Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (04-07-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  4-7-2010
 

Het is nog vroeg als ik moe, maar zeker niet voldaan weer achter de pc kruip voor mijn wekelijkse verslag. De vlucht der vluchten is voor wat hier betreft werkelijk in het water gevallen. Toen ik ze vorige week zondag ging manden waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas, mijn droom (de zoveelste) viel hier letterlijk in het water. Ik schreef het al eens vaker dat je haast medelijden met jezelf zou krijgen als je met dit weer een werkend iemand ben. Potverdorrie, in de middag loopt werkelijk de reuzel je reed uit. Echt, warm weer, ik vindt het zalig maar dit overtreft werkelijk alles hoor. In de middag, je overall aan, helm op en veiligheidsbril, ja, en dan nog arbeid moeten verzetten ook. Maar goed, het is niet anders en eerlijk is eerlijk, het is eigenlijk ook nooit goed hé.

Voetbal

Tjonge, wat heb ik genoten een vrijdag van de voetbal zeg. De eerste helft was in één woord gewoon dramatisch, maar na de rust, zalig gewoon. Er werden wel enkele overtredingen gemaakt waar ik van dacht van... maar goed, we zijn weer een stapje verder en ja, persoonlijk heb ik de hoop dat we nu wel heel dichtbij kunnen komen.

Uitbreiding verkoop

Ik kan U vertellen dat de verkoop t.b.v. de actie, "Samenloop voor Hoop" uitgebreid is met een tweetal superschenkingen. Zo kreeg ik afgelopen week nog de toezegging van zowel de combinatie Braad de Joode als van Chr. v.d. Velden binnen. En dat ik hier meer dan blij mee bent dat zal U duidelijk zijn. Het blijkt, vele toppers steunen mijn actie en tja, ik kan hier enkel maar bedankt op zeggen. In de loop van aankomende week zal de vooraankondiging te zien zijn op Top Pigeons waarna binnenkort natuurlijk ook de verkoop zal starten.

Een oud bekende

Ik was nog een klein kereltje als ik met mijn vader en opa, toen nog allen wonend in het "Oude Noorden" van Rotterdam geregeld bij de familie Noot op bezoek kwam. Je had "Ouwe Jan" en "Jonge Jan" en ik weet nog, als klein dondersteentje vond ik het altijd geweldig als ik bij deze mensen was. "Jonge Jan", nu sinds jaar en dag wonend in Heeze stond in die tijd ook geregeld op de beursen voor de toenmalige STB klokken leverenacier, de firma Rustwat. "Ouwe Jan" deed daar wat ik nog weet ook wel eens klusjes voor. Maar ja, je gaat verhuizen, jullie kennen het wel, Opa Vreugdenhil is al weer jaren uit de tijd en ook "Jonge Jan", die trouwens nu ook een man moet zijn met de leeftijd van ...... verloor ik uit het oog.

Tot een jaar of vier geleden

Het zal zo tot een jaar of vier geleden geweest zijn als ik plots een mailtje van "Jonge Jan" binnen krijg. We hebben even contact en plots, ik weet nog dat me pc naar de klote ging, andere provider en ja, het contact was helaas weer verbroken. En als ik dan afgelopen zondag mijn mailbox nakijk zit er weer een mail in van "Jonge Jan". Sorry Jan, als je clubmakkers dit misschien ook lezen denken ze misschien van, "wie is die "Jonge Jan" dan wel?". Geintje, moet kunnen toch "Jonge Jan"!!! 

Bordeaux Z.L.U.

Ja, het werd net als alle andere vluchten van het vorige weekend een vlucht voor de "echte". Kijkend naar het inkorfcentrum waar ik zelf altijd de duiven inkorf waren het vader en zoon Saarloos die alles en iedereen meer dan hun hielen lieten zien. Deze mannen begonnen zo maar eventje met 1, 2 en 3 wat tevens drie bokalen bij de Z.L.U. betekende. Nou, een diepe, zeg maar gerust een hele diepe buiging voor julllie hoor. En ik wil jullie gelijk ook met het andere meer dan mooie nieuws feliciteren dat er dadelijk weer een kleintje bij gaat komen. Linda, een broertje of een zusje!!! Wat een zalig gevoel moet dat toch zijn voor jullie!!! 

Ik kreeg een leuk compliment

Als ik de klokken gaat lichten van Bordeaux krijg ik van één der daar aanwezige fondmannen een schouderklopje en direct werd er door hem gezegd, "Je flikt het toch maar weer hé op dat kleine hokkie". Ook kwam er een leuk sms'je binnen met zoal, "Op dagen als deze onderscheiden de mannen zich van de jongetjes. Wees blij dat er in elk geval een "echte" man jouw eer hoog heeft gehouden in deze barre tocht". Geloof me of niet, mij doet het goed !!!

Bordeaux op eigen hok

Op eigen hok is de eerste selectie onder de ouden ook gedaan na de vlucht van vorig weekend uit Bordezux Z.L.U. Ik schreef het vorig weekend nog, dat ze het zeker niet voor niets zouden krijgen en dat er voor iedere meter meer dan geknokt moest gaan worden. Kijkend hoe deze ploeg, bestaande uit drie oude van 2007 en de rest allen van 2008, waaronder nog enkele laten van dat jaar gekomen is tja, het kan altijd beter maar zeker ook een stuk slechter. Persoonlijk ben ik tevreden en daar gaat het om en wat een ander dan ook denk of zegt... Het bewonderde mij wel een beetje dat er overal duiven na kwamen maar hier op het eigen hok waren er op zondag 11 van de 18 en tot op vrijdag kwam er helemaal niets bij. Op vrijdag kwam er in de ochtend nog een tweejaarse terug. Nu vragen andere altijd, hoeveel moet je er nog? Nou, zelf kijk ik altijd naar wat ik thuis heb. En eerlijk is eerlijk, er zitten erbij die ik, en dit ook gezien qua weinige ervaring graag terug had willen hebben. Maar, en dit is ook een gegeven, er zit er ook één bij (van 2007) die nu zijn tweede gele kaart verdiend. En ja, dan op zo'n "echte" vlucht. Nee, ondanks zijn meer dan sublieme afstamming zal er voor deze zeker geen plaats meer zijn als hij terug zou komen.

Tevreden met de uitslag.

Kijk, het kan altijd beter maar zelf ben ik best tevreden. Van de 18 draai ik er 6 in de prijzen. Het is eigenlijk net iets meer dan je portie (1 op 4) maar verders ook niets bijzonders. Nee, maak je een mooie uitslag dan moet je er een stuk of 12 in de prijzen pakken met zo'n aantal mee. Maar ja, dat hebben we niet in hand hé. Zoals gezegd, ik pak er 6 in de prijzen en begin in mijn eigen regio "Samenspel 5 Groot Rotterdam met de 1e en de 5e tegen 241 dvn. In het rayon van het samenspel met de 1e en 2e (107 dvn.) en in het meer dan sterke Attractie met de 7e en 27e tegen 593 dvn. En kijkend naar de vroege prijzen zo door de jaren heen op dat kippehok van mij dan .....

Zo speelde ik zoal

Ja, sorry, ik haal het wel aan hier omdat ik er zelf best in mijn nopjes mee ben. Maar nogmaals, op die "veredelde schoenendoos" zoals mijn hokje tijdens een verkoop eens werd aangehaald speelde ik onder andere de laatste jaren:

1e Rotterdam Barcelona 18e Nat., 1e Rotterdam Perpignan 56e Nat., 1e Rotterdam Bordeaux ZLU 67e Nat., 2e Rotterdam Pau 28e Nat., 2e Rotterdam Int. Dax 60e Nat., 2e Rotterdam Narbonne 80e Nat.,
2e Rotterdam Pau 191e Nat., 2e Rotterdam Pau 79e Nat., 2e Rotterdam Barcelona 75e Nat., 3e Rotterdam Pau 65e Nat., 3e Rotterdam Bordeaux ZLU 77e Nat., 3e Rotterdam Tarbes 157e Nat., 3e Rotterdam Perpignan 39e Nat.

Maar toen kwam Barcelona 2010

Ja, wat moet ik hier nu van zeggen. De verwachtingen waren goed, de duiven kwamen goed, ik had eigenlijk mijn beste soldaten in de strijd gegooid. Want laten weer eerlijk zijn, "wil je de oorlog winnen, dan moet je niet met je beste soldaten, maar met je beste generaals komen". Met pijn en moeite pakte ik gelukkig dan nog mijn "Dani" gisteravond om 21:41 uur. Negen keer mee en negen keer raak. Natuurlijk ben ik trots om zo'n duif te bezitten. Maar ja, ik had beter verwacht en gehoopt. Nee, klagen over het weer doe ik niet maar dat voor het westelijke gedeelte van het land deze vlucht in het water is gevallen mag duidelijk zijn. Ik wil zeker geen heilige huisjes omver trappen maar jammer vindt ik het wel dat het voor velen zo moest en moet lopen.

Felicitaties

Natuurlijk wil ik alle winnaars feliciteren en in deze zowel de Nationaal als de Internationaal overwinnaars. Maar ook mijn voorbeeld in deze en dan heb ik het over Piet de Vogel uit Oude Tonge. Ja, ik heb hem al vaker aangehaald als mijn grote voorbeeld. Maar kijk nu eens, W.E.S.M. kampioen worden, al je beste duiven naar de kweek brengen en in 2009 met een nieuwe geheel jonge ploeg weer beginnen. Subliem hoe ze komen en om dan ook op deze Barcelona weer meer dan vooraan te spelen met de 16e Nationaal en ook de 1e Semi Nationaal zoals ze het noemen in het SNZH (Samenspel Noord- en Zuid-Holland) te pakken. Piet, zou je het lezen SUPER!!!!

Zo, hopelijk kan ik zo nog een duifje pakken en verders zou ik zeggen, tot de volgende "Kijk op ..."

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Team Noel-Willockx

Nico Haesen

IFC Zeeland

Combinatie Lokhorst

IFC Hoogerheide

Johan Hamstra

De Marathonvliegers

Marcel van Zanden

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. van Toor

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!