Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

In gesprek Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  30-7-2010
 

In mijn vorige weblog schreef ik dat het vormen van een kabinet wel even zou gaan duren. Inmiddels is duidelijk dat het zeer lang gaat duren. Professioneel is de opstelling van de politici. Want hoe groot de verschillen ook zijn men praat met elkaar wetend dat er naar oplossingen gezocht moet worden. Het lands-belang staat immers voorop. Maar de duivensport is geen politiek en moet ook niet verpolitiekt worden. Binnen de politiek hebben we te maken met verschillende opvattingen over de inrichting van de maatschappij. Binnen de duivensport hebben we allen een gelijk doel en wel het bevorderen van de duivensport. We moeten daarom ook met elkaar in gesprek blijven. Het vliegseizoen is tot op dit moment met een veelal aanhoudende noordelijke stroming en warm weer aan te merken als zwaar.

Duiven krijgen langer rust en vluchten worden overgeslagen. Er worden daardoor minder duiven per vlucht aangeboden. Het geringere aantal duiven leidt tot een lagere bezetting van het vervoer met als gevolg minder inkomsten voor de afdelingen. Op de langere vluchten is met een goede samenwerking nog heel veel te besparen door een betere coördinatie. We spreken veel over de betaalbaarheid van de sport maar laten we dan ook kritisch kijken naar een beter gecoördineerd vervoer. Enige tijd terug schreef ik dat ik met alle afdelingsvoorzitters afzonderlijk een gesprek aan wilde gaan om de stand van zaken op te lijnen na de Algemene Vergadering van 31 mei. Dit heb ik ook gedaan. Natuurlijk is ook teruggekeken naar het verloop van de vergadering. De conclusie is dat het anders had moeten lopen. Als voorzitter had ik die avond anders moeten leiden. Omdat niet duidelijk was, niet begrepen werd dat we weliswaar heel belangrijke doelen hebben met het document maar dat deze doelen via werkgroepn pas definitief vorm zullen krijgen.

Inmiddels heb ik de gesprekken met de voorzitters afgerond. Duidelijk is geworden dat de verschillen in opvatting helemaal niet zo groot zijn als gedacht. De tien voorzitters waarmee ik gesproken heb, twee voorzitters wilden met mij geen gesprek aangaan, gaven allen aan dat het veranderingstraject goed is. Een punt is dat men het document opgevat heeft als vaststaand, in beton gegoten. Blijkbaar heb ik onvoldoende duidelijk kunnen maken dat het gehele document Vlucht naar de Toekomst een duidelijke ontwikkelingsrichting aangeeft en dat op de diverse onderwerpen werkgroepen gezet worden die vervolgens met een voorstel komen. Ik spreek nadrukkelijk over een integrale aanpak en daarom werken we alle onderwerpen uit. Het is een document waarbij we kiezen voor een toekomst met perspectief. De voorzitters hebben ook aangegeven dat we door moeten gaan op de ingeslagen weg. Inmiddels heb ik een agendacommissie gevormd bestaande uit drie Afdelingsvoorzitters en twee leden van het NPO-bestuur. Met deze commissie is een gesprek voorbereid voor een overleg met de Afdelingsvoorzitters waarbij ik zeer goede hoop heb dat er weer vaart in het proces komt.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
A. Engelen

Nico Jan Koenders

Comb. Gerritsen

Hans de Ruig

M. van Ginkel

Huub Hermans

IFC Zeeland

Theo de Kruijk

Will & Falco Ebben

Dick-Jan & Stephan Göbel

Johan Hamstra

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens