Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Weblog Albert de Jong Open printvriendelijke pagina
7-5-2010
 

Maandag 3 mei was de persconferentie waarop het bestuur het document Vlucht naar de Toekomst heeft gepresenteerd. Er was opnieuw belangstelling van Belgische en Duitse bladen. Blijkbaar is men bij onze buren ook geïnteresseerd in het proces wat we, met het oog op de toekomst, gestart zijn. In het persgesprek heb ik in de toelichting een stelling gebruikt die Arnold Vanderlyde vrijdag uitsprak bij Pauw en Witteman.

Arnold zei: "We moeten ons ideaal nastreven. Daarvoor moeten we bij de basis beginnen. Of we de stip op de horizon bereiken is de vraag, maar het proces daar naartoe is net zo belangrijk". Het aangeven van het proces,de weg als het belangrijkste is de spijker op de kop slaan. Dit geldt ook voor ons veranderingstraject. Ook het document wat er nu ligt en deze week bij elk lid bezorgd wordt is geen doel op zich. Het helpt ons op de weg van verandering voort te gaan. Het doel wat we ons gesteld hebben is de weg inslaan naar een moderne sportorganisatie. We hebben met dit document weer een stap gezet.

Als bestuur hebben we er vertrouwen in dat we op hoofdweg de goede stappen zetten. In vergelijking met het basisdocument dat in maart door de AV met algemene stemmen is aanvaard is de stap naar het nieuwe document niet erg groot maar de inrichting van de ontwikkeling staat vast. Dit is een bewuste keuze geweest omdat we de overtuiging kregen dat we op dit moment geen grotere stap kunnen verdragen. In de Vlucht naar de Toekomst is in het hoofdstuk "De competitie" Sport en Spel uitgewerkt. De sport centraal is snel gezegd maar daar zijn nog wel een paar hindernissen te nemen en toch ligt daar de oplossing voor de situatie waar we in terecht gekomen zijn.

Willen we perspectief dan is er maar één oplossing mogelijk en dat is de Vlucht naar de Toekomst. De sport is immers de drager, het centrale element van onze sport. Als resultaat van de uitwerking van de uitgangspunten volgt er het inkorfprogramma. Dit is een keuzeprogramma. Na het inrichten van de disciplines krijgen de leden zeggenschap over het inkorfprogramma. Zeggenschap van de leden is een belangrijke en noodzakelijke verandering. Verder zijn de kaders van de randvoorwaarden duidelijk aangegeven. Deze punten worden straks uitgewerkt door de in te stellen werkgroepen uit de leden. Zoals u kunt lezen in het document wordt dit op 31 mei in een openbare vergadering voorgelegd aan de AV. De procedure in onze vereniging is dat het bestuur een document vaststelt en het vervolgens voorlegt aan de AV.

Met dit document ,met het hele proces streven we naar een ideaal waarbij we zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen van de leden voor zover ze bij ons bekend zijn. Het is dus geen klassiek bestuursstuk, maar primair een vertaling van de wensen zoals die onder de leden leven. Dit is de wijze van nieuw denken om de duivensport nieuwe kansen te geven.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

De Marathonvliegers

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Cor Drost

Cees van Heijst

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!