Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

The triple! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  28-5-2010
 

Ongelofelijk, we staan er zelf ook van te kijken maar we spelen nu voor de 3e week achter elkaar de 1e van het ACG, ditmaal 1 en 2 en 18 stuks bij de eerste 100. Noem je in duiventermen dit nu een Hattrick of een Triple? Ik denk Triple want het is 3 x een andere duif. Ongelofelijk, en dat zonder welke vorm van medicatie ook.

Dokter Nanne Wolff

Zoals ik reeds eerder vermeld ben ik vaste klant op dit ogenblik bij dokter Nanne Wolff te Hattemerbroek, hij onderzoekt twee x per maand mijn duiven (door een zetduiveltje stond er in een eerdere column twee x per week). Afgelopen donderdag de 20e mei was ik weer voor onderzoek bij hem in de praktijk, het was mega druk, er was geen plaats meer om te zitten zo druk. Om 11.15 uur was ik aan de beurt en had ditmaal 4 doffers meegenomen. De meegebrachte mest werd door één van de assistentes gereed gemaakt op een glaasje (met daarop vermeld: de knapste man van Drenthe….) en later onderzocht door dokter Wolff. Bij geen van de vier meegebrachte doffers werd iets gevonden, niet tijdens het keel en cloaca strijkje maar ook niet bij het luchtwegen onderzoekje. Zelfs in de mest werd geen enkel spoor van wormen of coccidiose gevonden. Nu weet ik dat mij ons nooit wormen of coccidiose gevonden word maar ik laat er toch steeds op onderzoeken. Nanne vertelde dat bij 50% (1 op 2 dus) van alle aangeleverde duiven op dit moment het geel gevonden word, heel veel liefhebbers kunnen dus nog veel beter hun prijzen spelen als ze daar wat aan doen. Maar nogmaals bij ons niets te vinden. Het probleem bij veel liefhebbers is dat ze wel regelmatig wat tegen het geel doen tijdens het seizoen, maar niet lang genoeg waardoor een gedeelte van het geel achter blijft en sterker word.

Op de film van Martin van Zon(Koerier Films) vertelde Martin over Combinatiemix van Dokter van der Sluis en dat hij dat voor de vluchten gaf en de kuur natuurlijk geheel afmaakte. Na deze voorjaarskuur gaf ook Martin niets meer. Als u net als wij tot dit seizoen een ontsmettingmix gaven (SA van Wolff of Combinatiemix van van der Sluis) na de vlucht dan werkt dat het beste als u voor de eerste vlucht zorgt dat er helemaal niets van het geel/luchtweg of coccidiose op uw duiven zit. Ook nu na de 7e vlucht hebben we nog steeds geen enkel medicijn gegeven! Het schema kunt u vinden op www.duivensites.nl/beute.

Vlucht naar de toekomst

Een document dat gezien mag worden als de start van een proces op weg naar een moderne sportorganisatie. (bron voorwoord Albert Jan de Jong). Ik heb het diverse malen doorgelezen en moet zeggen het ziet er goed uit, natuurlijk staan er punten in waar we over kunnen praten, onze eigen mening hebben en er niet helemaal mee eens zijn. Maar we moeten wel denken aan de toekomst van de duivensport. In Afdeling 4 bijvoorbeeld is het leden verlies dramatisch maar in Afdeling Friesland is geen enkel verlies de laatste 3 jaar, wat gaat in Friesland goed? En wat gaat in Limburg minder? Alles moet besproken kunnen worden en we moeten leren van elkaar. Dit NPO bestuur heeft de voorzet gegeven en de mouwen opgestroopt en hier heb ik groot respect voor. Op 31 mei as is er een openbare vergadering met het NPO bestuur, de afdeling bestuurders en U, ook U bent van harte welkom om uw zegje te doen. Vertel wat u anders wilt, misschien is u mening wel heel anders dan die van uw kiesman... misschien spreekt die kiesman wel voor zich zelf, ga na deze vergadering en praat mee, en zie met eigen ogen en hoor met eigen oren wat het NPO bestuur zegt en wat Uw kiesman/afdelingsbestuurder te vertellen heeft.

En ook ik ben groot voorstander van vergelijkbare uitslagen met een nationaal kader die uitgaat van dezelfde afstanden per discipline, gelijke vluchtdagen, dezelfde opbouw van de uitslag en dezelfde criteria voor kampioenschappen. Ook ik vind dat iemand die Vitesse speelt zeggenschap heeft over zijn spel en dat iemand die de marathon speelt over zijn afstanden wat te vertellen heeft. In de wandelgangen word gesproken over de grote hoeveelheid vluchten die op bladzijde 20 en 21 staan voor het seizoen 2011. Maar lees eens wat op bladzijde 15 staat; Het inkorfprogramma is zo samengesteld, dat iedereen van vitesse tot marathonspeler zijn/haar vluchten uit kan kiezen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat men alle vluchten gaat spelen (afschaffen Generaal kampioenschap).

Dus kom de 31e mei naar de vergadering en luister,denk en praat mee. Ook met het verplichte nationale spel ben ik het roerend eens, als duiven op een nationale vlucht gaan mag het niet zo zijn dat 25% niet “nationaal” staat, gaan er 70.000 duiven naar Blois dan staan er 70.000 nationaal.
En wat denkt u van de duiven die op training mee gaan? Ik ben er fel op tegen. Maar als dit blijft in 2011 dan wel zoal het NPO bestuur het voorstelt; van te voren aangeven welke duiven je voor training zet (voor het seizoen), dan kan er niet geschoven worden met diverse ploegen en “form van de dag” duiven. Het is een trainingsduif en speelt dus het gehele vitesse/midfond programma als trainingsduif punt uit. Ach zo zijn er nog diverse punten die onze aandacht verdienen, kom naar de vergadering en praat mee.

Op eigen hok

Gaat het ongelofelijk goed, ik kan er verder niets anders van zeggen, ongelofelijk goed. We spelen nu 3 weken achter elkaar de 1e in groot verband, staan op de eerste plek onaangewezen en aangewezen, hebben de eerste teletekstplaats al te pakken en winnen grote series. Tja, wat moet ik anders zeggen? Ongelofelijk goed!
De duivin die afgelopen week de 1e pakte is een rechtstreekse Eijerkamp & Zonen, ze heet Babette en is dochter van Vale Piet x Geschelpte 03. Het is een ongelofelijke goede duif, ze won tot nu toe (in 2009/2010) 13 x bij de eerste 10 in de club, maar ook in het ACG is het een topper. Tot nu toe 4e 2723 d., 9e 1249 d., 27e 2497 d., 20e 2039 d., 42e 1754 d., 28e 1346 d., 12e 2202 d., 24e 2368 d., 62e 2308 d., en dan nu 1e tegen +/- 1700 duiven (geschatte aantal). Op naar volgende week, iedereen succes gewenst.

GJ Beute Glashelder in Duivensport
www.duivensites.nl/beute

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Aad Beerendonk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gertjan Knoop

Cees van Heijst

Will & Falco Ebben

Comb. Gerritsen

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!