Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Strombeek brengt verbetering Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  18-8-2010
 

Inmiddels hebben de jonge duiven 5 vluchten gehad met als verste afstand een 300 km. Deze week vlogen wij Strombeek en de duiven vielen overal erg onregelmatig. Op veel hokken waren er `s avonds nog grote verliezen misschien, dat de oostenwind in combinatie met de onervarenheid van de jongen hier de oorzaak van is.

De trend die je ziet is, dat veel mensen de jonge duiven niet opgang krijgen. Je hoort veel mensen zeggen, dat hun jongen dommer lijken te zijn dan voorheen. Wellicht, dat de lange winter er de oorzaak van is dat veel jongen te weinig ervaring opdeden in het voorjaar.
Dan volgt er kort voor de vluchten nog extreme hitte waardoor veel jongen net te weinig in de mand kwamen. Het was zelfs zo warm, dat de vluchten voor de jonge duiven een week werden uitgesteld. Allemaal mogelijke redenen voor de verliezen van veel, heel veel jonge duiven.

We moeten hier met elkaar lering uit trekken en misschien zit ik wel volledig op het verkeerde spoor maar dit is zo wat mij te binnen schiet bij de verliezen van dit moment. Wel denk ik dat iedereen voor zichzelf moet bedenken wat de oorzaken kunnen zijn van de verliezen op je eigen hok. Natuurlijk zijn er ook melkers die bijna geen verliezen kennen maar dit zijn bij mij in de buurt echt uitzonderingen.

Mijn jongen deden het deze week gelukkig weer wat beter, mijn eerste duif was goed voor de 4e in de CC. Het duifje welke ik voorop had heb ik gekregen van Gerjan Heerkes, het is een halve van zijn eigen soort en de andere helft komt van Poortvliet.
Bij dit duifje zit wel een mooi verhaal, ze werd namelijk op 24 juli opgegeven ze was binnengelopen in Waskemeer (Frl.). Ze was van de vlucht uit koers geraakt en was zo bij deze man het hok ingeschoten. De man bood aan het duifje te verzorgen en haar na een paar dagen weer los te laten. Na vele pogingen bleef het beestje maar naar Waskemeer vliegen en ze was zelfs gekoppeld met een doffertje op dat hok. Net toen ik van plan was het eigendomsbewijs over te laten sturen kwam ze weer naar Wedde. Nu een paar weken later wint ze een vroege prijs het bewijs, dat alle duiven die een keer misvliegen niet meteen waardeloos zijn.

Je hoort vaak dat mensen de duiven ophalen uit fatsoen maar er niets in zien en de duif eigenlijk als waardeloos beschouwen. Het blijkt dus nu, dat het ook anders kan en omdat het deze week een attractievlucht was brengt ze ook nog wat geld mee naar huis.

Er zijn nog 3 vluchten voor de jonge duiven maar ik speel ze hier niet meer op. Over 14 dagen begint de natour en omdat ik komend weekend een lange fietstocht ga maken krijgen ze een weekje rust. Ze gaan dan weer mee op de eerste natourvlucht zodat ze, als het allemaal goed gaat, in totaal 9 vluchten krijgen als jonge duif.

Dus nader bericht over 14 dagen!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Cor Drost

Fondunie 2000

Nico Jan Koenders

J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Gerritsen

A. Engelen

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

Team Noel-Willockx

Combinatie Bruggeman

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens