Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Over oude en jonge duiven Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  30-5-2010
 

Het seizoen is voor de oude duiven al goed opgang, bij ons zijn de eerste midfondvluchten al afgewerkt en het vitessekampioenschap is alweer vervlogen. De meeste mensen vinden dat de mooie vluchten nu komen. De eerste dagfondvlucht was ondanks de geringe afstand toch best pittig en je zag meteen de bekende namen weer in de kop van de uitslag.

Zelf heb ik de oude duiven na de slecht verlopen vlucht stopgezet. De ploeg was te klein geworden want op de vlucht waarbij de duiven met het regenfront te maken kregen bleven een aantal van mijn favorieten weg. In combinatie met de grote verliezen in het voorjaar heeft dit mij doen besluiten te stoppen met de oude duiven.
Het is niet leuk je hebt zoveel energie gestoken in het alsnog laten slagen van het seizoen met de oude duiven maar de omstandigheden kun je niet veranderen.

Ik richt mij nu op andere zaken, de tuin moest nog verder worden ingericht. Na de bouw van het nieuwe huis is eerst even de puf weg en ik was druk met de duivenhokken maar nu heb ik er de tijd voor. Ook heb ik mijn oude hobby wielrennen weer wat opgepakt dus ik zit nu elke zaterdag op de fiets als de meeste duivenmelkers in de hokken liggen te krabben.

Natuurlijk hebben we binnenkort ook de jonge duiven weer dus daar heb ik ook wel werk mee. De oudste ploeg traint nu goed bij huis en binnenkort stop ik met het verduisteren. Ze zitten nu nog middenin de rui van de dekveertjes en zien er nog niet mooi uit.
De tweede ronde is nu ook compleet en deze laat ik `s avonds uit en zitten net allemaal wat op het dak te kijken, echt vliegen doen ze nog niet.

Verder maak ik er tot nu toe nog niet teveel werk van, op de grond ligt zand en veel droge mest en de vakjes maak ik af en toe eens schoon. Straks als de rui wat voorbij is zal ik de boel weer wat schoonmaken. Nu kunnen de jongen mooi wat werken aan de weerstand althans dat is de bedoeling.

De eerste keer coli hebben ze ook alweer achter de rug en het was best heftig deze keer. Inmiddels lijken ze er weer door te zijn alleen dat weet je nooit zeker. Het blijft vaak wat rondhangen tussen zo'n ploeg jonge duiven maar je ziet het niet meteen aan de duiven. Toch zijn ze niet 100% gezond en dat geeft vaak de "onverklaarbare" verliezen bij jonge duiven, dat kan van een lapvluchtje zijn maar ook zo van het hok.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Fondunie 2000

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Super Fondclub G.O.U.

Huub Hermans

Dick-Jan & Stephan Göbel

A. Engelen

IFC Hoogerheide

IFC Zeeland

Nico Jan Koenders

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens