Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Margreet Koeman-Kok snelste in het werkgebied op Barcelona SMN Open printvriendelijke pagina
Heimen Huisman  29-7-2010
 

Voorafgaand aan de vluchten worden bespiegelingen gemaakt over het verloop van de komende vlucht en het gebied waar de mogelijke winnaars wonen. De historie heeft geleerd dat bij de ochtendlossingen liefhebbers in het westen van het land goede kans maken op een vroege duif. Uit het feit dat de winnaar op Barcelona bij Marathon Noord Martin Jacobs uit Bennekom is zou men kunnen concluderen dat die regel deze keer doorbroken is.

Als de uitslag goed wordt bekeken blijkt echter dat er twee SMN deelnemers voor de winnaar uit Bennekom zitten. Als eerste is dat Margreet Koeman-Kok en als tweede Cees van de Laan uit Castricum. Margreet had echter niet voor de ochtendlossingen ingetekend en Cees had niet een eerste of tweede getekende. Omdat de deelnemer met de hoogste snelheid ook wordt gehuldigd werd afgereisd naar Wormerveer naar een voor ons bekende SMN deelnemer.

Margreet Koeman-Kok krijgt de felicitaties voor de vroege duif op Barcelona.
Vlnr. Rob Koeman (bestuurslid SMN), Margreet, Renee Koeman en Hans Wolfsen (Vrz SMN)

Margreet is getrouwd met Renee, een broer van SMN bestuurder Rob Koeman, dus gingen we dit keer bij “bekenden” op bezoek. Het bestuur vond dit een mooie gelegenheid om Margreet en Renee in het figuurlijke zonnetje te zetten, want Renee draagt al enige tijd zijn steentje bij tijdens de afsluitende feestmiddagen van Marathon Noord.
Margreet en Renee hadden 3 duiven mee waaronder de 05-1220678 een mooie niet al te grote rode doffer. Naast de eitjes van 12 dagen had deze topper sinds een paar dagen naast zijn eigen broedhok ook zijn oude broedhok om te verdedigen en was daardoor mogelijk extra gemotiveerd.

De winnende doffer

Zijn aankomst om 17:45:07 leverde een 45e plaats in de nationale uitslag op. Aan vaderszijde stamt deze duif af van duiven van Cees v.d. Laan en komen we v.d. Wegen, Braakhuis en Texier bloed tegen. Aan moederszijde stamt de duif af van Ben Alferink en is het van Geel en Theelen bloed rijkelijk vertegenwoordigd.

Margreet en Renee van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en geniet hiervan.

Heimen Huisman

Website SMN: www.marathonnoord.nl

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Lokhorst

Nico Jan Koenders

M. van Ginkel

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Combinatie Bruggeman

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

J. Doldersum & Zn

Theo de Kruijk

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!