Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De tweede en derde vlucht Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  11-8-2010
 

Nadat het de eerste vlucht al niet te best verliep ging het de afgelopen week op de tweede jonge duivenvlucht nog slechter. In de voorbereiding trainden de duiven prima en ze zagen er mooi uit, ik korfde ze dan ook met vertrouwen in. Vanwege mijn verjaardag nam Jelke Jager mijn duiven mee en ook die zag mij door de conditie van de duiven zeker als een concurrent, vertelde hij.

Op zaterdag lag het duidelijk anders en hij speelde 1 en 2 in de CC en ik maar begin nog maar net bij de eerste 10 in de club. Dan duurt het veel te lang en de meeste duiven komen allemaal na de prijzen thuis. Op zaterdag mis ik nog 5 en nu zijn er nog steeds 4 duiven weg.

Het is duidelijk dat ze niet in goede doen zijn maar je ziet er niets aan. Ik hoor dit bij veel meer duivenmelkers, onverklaarbare zaken. Je zou op deze manier niemand meer aanraden om met onze mooie sport te beginnen. Het kan heel mooi zijn maar met dit soort mysterieuze zaken is het mooie ver weg. 

Deze week heb ik ze samen met de paar overgebleven oude duiven veel open hok gegeven. Omdat ik denk dat de geur van het nieuwe hout uit het hok wel eens het probleem zou kunnen zijn. Het resultaat was dat een groep jongen spontaan boven in het hok van de oude duiven ging zitten. Er is ruimte genoeg en ik laat ze er dus maar zitten maar heel raar zo'n spontane verhuizing.

Vandaag maar even bekijken welke jongen ik doorspeel. Ik heb ook nog een groepje voor de natour en misschien zet ik de rest daar ook wel op. Je kunt wel met alles door blijven vliegen tegen beter weten in maar ik wil ook nog kunnen selecteren na de vluchten.

Maar duiven thuishouden die in orde lijken te zijn is moeilijk als er vluchten zijn.....

Woensdag 4 augustus

Vorige week schreef ik al dat de jonge duiven om onverklaarbare redenen maar niet opgang willen komen. Deze week brak er op maandag behoorlijk coli uit onder de jonge duiven misschien dat dit er al een tijdje onder hing?

Nu twee dagen later wordt de mest weer wat beter. Ik voer ze wat zoontjes en laat ze verder maar binnen want trainen heeft nu toch geen zin. Volgens mij is elke belasting de duiven nog teveel maar zo snel als het komt gaat het soms ook weer weg. Duiven die de ene dag nog voer uitspugen zijn een dag later weer hongerig en maken weer goede mest.

Het had dit weekend ook wel anders af kunnen lopen maar gelukkig kreeg ik alle duiven weer thuis. Er kwam zelfs nog een duifje extra van de tweede vlucht weer thuis. Het resultaat was weer erg teleurstellend, te laat en maar een paar in de prijzen maar als gezegd wel alles weer in Wedde!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Comb. Gerritsen

Gebr. van Toor

Fondunie 2000

Huub Hermans

Cor Drost

Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

De Marathonvliegers

IFC Hoogerheide

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com