Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Geen stilstand Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  1-7-2010
 

De verkiezingen liggen weer achter ons. Er zijn grote winnaars en grote verliezers. Overigens is dit niet anders dan in 2002.De debatten tot 9 juni waren hard. Nu is de tijd van onderhandelen aangebroken en praat men weer met elkaar alsof er tijdens de campagne geen verwijten gemaakt zijn. De verschillen tussen de partijen die samen een meerderheid kunnen vormen zijn groot . Het zal dus mogelijk nog wel enige tijd duren voor er een kabinet bij de koningin op het bordes staat.

Omdat tijdens de AV van 31 mei verschillende sprekers aangaven dat het proces van de Vlucht naar de Toekomst wel door moet gaan heeft het bestuur een brief uit doen gaan naar de afdelingen en verenigingen met het verzoek om namen op te geven van mensen die geschikt zijn om in een werkgroep plaats te nemen. Geluiden dat bepaalde werkgroepen geen zin hebben omdat men vindt dat er onderwerpen zijn die al goed geregeld zijn gaan voorbij aan het volgende uitgangspunt : indien we vandaag met de sport zouden beginnen hoe zouden we deze dan inrichten . Deze vraag kan tot heel opmerkelijke en bruikbare ideeën leiden. Als het resultaat van een werkgroep op tafel ligt gaan we kijken wat de problemen bij invoeringimplementatie zijn en of het gewenst is om het uit te voeren. De valkuil die bij elk veranderingsproces zowel in profit als non-profit organisaties zich aandient is dat men makkelijk terugvalt in oude patronen, oud denken. Daar moeten we echt doorheen.

Onlangs ben ik gestart om met elke afdelingsvoorzitter afzonderlijk een gesprek te hebben. Het is heel anders om onder vier ogen met elkaar te praten dan met alle voorzitters bij elkaar. Na de laatste AV geen overbodige activiteit. Mijn indruk tot dit moment is dat de opvattingen/standpunten echt niet zover uit elkaar liggen . Zeker niet zover als tussen verschillende politiekpartijen. In de politiek is snelheid vereist vanwege de economische situatie. Wij kunnen iets meer tijd nemen maar mogen beslist niet stilstaan. Het gaat om de toekomst van onze duivensport en dan zijn er geen heilige huisjes. Je moet over alles kunnen en willen praten daarom vele onderwerpen die we in de verschillende werkgroepen moeten bespreken.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

De Marathonvliegers

Gert Jan Beute Duivenproducten

Van Hoeck-Noel

Nico Jan Koenders

Johan Hamstra

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Super Fondclub G.O.U.

Theo de Kruijk

A. Engelen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!