Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Veranderingen Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  24-5-2010
 

Veranderingen in de wereld vonden in het verleden plaats na oorlogen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval en zien we dat veranderingen in verhoudingen in de wereld ontstaan na gebeurtenissen zoals de val van de Muur en na een financiële crisis.  In 2005 wees o.a. ons land de Grondwet voor Europa af met als argument dat dit tot verlies van autonomie zou leiden.  Door de financiële crisis leverden de lidstaten vorig weekend heel veel autonomie in door de overeenkomst tussen de ministers van financiën en later tussen de regeringsleiders. Vijf jaar geleden was dit ondenkbaar. Tussen de lidstaten en de bij de FCI aangesloten landen , en tussen de Europese Commissie en het FCI-bestuur zijn zomaar parallellen te trekken. Een vergelijking met onze nationale duivenwereld is ook te trekken.

Leo Mackaay en ik waren vorige week in Brussel voor een FCI-vergadering  over elektronische systemen en ringen. Besloten is om  als FCI de custom-ID's uit te geven per leverancier en eerst een nieuwe "ID"uit te geven als de eerder toegewezen" ID'"vol is. Als NPO hebben we ons steeds voor deze werkwijze ingezet maar kregen tot voor kort  hiervoor onvoldoende steun.Tevens zal elk systeem getest moeten worden door een door de FCI aangewezen instantie. Zoals het nu is betreft dit SmitsTechniek. Na een  test wordt het rapport aangeboden aan de FCI. Bj een positief advies  verstrekt de FCI  vervolgens een verklaring : FCI-gecertificeerd. Alleen resultaten behaald met  FCI gecertificeerde systemen zullen in de toekomst geaccepteerd worden voor door of namens de FCI georganiseerde evenementen.

Maandag 17 mei vond er een gesprek plaats met de afdelingsvoorzitters .  Doel was de voorzitters bij te praten over de Vlucht naar de Toekomst en de mogelijke positie van de voorzitters bij de verdere  ontwikkeling. In een dergelijk gesprek worden geen besluiten genomen.  De discussie over het document vindt plaats op de reeds in oktober '09 aangekondigde Algemene Vergadering van 31 mei aanstaande. Dat is onze verenigingsstructuur. Het NPO- Bestuur doet voorstellen en de Algemene Vergadering/kiesmannen geven vervolgens hun mening, kunnen voorstellen tot wijziging doen en besluiten nemen.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebroeders Homma

De Marathonvliegers

Gebr. Maas & Zn

IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

Theo de Kruijk

Fondunie 2000

Gertjan Knoop

Will & Falco Ebben

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens