Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (16-05-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  16-5-2010
 

Wat voor een verhaaltje zal ik deze week eens maken schiet er zo door mijn kale kop heen? Soms, zit ik zo te prakiseren of dat het over komt of dat ik de weg kwijt bent. Maar nee, gelukkig niet zeg, stel je eens voor !!! Wat trouwens heel opvallend was dat het opviel hoeveel bezoekers er afgelopen week mijn "Kijk op de Week" gelezen hebben en dan met namen uit eigen regio. Persoonlijk ben ik best benieuwd of ik met deze uitgave het record van zondag 9 mei gaat overtreffen. Maar goed, buiten de vaste bezoekers, die trouwens uit vele delen van het land en ook bij onze zuider buren vandaan komen vindt ik het voor mezelf meer dan waarderend om te zien hoevaak de site plots bezocht wordt uit mijn eigen naaste regio !!! 

De vlucht Creil

Ik had me week verhaaltje vorige week nog niet gereed of de eerste van de negen stuks die nog moesten komen viel op het hok. Ruim ander half uur later heb ik er zeven stuks bij en de teller van die nog moesten komen stond toen op twee (31 v.d. 33). Nu, een goede week later moeten deze twee nog steeds komen. Als ik zo links en rechts hoor zijn er vele duiven als nog nagekomen. Oké, het is een gegeven dat met en op dit soort vluchten de één alles thuis heb of krijg en de ander er de nodige kwijt is. Maar goed, ik had dan ook al een fikse klap te verwerken gekregen op mijn eerste vlucht van dit jaar.

Voor het eerst gebruikt

Het is koud en kil voor de tijd van het jaar toen we de duiven stonden op te wachten van deze Creil. Het werd snel duidelijk dat het een bloedvlucht zou gaan worden. Gezien de ATX stralingsplaten die ik had aangeschaft was dit voor mij een mooie gelegenheid om de duiven eens flink te verwennen bij thuiskomst. Zoals in een eerder verslag al aangegeven ben ik de platen (op vochtigheid) eerder deze maand al gaan gebruiken. Maar deze vlucht was voor mij een goede en mooie bijkomstigheid om de platen ook eens uit te proberen op temperatuur. En eerlijk is eerlijk, je bemerkt het wel aan de duiven kan ik zeggen.

Theo Loozen en zoon Pascal

We hebben het allemaal kunnen lezen op de diverse site's. De duif van TH Loozen en Zn is en werd uit concours genomen van de vlucht Creil van afdeling 5. Is dit goed? Is het de juiste regel? Er waren en zijn geen ontsnappingen geweest !!! Vele liefhebbers moeten een uur of wat dan ook op hun tweede duif wachten !!! Ja, het zijn tot op heden allemaal vragen die sommige zich zelf zullen stellen. Persoonlijk wil ik hier, en nu zeker niet op ingaan. Maar ik stel mezelf wel de vraag, "Het zal je maar overkomen?". 

Herpes virus

Vorige week zondag werd ik benaderd met de vraag om eens iets over het herpesvirus te schrijven. Helaas, ik ben geen deskundige in deze en kan me hierzelf dan ook verders niet over uitlaten. Gelukkig, als op je het op Google probeer op te zoeken krijg je verschillende links waar je naar toe kan gaan. Geef dan wel aan dat het om Herpes Virus van duiven moet zijn anders kom je bij geheel andere dingen.

Op eigen hok

Zoals de foto al aangeeft zitten de eerste jongen (11 stuks) van 2010 ook weer buiten. Sinds gisteren fladderen ze heel voorzichtig een beetje naar het schuurdak om gelijk ook weer terug te gaan. Echt, als liefhebber kan ik van dit soort zaken meer dan genieten. Hoeveel bruikbare zullen er tussen zitten. Zelf dwalen mijn gedachten als ik naar dit schouwspel zit te staren geregeld af. Dan zet ik die tegen die, en die zou weer mooi tegen die doffer kunnen etc. etc. U kent het wel. En dit zijn juist die mooie momenten waar ik dan ook zo intens van kan genieten binnen onze sport.

 

De eerste van 2010 !!!

Ook de overige zaken verlopen hier prima op schema. De oude duiven hebben de nodige vluchten nu gehad en er staan nog enkele leuke tripjes voor ze op het menu. Qua inspelen met de vluchten die ze mijn inziens nog zouden moeten verwerken volgens de gemaakte planning is een kleine aanpassing in gekomen. Wat de reden hiervan is doet nu even niet ter zaken maar i.p.v. dat ze een St. Quentin en een aangepaste Creil voor Ablis krijgen te verwerken zullen ze nog enkele andere nodige vluchten krijgen.

Koppelen

Eerdaags zal er ook weer overnieuw gekoppeld gaan worden. Eerst wilde ik alles tegelijk koppelen maar toch zullen de vliegers in twee groepjes met enkele dagen verschil gekoppeld gaan worden. De duiven die naar Bordaux Z.L.U. gaan, gaan aanstaande woensdag/donderdag bij elkaar en de duiven die naar Barcelona gaan zullen enkele dagen daarop op maandag 24 mei bij elkaar gezet worden. Dan moeten ze met inkorven zo allemaal op hun eerste jongen van dit jaar zitten van een dag of vijf / zes. Mijn ervaring, een prachtige stand voor zowel doffer als duivin.

Een zalig bad

Afgelopen vrijdag, het was voor het eerst sinds weken hier weer een prachtige dag. Oké, qua temperatuur kon het beter maar wij hadden wel de gehele dag een zonnetje. Dit was voor mij, ook gezien dat ik verlof had een mooie dag om de duiven weer eens een bad te geven. Nu krijgen ze dit hier natuurlijk ook wel wekelijks hoor. Als je dan bekijkt met welk genot ze gebruik maken van dit water, echt, een pracht gezicht.

Met deze uitgave wil ik het er eigenlijk maar weer eens bij laten. Ik ga zo dadelijk lekker in de tuin me duifjes opwachten. Voor een ieder, tot ziens, geniet van elkaar, je naaste en van je duiven!!! Laten we met zijn allen genieten van deze toch oh zo mooie hobby!

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Fondunie 2000

Van Hoeck-Noel

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Team Noel-Willockx

De Marathonvliegers

IFC Hoogerheide

Gertjan Knoop

Nico Jan Koenders

Johan Hamstra

Gert Jan Beute Duivenproducten

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com