Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Medezeggenschap Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert De Jong  19-8-2010
 

In de notitie Vlucht naar de Toekomst zit een opzet van een vliegschema 2011. De bedoeling was dat de structuur,het raamwerk van dit schema in 2011 gevolgd zou worden. Om een aantal redenen lopen we weliswaar enige vertraging op maar het zou geen probleem moeten zijn om toch het raamwerk voor 2011 te hanteren. In diverse sessies was toegezegd dat de leden meer zeggenschap zouden krijgen over het aantal en soort vluchten van de discipline die men speelt. We zijn echter nog niet zover dat de leden naar discipline ingedeeld zijn.

Overigens is het vliegschema in overleg met een aantal mensen uit de diverse disciplines tot stand gekomen. Dat leden zeggenschap willen bleek uit een recent initiatief van een 7-tal fondclubs die bijeenkwamen om over een programma voor 2011 te spreken. Ik was uitgenodigd om in het kader van het veranderingstraject daarbij aanwezig te zijn en iets te zeggen over de ideeën die in het laatste document staan. Naast de indeling in disciplines en de zeggenschap heb ik ook nogmaals de enquête genoemd die gehouden is onder 4800 leden die ingemand hadden op St Vincent of Montauban. Ook dat is een vorm van medezeggenschap. Gelet op de grote respons,bijna 50%, zullen we hier als NPO-bestuur ook rekening mee moeten houden bij een in te dienen voorstel voor de AV van dit najaar. Als bestuur dienen we met voorstellen te komen voor in ieder geval de dagfond en de marathonvluchten. De eerder genoemde fondclubs hebben een commissie gevormd die een voorstel gemaakt heeft en dit is toegestuurd aan Bestuur –NPO.

Ook de zuidelijke afdelingen hebben een voorstel ingediend. Een overeenkomst is dat er een meerdaagse vlucht minder voorgesteld wordt. De bedoelde fondclubs stellen wel een vlucht met ochtendlossing voor. Dit is enigszins in lijn van de enquête maar zeker nog niet in overeenstemming met de enquête. De landelijke vlucht Blois ligt weer enige weken achter ons. Vanwege de korte afstand voor het zuiden en de grote afstand voor het noorden was het bestuur ingegaan op de wens van de AV om deze vlucht als laatste dagfondvlucht te programmeren. Dit zou zeker niet tot een geringer aantal duiven leiden volgens een aantal kiesmannen.

Dit laatste is niet bewaarheid. Aanmerkelijk minder duiven dan in de voorgaande jaren namen aan deze vlucht deel. De noordelijke afdelingen hadden deze vlucht vanwege de afstand zelfs niet op het programma staan. Als bestuur beraden we ons hoe we met nationale dagfondvluchten om moeten gaan. Vandaag heb ik nog een vergadering met de afdelingsvoorziters waarin over de voortgang van de Vlucht naar de Toekomst gesproken wordt. Na deze vergadering ga ik voor een aantal weken radiostilte betrachten voor wat betreft duiven en bestuursaangelegenheden.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Gebr. van Toor

Van Hoeck-Noel

Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. Maas & Zn

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Cees van Heijst

Johan Hamstra

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!