niet meer achter de feiten aanlopen, maar zelf nieuwe ontwikkelingen in gang zetten en direct inspelen op de vragen en behoeften van leden en de maatschappelijke omgeving. De input van de liefhebbers wordt permanent ingebracht voor vernieuwing. Dat is de kracht van deze nieuwe visie.

Omdat de behoefte van de leden centraal staat presenteert het NPO-bestuur geen traditioneel vliegprogramma, maar een nationaal inkorfprogramma, waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Het inkorfprogramma is zo samengesteld dat iedereen van vitesse tot marathonspeler zijn vluchten uit kan kiezen. Het is dus een programma waaraan iedere liefhebber zelf kan bepalen op welke vlucht hij/zij inkorft. Dit programma wordt in heel Nederland voor alle leden aangeboden.

Er worden disciplines ingericht zodat de leden medezeggenschap krijgen over hun eigen spel. De een is helemaal lyrisch over de marathon en de ander vliegt vitesse. Het gaat er om dat leden hun eigen spel kunnen spelen en daarop medezeggenschap kunnen uitoefenen.
De eenheid bestaat er dan uit dat de inrichting van de duivensport, de verenigingsstructuur en het leiderschap samengebracht worden in één sportorganisatie.
Met die inrichting gaan we direct na 31 mei beginnen. Zodra die disciplines gevormd zijn krijgen ze de taak om mee te denken over de verdere invulling van het inkorfprogramma. Dat zal dan vooral voor 2012 zijn.

Het bestuur NPO legt dit plan voor aan de AV. De AV dient met dit plan op 31 mei 2010 in te stemmen, zodat zo snel mogelijk daarna de vorming van de disciplines kan beginnen en de liefhebbers hun permanente input kunnen leveren via die disciplines.

In het implementatietraject is ruimte ingebouwd voor de afdelingsvoorzitters om onder leiding van de voorzitter van de NPO verder te werken aan de praktische ontwikkeling van de vereniging. Daarbij zijn de wensen van de leden via de disciplines uitgangspunt.

Vanaf vandaag is het oude denken voorbij.
Vanaf vandaag start het nieuwe denken: De sport heeft het primaat!

Veenendaal, 3 mei 2010.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Johan Hamstra

Combinatie Bruggeman

Cees van Heijst

IFC Hoogerheide

J. Doldersum & Zn

Aad Beerendonk

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Verweij-de Haan

Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!