Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (11-07-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  11-7-2010
 

Als ik deze ochtend, en eerlijk is eerlijk, een stuk later dan normaal mijn pc aanzet blijk ik al een mailtje binnen te hebben gekregen met de vraag, waar blijf je weekverhaaltje nou?. Ik denk, het moet toch niet gekker worden hé. Oké, mensen gaan er aan wennen dat er iedere zondagochtend vroeg een verhaaltje op staat. Maar ja, de temperaturen, het bier en ..... deden ook mij deze laatste twee dagen wat langer als normaal op bed houden. Wat een weer hebben we toch hé? Tot voor een week of wat geleden heb ik gedacht "Waar blijft die mooie zomer nou?". Nou, we hebben gekregen wat we wilden en de echte zonaanbidders hebben denkelijk niets te klagen denk ik zo. Er is een hoop gespreksstof ontstaan over de te vervliegen vluchten. Wel of niet vliegen, dichterbij lossen of niet, één ding is zeker, de gemoederen worden goed bezich gehouden en op de proef gesteld. Afgelopen vrijdag, ik heb het weer wat vervloekt hoor kan ik u zeggen. We deden op de zaak, bepakt met overall, helm en bril allemaal wat rustiger aan. Toch moest ik in de middag nog even een controle uitvoeren bij een opslagtank. De auto geeft als buitentemperatuur 35 graden aan, en ja, daar zit Hamstra dan, bepakt en bezakt. Geloof me als ik zeg dat je op zo'n moment beter ergens in de schaduw van een grote boom kan zitten met een zalig uitzicht en desnoods zo'n kouwe rakker bij je !!!   

Tour de France

Een week geleden begon de Tour, en wonder boven wonder, de eerste dag deden deze mannen Poortugaal aan. Met het gehele gezin, buren, bekenden, eigenlijk was het hele dorp uit gelopen en stonden we langs de Groene Kruisweg. Echt, wat een meer dan gigantisch gezicht was dit zeg. Nog nooit heb ik zo iets in het echt mee gemaakt laat staan van zo dichtbij. Maar dat het mooi en meer dan indrukwekkend was mag duidelijk zijn. 

Barcelona

Met bepaalde gevoelens heb ik verschillende stukjes, die geschreven waren over Barcelona zitten lezen. Nee, mezelf hierover uitlaten zal ik zeker niet doen maar als ik zie wat sommige schrijven dan heb ik echt de gedachten van ...... Echt, wat kunnen sommige toch echt meer dan dom lullen. Dat verschillende dat doen, tja, het is meer dan bekend, maar dat !!! En als deze er dan over praten, oké, dat is tot daar aan toe, maar dat ze bepaalde zaken nog schrijven ook. Nee, echt, dan zak me broek niet een klein beetje af hoor !!!! Maar goed, we weten het, het zijn niet alleen de mensen die eventueel wat schrijven hoor, nee, ook nu is het me weer meer dan opgevallen hoe verschrikkelijk dom sommige toch kunnen lullen. Eerst dacht ik, ik ga er over schrijven, maar wat later denk ik van laat ze maar lekker de .......

Op eigen hok

Hier op het eigenhok was Barcelona nu niet echt je van het. Nee, ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht. Maar ja, het is niet anders. Zeven mee, twee prijzen (er zijn er die het slechter deden) en vijf thuis. Ja, er zijn nog legio duifjes onderweg. Mijn "Dani" was mijn eerste. Dit kleine, donkerkras witpenduifjes pakt nu 9 op 9 met de laatste drie jaar ook 2008 175 Nat., 2009 322 Nat. en dit jaar ik dacht zo de 518e Nationaal van Barcelona. Ja, en ondanks de teleurstellende totaal uitslag op eigen hok ben ik met dit duifje meer dan in mijn nopjes. Oké, er zijn er legio die het beter deden en of doen, maar helaas, ook verschillende toppers zaten mis of kwamen helaas helemaal niet thuis. Geloof me, als je een "echte" goeie moet missen van zo'n vlucht, ja, het doet verdomde veel pijn. Maar ondanks dat ben ik blij en meer dan in mijn nopjes met mijn "Dani".

De warmte

Ja, ik durf er gewoon over te schrijven hoor. Anderen, nee, die hebben nooit iets met hun duiven. Als ze slecht pakken hebben ze altijd en eeuwig hun excuus klaar. U kent het wel van dit soort mensen. Maar deze warmte zoals we dit de laatste dagen/weken hebben doet hier op het hok niet echt goed. Nee, het klinkt raar, maar het lijkt wel of er meer kwaad dan goeds is aangericht hier op het hokkie. Nee, het blijkt, de verluchting kan niet optimaal zijn nu. Ik merk het gewoon aan de duiven. Ik heb direct enkele kleine aanpassingen gedaan en dan nu maar hopen .... De tijd zal het leren, maar dat er in gedachten alweer flink gesleuteld wordt is duidelijk hoor.  

Verkoop t.b.v. Samenloop voor Hoop

Het voorwoord voor wat deze verkoop betreft is nu ook te lezen op Top Pigeons. Binnenkort gaat deze verkoop van start en eerlijk is eerlijk, ik kijk nu al naar het eundresultaat uit. Neem anders gerust eens een kijkje.

Vanavond

De voortuin is hier nog steeds oranje gekleurd. Vanavond is de avond der avonden voor de voetballiefhebbers. Voorspellingen doen, nee, ik doe het niet, maar ik hoop ...... 

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

A. Engelen

Gebr. van Toor

IFC Zeeland

Familie Huizer

Team Noel-Willockx

Combinatie Bruggeman

M. van Ginkel

Gebroeders Homma

Johan Hamstra

Van Hoeck-Noel

Comb. Verweij-de Haan

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!