Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (27-06-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  27-6-2010
 
Zo, de zonaanbidders hebben zeker geen klagen nu. De zomer is werkelijk in zijn geheel toegetreden in ons landje. Ook de vooruitichten voor wat dit weer betreft zijn gewoon meer dan goed te noemen. Nee, met dit weer moet of hoef je eigenlijk niet te moeten werken, maar ja, voor sommige is het gewoon helaas niet anders. En eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk ook nooit goed ook!!! Het is nog vroeg als ik aan dit verhaaltje ga beginnen. De klok geeft op dit moment 03:45 uur aan. Een normaal mens zou op bed moeten liggen om deze tijd, maar ja, het blijkt, ik ben dus niet normaal. Nee, gisteravond, na het ingaan van de neutralisatietijd ben ik direct naar me mandje gegaan maar in slaap vallen, nee hoor. Na langere tijd van links naar rechts draaien, zweetdruppels op me voorhootd ben ik er maar uit gegaan. Dan maar proberen beneden op de bank. Nee, ook dat lukte niet, rondje met de hond en dan maar op dit tijdstip me verhaaltje maken voor deze zondag.

St. Vincent

Als eerste wil ik ook natuurlijk Herman de Wit feliciteren met zijn geweldige overwinning. Zelf denk dan maar, het zou je toch maar overkomen. Kijkend naar de uitslagen in de diverse sectoren zie je toch overal weer vele gekende namen. Natuurlijk breng ik ook de felicitaties uit naar de overwinnaars van Pau maar ja, Herman ken ik ook persoonlijk vandaar dat ik als eerste de winnaar sector 2 van St. Vincent aanhaalde.

Een leuk bericht van St. Vincent

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik in contact kwam met de oud Nationaal Midfond kampioen Jack van Eck uit Dreumel. Jack is nog niet eens zo lang geleden overgestapt naar de overnacht. Ondertussen heb ik met hem vele, tot zeer velen mails uitgewisseld over de duiven en het verzorgen e.d. Hij heeft mij indertijd benaderd met diverse vragen en afgelopen maandag kreeg ik zomaar een bedankje via de mail van hem. Zijn bericht in deze was,

Hoi Johan,

Ik heb er 3 mee op St. Vincent, en draai de 70e in Sector 3. (13:43 uur)
je begrijpt wel dat ik hier heel tevreden over ben (zoals ook op Brive)
Ik wilde je dit toch even laten weten, want jij speelt hier ook een rol ik (adviezen etc.)

Groetjes
Jack

En als je zelf geen duiven mee heb en je toch dit soort berichten binnen krijg, ja, altijd leuk om te vernemen !!!

Perigueux en Cahors

Dat de duiven van beide concoursen het niet voor niets zouden krijgen was al snel duidelijk. Trouwens, alle concoursen zouden niet zomaar verdiend gaan worden onder deze omstandigheden zoals op deze zaterdag. Kijkend naar de uitlagen op teletekst zal ik weer enkele bekende moeten feliciteren. Als eerste in deze neem ik natuurlijk mijn vriend en neef Wilfred Hamstra voor zijn rekening. Vliegend onder de naam van G. Hamstra en Zn winnen ze de 8e Nationaal sector 3 vanuit Perigueux. Met een jaarling deze prijs pakken, nou, subliem hoor. Op Cahors staan er meerdere bekende op voor mij. op de tweede plaats de mannen van Seton en op plaats nummer drie nog vliegend onder de naam van Chr. v.d. Velden zien we Jaap v.d. Velden staan. Jaap, je pakt ze ook dit jaar weer meer dan top hoor!!!

De jaarlingen op Tours

Zelf had ik de nog aanwezige jaarlingen op Tours gezet. In de vroege ochtend kregen ze om 06:30 uur de vrijheid. Ik had er negen mee en ook deze zouden het zeker niet voor niets krijgen. Kijkend naar wat deze al voor vluchten hebben gehad denk ik zo van ..... Maar goed, in de eigen vereniging zat ik met zoal een specialist op dit onderdeel in de persoon van Martijn Heezen naast de prijzen. In het samenspel had ik wel een prijsje of vier gehad maar dat doet nu niet ter zaken. Wat wel belangrijk voor mij is, is dat ik er voordat de duiven Bordeaux zouden kunnen gaan vallen er acht thuis heb. Zo, en na deze vlucht, en wetende wat deze allemaal al gehad hebben is het voor deze dames en heren al weer afgelopen het seizoen 2010.

Toen kwam Bordeauax

Ja, ook deze zouden, hebben, kregen en krijgen het niet voor niets. Nee, er moest en moet voor iedere meter geknokt worden. Zelf had ik zoals al eerder aangegeven al mijn twee- en driejarige in de strijd gegooid. Het is vijfminuten voor de klok van tien in de avond als mijn eerste op het dak bij e buren valt. Het was de vierde gemelde bij de oude in het inkorfcentrum van Zuid-Beijerland. Na wat ik later vernam van John Bakker zou het de eerste in Rotterdam moeten zijn. Ja, en dan kijkend naar hoe het in 2009 allemaal verliep doet dit de burger weer meer dan goed. Ja, ja, ik weet het, we zijn er nog niet en het concours is nog niet afgelopen maar ja, ik denk dan maar zo, deze hebben we.

Hoe het verdere verloop er allemaal uit zal gaan zien zal ik volgende week aangeven in mijn verslag. Voor nu, het is nog vroeg, ga ik een bak koffie pakken en voorzichtig een beetje buiten bivakkeren.

Vandaag ook manden voor Barcelona

Vandaag zullen ook de duiven voor Barcelona de manden in gaan. Zeven zullen er mee gaan en ondanks ze er goed uit zien heb ik toch weer die twijvel. Maar goed, dat kan ook aan mij liggen hoor.

Verkoop Samenloop voor Hoop

Zo, alles voor de verkoop is de deur uit kan ik zeggen. Hoe e.e.a. gaat verlopen e.d. hierover zal ik U volgende week wat meer vertellen. De koffie is klaar, dus bij deze ....

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus:

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Familie Huizer

Van Elsacker-Jepsen

Super Fondclub G.O.U.

Dick-Jan & Stephan Göbel

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

Gebr. Maas & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Nico Haesen

Cor Drost

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!