Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (08-08-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  8-8-2010
 

Wat het weer qua mijn vakantie betreft, tref ik het niet echt. Althans, niet om lekker naar het strand toe te gaan. Nee, met dit soort weer doe je andere dingen die je trouwens anders weer niet zou doen. Zo zijn we naar de dierentuin, de Euromast, de SS Rotterdam en een daagje Zeeland geweest. Zomaar er lekker even tussenuit. Strandwandeling maken, terrasje pakken, U kent het allemaal wel. Maar goed, ondanks de soms toch aanwezige regenbuien, die de eerste weken van de schoolvakantie in geen velden of wegen te bekennen, waren heb ik hier toch ook weer een mooie spreuk over. Deze spreuk, ik heb hem als klein ventje geregeld door "Ouwe Hamstra" horen zeggen, "Beter met slecht weer thuis, dan met mooi weer op me werk". Tja, als je goed nadenkt, denk ik van, "die ouwe zag het zo slecht nog niet". Gekheid natuurlijk, maar ja, het is niet anders!  

Tim tijdens een daagje Zeeland tussen de olifanten!

Rotterdamse uitspraken

Door de tijd heen heb, en krijg ik wel eens reacties over mijn schrijven voor zowel de krant als mijn wekelijkse "Kijk op de week". Ik blijk regelmatig het echte Rotterdamse taalgebruik te gebruiken. "ik ken", terwijl het "ik kan moet zijn" om zomaar iets als voorbeeld aan te geven. Ook was er eens iemand die mij aangaf, "je moet goed letten op "D" of "DT". Zelf denk ik van, als dit allemaal het probleem is! Niet dat de mensen er zich druk over maakte, nee, nee, maar het werd wel aangegeven. Bij deze dan ook mijn excuses voor eventuele taalfouten of wat dan ook. Vaak geef ik dan als reactie aan, "je begrijp toch wel wat ik bedoel". Dus mensen, til er niet te zwaar aan en denk gewoon, "het is goed bedoeld allemaal".

Selectie

Selecteren, eigenlijk doe ik dit persoonlijk het gehele jaar, ja, zelfs vanochtend, tijdens de bedrijven door heb ik er nog eentje geruimd en dan zeker als het op de gezondheid aan komt. Maar na de vluchten moet je mijn inziens direct te werk gaan. Weg is weg en ze nemen geen ruimte meer in voor de blijvende duiven. Zeker in een tijd als de grote rui die voor de deur staat is dit mijn inziens van wezenlijk belang. Op eigenhok is de selectie als het waren voor een goede 99% al uitgevoerd. De meeste duiven die weg zijn gegaan of moeten zijn ook weggegaan in en naar de bekende kl... Een enkeling zal zijn of haar onderkomen elders gaan vinden omdat er hier op het hok gewoon geen plaatst meer voor is. Wat er nu nog uit zal gaan zal enkel en alleen nog maar geruimd gaan worden op gezondheid. Had ik andere jaren nog wel eens dat ik dacht van, ......, nu, anno eind 2010 is het mes er "echt" flink doorheen gegaan. Stamboomduiven, ik had er een hok vol van. Nee, even serieus, wat voorheen een bruikbare was, ik praat nu niet eens over een goeie en die dan plots een enkele keer mist, oké, ik zie het liever anders maar zo'n één wil ik nog wel een "extra" kansje geven. Maar een ouwe, die gewoon tweemaal zijn prijs mist, helaas, mooie stamboom of niet, een goeie broer of zus of niet, een zoon van ...., een kleinkind van .... Nee, hier kost het zo'n eentje gewoon zijn ......

Op eigen hok

Na de verandering op eigen hok heb ik ook, tot nog toe alleen in het gedeelte waar de oude duiven verblijven ook eens de witkwast door het hok gedaan. Nou, ik kan U zeggen, alles ziet er dan gelijk wel weer schoon en fris uit hoor. Ook de tussendeur, die naar het gedeelte waar de jongen verbleven is eruit gehaald. Alles loopt nu lekker door elkander en er heerst een grote rust op het hok. Na de verandering op het hok en ook qua indeling van de bakken e.d. zitten de oude en jaarlingen allemaal al weer netjes op eitjes. Ik laat ze vuilbroeden waarna de schotels van het hok gaan en de bakken half gezet zullen gaan worden. Bij de zo gezegde kweekduiven staan al bakken dicht en op half. Ook zijn er nog bakken waar een enkel koppeltje of met jongen of eieren zit. Als dit dadelijk allemaal gereed is zullen ook hier de overige bakken of dicht of op half komen te staan. Trouwens, tegen die tijd zal ook de winterren wel weer uit de garage komen zodat de aanwezige duiven in de schuur ook naar het tuinhok zullen komen. Maar voor het zover is hoop ik wel dat we eerst nog wat lekker weer gaan krijgen want de tijd dat de ren opgebouwd gaat worden betekent dat we de lange wintertijd in gaan.

Het hok weer netjes in de lak!

Controle

Afgelopen vrijdag ben ik samen met zoonlief, ja, hoe kan het ook anders voor controle naar de Weerd geweest bij Jan de Weerd. Of was het nu Jan van Wanrooy ? Ja, ik weet, sommige noemen Jan namelijk Jan de Weerd. Ach denk ik zelf dan, als het beestje maar een naam heeft toch! Zowel de mestcontrole als de gemaakte keeluitstrijkjes van zowel de oude- als de jongenduiven was in orde. Dus nu eens niet zoals andere jaren na de laatste vlucht een afsluitend kuurjte met BS. Nee, zijn ze goed en schoon, blijf er met je handen vanaf.

Site aangepast

Voorafgaande aan dit seizoen stond het al vast dat er dit jaar grote schoonmaak gehouden zou worden in zowel het vlieg- als het kweekhokje. en inderdaad, de schoonmaak is gedaan. Maar kan ik U gelijk mededelen. De eerste nieuwelingen voor de toekomst zijn dan ook al ruimschoots aanwezig en opgehaald. Bekijk gerust de site (www.johanhamstra.nl) verders eens bij Stamopbouw. Hier zal U kunnen concluderen dat er enkele namen van het toneel zijn verdwenen maar dat er ook enkele andere namen/hokken zijn toegevoegd. Als de toekomst er net zo rooskleurig uit zal zien als dat de nieuwelingen er bij zitten, ja, dan zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet! Hoop doet leven zeggen we toch ?

De verkoop

Wat de verkoop t.b.v. "Samenloop voor Hoop" betreft kan ik U zeggen dat deze als de gesmeerde bliksen loopt. Afgelopen woensdag is de verkoop de € 4.000,- gepasserd wat toch al neerkomt op een goede € 150,- gemiddeld. Eerlijk is eerlijk, ik heb genoeg bonnenverkopingen, en dit met vele malen meer bonnen gezien die dit niet totaal opbrachten. Van één van de mensen van en achter de organisatie kreeg ik een reactie dat ze er stil van werden. Dit wel na enige tekst en uitleg van hoe dit nu allemaal in zijn werk ging zo'n verkoop e.d. Persoonlijk, en dit zullen jullie wel begrijpen ben ik natuurlijk meer dan in mijn sas met dit nu al als resultaat. En als ik dan kijk wat sommige schenkers zoal ook dit jaar weer hebben behaald, ja, je zou er stil van worden.

Zomaar een kleine opsomming!  

Schenking nummer 01 W.A. de Bruijn 1e Duifkampioen Dagfond Afdeling 5.
Schenking nummer 04 D. van de Vrede 1e Kampioen Midfond Onaangewezen Afdeling 5.
Schenking nummer 15 A. Saarloos & Zn 1e Kampioen Inter.Fond NPO Afdeling 5.
Schenking nummer 16 D. Bakker & Zn 1e Nationaal Perpignan.
Schenking nummer 22 Peter v.d. Merwe 1e Nationaal Blois.
Schenking nummer 24 Marijke Vink 1e Kampioen Dagfond Onaangewezen Afdeling 5.
Schenking nummer 26 Chr. v.d. Velden 1e Kampioen Inter.Fond Onaangewezen Afdeling 5.

Dit zijn zomaar een beperkt aantal gegevens die ik zo voorhanden had van en over de schenkers/spelers binnen afdeling 5 Zuid-Holland.

Wilt U zelf ook direct een kijkje nemen op de verkoop, klik op de volgende link om er naar toe te gaan; http://www.toppigeons.nl/veiling_details.php?categorie_id=1186.

Reactie van de voorzitter Samenloop voor Hoop 2010

Beste Johan,

Vanochtend liet een collega van mij de website zien van Top Pigeons met jou verhaal en actie daarop.
Met ontroering heb ik het verhaal gelezen en met bewondering naar de actie gekeken. Wat een pracht initiatief van je om op deze manier geld in te zamelen voor de volgende Samenloop en dus het KWF.
Ook vond ik het fantastisch om te lezen dat jou vrouw Monique zich in gaat zetten om een team te realiseren voor de volgende Samenloop.

Je zult begrijpen dat mij dit alles, als voorzitter van de Samenloop 2010, enorm goed doet. Ik ben je dan ook heel dankbaar voor dit alles. In iedergeval zijn wij als organisatie al weer bezig met de onderhandeling voor een locatie en datum van de volgende Samenloop.

Zodra deze bekend zijn, zal ik jou als eerste dit mededelen.

Nogmaals, namens de gehele organisatie en het KWF, heel erg bedankt voor alles wat je nu al weer doet voor de Samenloop.

We houden contact, groetjes, voorzitter John Loef.

Kijk, als je dit soort mailtjes dan gewoon onverwachts binnen krijg, ja, dan weet je waar je het allemaal voor doet en voor gaat doen.

Denkt U nu, ik heb nog wel ergens een ouwe euro die ik kwijt wil en kan missen, mail gerust en ik zal U het bankrekeningnummer doorgeven waar U Uw gift op kan storten !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus:  Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

Fondunie 2000

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

Huub Hermans

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!