Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Medezeggenschap Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert De Jong  19-8-2010
 

In de notitie Vlucht naar de Toekomst zit een opzet van een vliegschema 2011. De bedoeling was dat de structuur,het raamwerk van dit schema in 2011 gevolgd zou worden. Om een aantal redenen lopen we weliswaar enige vertraging op maar het zou geen probleem moeten zijn om toch het raamwerk voor 2011 te hanteren. In diverse sessies was toegezegd dat de leden meer zeggenschap zouden krijgen over het aantal en soort vluchten van de discipline die men speelt. We zijn echter nog niet zover dat de leden naar discipline ingedeeld zijn.

Overigens is het vliegschema in overleg met een aantal mensen uit de diverse disciplines tot stand gekomen. Dat leden zeggenschap willen bleek uit een recent initiatief van een 7-tal fondclubs die bijeenkwamen om over een programma voor 2011 te spreken. Ik was uitgenodigd om in het kader van het veranderingstraject daarbij aanwezig te zijn en iets te zeggen over de ideeën die in het laatste document staan. Naast de indeling in disciplines en de zeggenschap heb ik ook nogmaals de enquête genoemd die gehouden is onder 4800 leden die ingemand hadden op St Vincent of Montauban. Ook dat is een vorm van medezeggenschap. Gelet op de grote respons,bijna 50%, zullen we hier als NPO-bestuur ook rekening mee moeten houden bij een in te dienen voorstel voor de AV van dit najaar. Als bestuur dienen we met voorstellen te komen voor in ieder geval de dagfond en de marathonvluchten. De eerder genoemde fondclubs hebben een commissie gevormd die een voorstel gemaakt heeft en dit is toegestuurd aan Bestuur –NPO.

Ook de zuidelijke afdelingen hebben een voorstel ingediend. Een overeenkomst is dat er een meerdaagse vlucht minder voorgesteld wordt. De bedoelde fondclubs stellen wel een vlucht met ochtendlossing voor. Dit is enigszins in lijn van de enquête maar zeker nog niet in overeenstemming met de enquête. De landelijke vlucht Blois ligt weer enige weken achter ons. Vanwege de korte afstand voor het zuiden en de grote afstand voor het noorden was het bestuur ingegaan op de wens van de AV om deze vlucht als laatste dagfondvlucht te programmeren. Dit zou zeker niet tot een geringer aantal duiven leiden volgens een aantal kiesmannen.

Dit laatste is niet bewaarheid. Aanmerkelijk minder duiven dan in de voorgaande jaren namen aan deze vlucht deel. De noordelijke afdelingen hadden deze vlucht vanwege de afstand zelfs niet op het programma staan. Als bestuur beraden we ons hoe we met nationale dagfondvluchten om moeten gaan. Vandaag heb ik nog een vergadering met de afdelingsvoorziters waarin over de voortgang van de Vlucht naar de Toekomst gesproken wordt. Na deze vergadering ga ik voor een aantal weken radiostilte betrachten voor wat betreft duiven en bestuursaangelegenheden.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Gebr. van Toor

Cor Drost

Aad Beerendonk

Comb. Verweij-de Haan

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Combinatie Bruggeman

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

Hans de Ruig

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com