Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (01-08-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  1-8-2010
 

Ondanks de vakantie, en dat het seizoen voor mij afgelopen is wil ik toch proberen met mijn wekelijkse "Kijk op de week" te blijven komen. De naam zegt het al, "Kijk op de week" en telkens komen er steeds meer bij die hun schrijven zo gaan noemen. Maar goed, ook deze mannen en of vrouwen moeten hun wekelijkse praatje een naam kunnen geven !!!

Perpignan.

Als eerste wil ik in mijn wekelijkse schrijven de felicitaties overbrengen aan de overwinnaars van Nationaal Perpignan, de dorpsgenoten D. Bakker & Zn. Was het 1994 toen hun Perpignan overwonnen, nu, anno 2010 flikken vader en zoon het weer om de zege naar Poortugaal te halen. Ook mijn andere dorpsgenoot Hans van der Hoek flikt het om een mooie teletekst notering te halen met de 6e Nationaal. Als eerste melding stond vriend "Miene Piet" (Piet Hendrickx) uit het Limburgse Beesel bovenaan de lijst. Terwijl ik Piet diverse keren aan de lijn probeerde te krijgen zag ik plots, nadat ik de uitslag aan een up-date deed ondergaan vader en zoon Bakker bovenaan staan. Mannen, jullie allemaal van harte !!! Kijkend naar de uitslag hoe deze nu is op de Z.L.U. site denk ik ook van, "Wat wordt er toch smerig hard gespeeld in het inkorfcentrum Zuid-Beijerland, maar liefst zeven stuks bokaalwinaars bij de eerste 25". Mannen, allemaal nogmaals van harte !!!

Frederik Leliaert.

Met verbazing heb ik zitten te kijken naar het artikel op Pipa van bovengenoemde liefhebber. Dat deze liefhebber goed uit de voet ken weten we ondertussen wel. Na het winnen van een drie stuks Nationale overwinningen kennen de meesten hem dan mijn inziens ook wel. Fredrik bezit in zijn "Eduardo" wel een zeer bijzonder topper. "Eduardo" presteerde op drie stuks Z.L.U. concoursen in het meer dan zware seizoen 2010 op de volgende manier; 94e Nat. Bordeaux ZLU, 17e Nat. Tarbes ZLU en een 11e Nat. Narbonne. Nou mensen, als ik dit zie, ja, dan wordt ik toch wel even stil hoor. Wat een super van een duif. Ik moet gelijk weer denken aan de geweldenaar "Super Ben" van de Fransman Robert Ben uit het Franse Calais. Nu wil of ga ik hem niet met deze geweldenaar vergelijken. Maar als ik iets over duiven hoor of leest als deze "Eduardo", ja dan gaan mijn gedachten toch weer afdwalen naar het Franse.......  

Aan het hok getimmerd.

Nadat ik vorige week al het hok overnieuw had geschilderd heb ik deze week in het oude duivenhok de boel aangepakt. Een gedeelte van de bodem, nee, niet het schrapgedeelte maar de daaronder aanwezige bodem was meer dan aan vervanging toe. Wat eigenlijk vervangen had moeten worden daar kon ik niet bijkomen maar er is een groot gedeelte van het waren probleem (doorzakken) opgelost. Je zal altijd zien, in zo'n situatie, je komt dan wel eens armen en benen te kort. Eenmaal wat hulp gekregen van vrouwlief stonden we aan het einde van het liedje samen de gehele bodem te vervangen. Kijk, dat ze wel eens help oké, maar dat ze spontaan de gehele dag de armen uit de mouwen heeft gestoken om mij te helpen. Gekscherend gaf ik tijdens het eten nog aan, "we kunnen volgend jaar beter combinatie gaan vliegen". Na deze opmerking kreeg ik gelijk commentaar van zoonlief die al aangegeven had, "hé pa, eigenlijk moet er op de uitslag komen te staan, J & T Hamstra". Zelf denk ik van, "Jongen, je moest eens weten". Nee, laat de kleine man maar lekker gaan voetballen of wat dan ook. Geloof me, hele dorpstammen zijn er gek van geworden.

Waarom zo negatief.

Ik weet zeker, dat U na het bovenstaande gelezen te hebben U plots denkt, "waarom zo negatief over de sport". Het tegendeel is minder waar want ik bedoel het best goed. Maar zeg nu eens eerlijk, laat die jongen zich eerst maar eens gaan ontwikkelen in een bezigheidsport zoals het voetballen wat hij nu sinds een jaartje doet. Wil hij dadelijk met de tijd mee zich meer met de duiven gaan bezig houden dan is daar nog tijd zat en gelegenheid voor.

Narbonne.

Mijn afsluitende vlucht voor wat het seizoen 2010 betreft was Narbonne. Eigenlijk ben ik meer dan tevreden met de uitslag gezien de voorgaande twee concoursen. In het samenspel van Noord- en Zuid- Holland, de één noemt het Interprovinciaal, terwijl een ander het Seminationaal noemt draai ik er 7 van de 14 in met een leuke kopduif erbij. Jammer vond ik zelf dat ik Perpignan heb moeten laten schieten maar ja, als je maar een enkele duif heb dan is het soms niet anders.

Jongen.

Zo, nu dat het hok weer opgeknapt is en netjes voor een tijdje in de lak staat is alles, wat ik eigenlijk deze winter aan had willen pakken weer gereed. Dit is voor mij dadelijk een mooie gelegenheid om mijn spaarzame vrijetijd dadelijk in het africhten te steken van de jongen. Op het ogenblik zitten er een 30 waarvan er een goede 20 al ruimschoots op de vleugels staan. Tevens liggen er nog een enkele in de schotels bij hun ouders. Dus al met al heb ik dadelijk voor mij doen een leuk ploegje jongen zitten. Deze laatste zullen met de tijd ook nog wel afgericht gaan worden maar de meeste die er nu zitten zullen toch zo vanaf einde van de maand er aan moeten geloven.

Ook volgendjaar een andere aanpak.

De meesten die hier wekelijks komen weten wel dat ik qua aanpak van de jaarlingen het volgend jaar wel wat anders zal doen. Afgelopen voorjaar kreeg ik namelijk een meer dan fikse tik onder mijn jaarlingen met het africhten. Niet weggebracht en zo mee naar Pommerouel wat resulteerde in een grote klap qua verliezen. Oké, gelukkig pak ik dit gemakkelijk op want, die weg zijn zullen allemaal geen slechte geweest zijn en die thuis gekomen zijn allemaal geen goeie. Maar dat je zoiets best zal gaan merken dat zal zeker zijn. Maar goed, wat weg is, ja, daar zal ik nooit meer achter komen of het bruikbare geweest zullen zijn.

Selecetie.

Na in eerste instantie er direct flink doorheen gegaan te zijn (twee maal geel is rood) is er voor mijn hokje een flink ploegje duiven geruimd. Of het goed is, ja, zelf denk ik van wel want als de één twee keer mee en twee keer zijn of haar prijs wint dan moet de ander het ook maar doen. Wel is het nu zo dat ik meer duivinnen heb zitten dan doffers. Maar goed, dat vullen we wel weer aan dadelijk met de één of andere zo genaamde kweekdoffer. Gelukkig zijn dit dingen waar ik me, en nu zeker nog niet zorgen om hoeft te maken.

De verkoop t.b.v. Samenloop voor Hoop.

De verkoop die ik ben gaan organiseren loopt mijn inziens als de gesmeerde bliksem. Tot het einde van de verkoop op 23 oktober zal er niet veel meer geboden gaan worden maar als het dadelijk naar het einde toe loopt zullen er best nog enkele biedingen bij komen!!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Combinatie Lokhorst

Super Fondclub G.O.U.

Fondunie 2000

Familie Huizer

M. van Ginkel

De Marathonvliegers

Gebr. Maas & Zn

Aad Beerendonk

Van Hoeck-Noel

Cees van Heijst

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens