Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Droevige en positieve zaken in één column Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  14-5-2010
 

Afgelopen vrijdagavond hebben we afscheid genomen van een vriendin, Laura Wolff-Tennekes is helaas maar 42 jaar geworden. Ze laat Nanne, Anna, Joop, Mini, Rico en Dirk achter. Er waren honderden mensen aanwezig op vrijdagavond in het uitvaartcentrum aan de Cotoneasterstraat te Wezep. Een enorme rij mensen stond buiten het gebouw te wachten om afscheid te kunnen nemen van Laura en de familieleden te condoleren. We wensen Nanne en Anna en de verdere familie veel sterkte om dit enorme verlies te kunnen dragen.
Op de kaart stond een citaat van Salvador Dali: Bij elk afscheid wordt een herinnering geboren…

Zaterdag 8 Mei

Afgelopen zaterdag was een teleurstellende zaterdag voor vele liefhebbers, veel duiven konden hun weg op zaterdag maar moeilijk vinden, gelukkig zijn er op zondag nog velen nagekomen. Ik had zo’n beetje begrepen dat de onderste helft van Nederland ook problemen had maar lang niet zoveel als de afdelingen 7 t/m 11, daar was het op de meeste plaatsen zaterdags dramatisch. Op grote maar ook kleine hokken werd de voorbereiding voor de dagfond behoorlijk verstoord. Er gingen vanmorgen (maandag) reeds geruchten of het niet beter was de eendaagse fondvluchten van aankomend weekend af te gelasten. Misschien een niet eens zo’n gek idee voor velen. Hoe heeft het zover kunnen komen, en hadden we het niet aan kunnen zien komen? Ik ben geen weerman zoals u weet, ik heb er de ballen verstand van, maar was het niet mogelijk om dit dramatische verloop in de schatten en of te voorspellen?

Op eigen hok

Gaat het super, ook wij hadden een zwarte zaterdag natuurlijk. Het concours in onze club stond maar liefst 2,5 uur open, maar in die tijd pakten we toch 26 van de 50 in de punten. In onze vereniging waren 574 duiven in concours waarvan dus 50 stuks van ons. We hadden het geluk om 1,3,4,6,etc. te spelen (13 bij de eerste 50). In het ACG (Afdelings Concours Gebied) tegen 6 verenigingen en zo’n 2000 duiven pakten we de 1,3,4,7 en hadden 11 stuks bij de eerste 100. In dit ACG speelden we 37 mpm los met Carys 913 (Schaly duivin) die we kregen van de combinatie Weijers uit Groesbeek. In 2008 was ik bij hun op bezoek en zag daar diverse super Eijerkamp duiven zitten. Op mijn vraag ; mag ik een jonge duif uit die bepaalde koppeling kwam een positief antwoord en zo werd Carys voor mij gekweekt in 2009. Dus een beetje geluk moet je hebben (en goede duiven). Het is een schaly duivin met een licht oog wat je in de Chicago lijn van Eijerkamp & znn wel vaker ziet. De duiven werden zaterdag opgewacht met direct al Herstel Power over het voer, we hoorden op de kortere afstanden van trage aankomsten en hebben daar gelijk op geanticipeerd, dus gelijk de kachel aan, Herstel-Power en Beute Sport over het voer. Op zondag hebben we dit wederom gedaan, maar de laatkomers op zondag en maandag kregen daarbij natuurlijk ook nog een Herstel-Power Capsule opgestoken (na 1,5 uur zijn ze dan weer helemaal bij hun positieven).

Nu maandagochtend (10 mei 2010), zijn we weer bezig om de duiven op te bouwen voor as zaterdag (NPO Vlucht van bijna 500 km), dat zal niet meevallen natuurlijk. Persoonlijk denk ik dat ze bij ons wel weer in staat zijn om die 500 km goed te overbruggen, maar wat moeten die liefhebbers met hun hokken leeg en die laatkomers die het alleen met voer en water moeten doen? Zijn die weer klaar voor 500 km as zaterdag? Of is het beter dat ze hun duiven een weekje thuis houden? Bij twijfel altijd thuis houden, het seizoen is nog erg lang en er komen nog genoeg kansen voor u om zich te laten zien.

WHZB jeugd

Gisteren kreeg ik een mailtje van een verontruste deelnemer aan WHZB en dan vooral voor de jeugdspelers uit onze afdeling 11(Friesland), bij ons tellen alleen de 1e 10 duiven bij de jeugd, de anderen komen niet eens in de uitslag voor las ik. Dit is toch te absurd voor woorden, althans ik ben het wel eens met die 10 duiven laten tellen bij de jeugd maar dan voor alle afdelingen, en vooral in een landelijke competitie als WHZB. Dus niet jeugd uit bijvoorbeeld afdeling 8 te spelen met 15 duiven die allemaal mee kunnen dingen naar de eer bij de jeugd en bij ons in de afdeling maar 10. Dus ook hier weer een taak voor het NPO bestuur, regel het voor iedereen gelijk !.

Vlucht naar de toekomst

Heeft u het al in huis? Enkelen nog niet hoorde ik, maar wat is het mooi hè , eindelijk een NPO bestuur wat de handjes laat wapperen en eens aan het werk gaat. Het schitterende boekje te hebben doorgekeken kan ik niet anders zeggen dan KLASSE !!, Hopelijk gaat alles gebeuren zoals het voorgesteld word , zetten we de schouders er onder en krijgen we een prachtige duivensport toekomst. Volgende week kom ik er uitgebreid op terug natuurlijk. Maar denk er vast over na: opzouten met die kiesmannen (die soms alleen voor hun zelf spreken), beter vervoer, beter lossingbeleid (Schiphol niveau), gelijke kansen althans zoveel mogelijk voor iedereen, mooiere vluchten, echte dagfond i.p.v. rond de kerk vluchtjes, het ouderwetse poelesysteem op papier terug, grote lossingen op de dagfond, betere keuzes voor iedereen etc. Denk nu eens niet aan u zelf maar aan de duivensport voor onze kinderen, de toekomst ligt in uw handen. YES WE CAN!! En dat er reclame in staat…., dat is toch super slim van het bestuur, iets maken en de drukkosten en de bezorging door de adverteerders laten betalen, klasse!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Comb. Gerritsen

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

J. Doldersum & Zn

Gebroeders Homma

IFC Zeeland

Van Hoeck-Noel

Team Noel-Willockx

Theo de Kruijk

Huub Hermans

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!