Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Doorgaan Albert! Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  2-6-2010
 

Beste Albert, ik heb gelezen dat de kiesmannen hun verstand niet op ‘sport en ’t spel’ hebben gezet. Chapeau! Voor de heren van de toekomst, want als ze het licht op groen hadden gezet, dan was onze georganiseerde sport naar de haaie gegaan en dat is nu voorkomen. Of anders gezegd: de weg naar de toekomst is open!

Wat nú?

Ik hoop dat “onze Albert” en mede bestuurders gewoon blijven zitten en niet quasi gekwetst de onsportieve biezen inpakken. Niet doen! Het moment van écht laten zien wat je waardes zijn is nu aangebroken, want de kiesmannen beseffen heus wel dat een hoop zaken anders georganiseerd moeten worden in dit duivenlandje aan de zee. Alleen dé manier waarop zal beter moeten dan de 2 adviespausen hebben ingefluisterd, want daar lusten de afdeling puppies (bestuurders/kiesmannen0 geen brood van; de geheimzinnigheid droop van de zogeheten plannen af. Ik zeg er geen woord meer over dan nodig is geweest; de afgelopen maanden!

Mijn voorstel: neem enkele weken vrijaf en trek de bergen in van Tirol. Bel zo nu en dan met je twee pseudo adviseurs en vraag ze: “Wat moet ik nu doen?” Als ze je niet in 1 minuut kunnen uitleggen, wat de volgende manoeuvre moet zijn, gooi dan subiet de haak op de hoorn òf beter: laat ze een, twee en ten hoogste 3 twitter berichten sturen, met daarin de volgende stappen. Laten ze niks van zich horen, stuur dan een dikke en vette onkostenfactuur van plusminus 25.000 euro, want dat zal die zooi (overigens mooie foto’s en opmaak) ongeveer gekost hebben. Ik kan me nauwelijks anders voorstellen, dat dit strooifolder idee uit de hoofden komt van de twee twitterende pseudo adviseurs. Ik weet dat jij een Zeeuw ben van geboorte, en die zijn zúnig, toch!?

Stap 2: markeer de doelen

Lukt het ze niet om in korte bewoordingen je adviseren, dan doe ik het voor deze keer gratis: pak een gele marker pen en loop zo snel als je kunt door je eigen reisfolder en markeer ieder specifiek geformuleerd doel. Dus, geen prachtige volzinnen die geen afdeling puppie (incluis mijzelf)  begrijpt, want die leiden alleen maar af.

Stap 3: slimme doelen ;-)

Pak een schaar en liniaal plus plakband en knutsel een eigenhandig gemaakte SMART folder in elkaar. Rijd van Tirol naar Veenendaal en vraag ze of je mag kopiëren: 13 stuks.
O ja: Specifieke doelen. Meetbaar. Acceptabel. Realistisch en Tijdgebonden. 

Stap 4: rondje rijden

Bel onder het kopiëren naar al je kiesdistricten en laat ze weten, dat je hoogst persoonlijk aan komt rijden, met: 1 A4-tje smarties ;-)

Zeg tegen die melkers dat je van de winter terugkomt om de doelen uit te bouwen tot het duivenhuis van de toekomst.

Stap 5: Terug naar Veenendaal

Parkeer je bolide voor de ingang van het npo kantoor en pak die directeur van je bij de arm en vraag naar zijn liefde voor de duivensport?

Stap 6: Statuutwijziging

Verander alle statuten waarin de NPO niet duidelijk de macht legt bij: de afdelingen! Want beste Albert, de grootste blunder die jij en die pseudo adviseurs hebben gemaakt is dat er gedacht werd, dat het verschuiven van de macht (van kiesdistricten) naar Veenendaal en Brussel de duivensport zou redden. Een grotere structuurfout kun je niet maken als organisatie en ontwikkeldeskundige?! Een beetje dom, zou Maxima je hebben toe gelispeld.

Tot zover!

Rob van Hove

Nawoord: lange tijd heb ik mijn advies troefkaart niet ingezet; dat je een middenorganisatie nooit en te nimmer kunt wegsaneren in een koepelstructuur, dom, dom, dom! Dat de kiesmannen dit goed hebben aangevoeld, daar ben ik oprecht verheugd over. Minder blij ben ik met de gedachte dat Albert en de zijne nu misschien opstappen, want ze denken dat ze de strijd verloren hebben, maar daar geloof ik niet in en de goeie kiesmannen idem dito. Dus, als onze voorzitter gelooft in zijn eigen eilandenspreuk: ‘Ik worstel en kom weer boven…’ Dan blijft hij aan en gaat z.s.m. aan de slag met zijn gele marker en zijn smartdoelen. Succes!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

Gebr. Maas & Zn

Fondunie 2000

Team Noel-Willockx

Nico Haesen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Super Fondclub G.O.U.

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens