Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (29-08-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  29-8-2010
 

Zo, de maand augustus loopt ook ongemerkt alweer naar zijn einde, en wat voor een einde !!! Werkelijk, wat hebben we toch een vuil en smerig weer achter de rug. Maar goed, dat zijn nu eenmaal zaken die we met zijn alleen toch niet kunnen beinvloeden. ik denk wel eens, "Win ik toch de Staatsloterij eens, ja, dan ben ik zo weg naar Zuid Spanje ofzo". Maar goed, ik schreef het al vaker, eigenlijk is het ook nooit goed hé'!!!

Fraudezaak

Afgelopen week heb ik met verbazing het stuk op Pipa geregeld zitten lezen over de spraakmakende fraudezaak die nu weer bekend is geworden van en over ene G.J. Als ik dan de reacties lees die er op Pipa zijn gezet, tja, dan heb en krijg ik zo mijn eigen gedachten in deze. Het blijkt, gelukkig hebben we vele zachtaardige mensen in deze, want ik persoonlijk sluit me volmondig aan bij de uitspraak van zoal Arjan Beens die ook een ractie had geplaatst, namelijk;

Ik zeg; dat in alle sporten, oplichters en doping zondaars wat MIJ betreft voor eeuwig geschorst mogen worden!!!

Niks geen respijt voor wielrenners of duivenmelkers etc. Ze eten de kruimels die een ander toe behoren te komen.

Ook ik, ondanks dat ik mezelf beloofd had om nooit meer op zo'n forumsite te reageren heb gistermiddag toch een reactie geplaatst. Ja, ik kon het gewoon niet laten !!! En ik weet het, eigenlijk moet je het gewoon niet doen. Nee, ik kan beter, als ik het zou willen in mijn eigen wekelijkse ge... een reactie geven. Maar als je je verstand laat gaan kan je je er eigen ook het beste maar helemaal niet mee inlaten. Nee, als ik ... schrijf is er dit, maar schrijf ik zus, ja, dan hebben sommige weer zo. Geloof me, er is altijd wel wat. En dit is zeker het geval bij ons duivenliefhebbers.

Een nieuw lid

Afgelopen week kreeg ik een leuke mail van iemand die weer een intrede wilde maken binnen de sport. Gelukkig denk ik, ze zijn er nog. Nee, het is ook niet eens een ouder iemand, nee, eigenlijk zou hij bij de jeugd moeten spelen met zijn 39 jaar. Na wat heen en weer gemail gaf hij zelfs aan dat ook zijn vader, na enkele jaren afwezigheid weer met de sport wilde beginnen. Kijk, als ik dan zo'n iemand met eventueel raad en daad kan bijstaan, ja, ik doe het graag. Mits de tijd er vrij voor is natuurlijk. Ik kreeg vragen over een hok, het spel wat hij wilde gaan spelen en nog meer van dit soort zaken. Natuurlijk, ik heb zeker niet de wijsheid in pacht, nee, integendeel zelfs, maar dat er geregeld vragen gesteld worden aan mijn adres, ja, dat vindt ik best leuk. En als je dan, net als enkele weken geleden je er ook nog voor bedankt wordt voor je adviezen en tips, ja, dat doet de burger meer dan goed !!!

Het voetballen

Net als andere weken ben ik van plan om ook nu weer geregeld iets van en over het voetballen van de kleine man te vermelden. De reden hiervan is dat er diverse zijn onder ons die daar geregeld naar vragen. Na de oefenwedstrijd van vorige week (12-1 voor onze mannen) stond voor gisteren de bekerwedstrijd (uit) tegen RDM op het programma. Deze ventjes speelde al vanaf de minie's samen en vorigjaar werden ze kampioen bij de F'jes en speelden zelfs de finale voor het kampioenschap van Zuid-Holland. Ondanks de fikse nederlaag die onze eigen ventjes van Oude Maas kregen te verwerken heb ik van enkele van die dondersteentjes van RDM staan te genieten zeg. Vreemd was het dat er eigenlijk helemaal geen afgevaardigde van die zo gezegde Wereldclub uit Rotterdam Zuid was. Echt, wat konden deze mannentjes, ondanks hun nog jonge leeftijd een partijtje ballen zeg. Het eindresultaat was 1-9 en ondanks deze flinke nederlaag wonnen onze mannen nog wel de reeks strafschoppen die na de wedstrijd gedaan werden. Ach, het is eigenlijk net duivensport, zo pak en win je alles en zo ben je één van de vele in niemandsland.

Op eigen hok

De meeste bakken zijn al gesloten. Enkele oude koppels (zes stuks) vliegduiven zitten nog op jongen waarvan de eerste trouwens nu net geringd zijn. De overige oude duivinnen waar geen doffer meer voor handen was lopen met al behoorlijk kale koppen tussen de jongen. Verders weet ik eigenlijk niet wat ik nu nog schrijven moet over het wel en wee hier op eigenhok. De duiven zien er goed uit, vliegen nog meer dan verwacht dagelijks hun rondjes en ... Hopelijk zal snel het weer wat gaan veranderen want dan kan ik een aanvang gaan nemen met het beginnen van het africhten van de jongen. 

Reactie's en vragen op mijn wekelijkse stukjes

Zoals de meesten misschien wel weten zijn mijn wekelijkse stukjes ook op verschillende site's te lezen. Blijkbaar lezen de mensen het, anders zouden er ook geen vragen op komen. Op zoal DuivenCompetitie.nl worden mij ook geregeld vragen gesteld waarop ik natuurlijk ook weer mijn reactie geef. Eigenlijk best leuk, te weten dat het graag gelezen wordt maar ook is het fijn dat er geregeld of via de site of via mail contact is met verschillende mensen uit den landen. Nogmaals, ook ik weet er geen snars van maar blijkbaar willen sommigen toch mijn mening weten !!!

Verkoop Samenloop voor Hoop

Met nog ruim vijftig dagen te gaan tot de verkoop is gedaan staan de 27 schenkingen nu op een bedrag van € 4.595 wat neerkomt op een € 170,- gemiddeld. Aanvoerder van het geheel in deze is smaakmaker en persoonlijk voorbeeld Piet de Vogel. Piet staat met zijn schenking ruim op kop met een € 500,-. Persoonlijk ben ik best benieuwd dadelijk naar het eindbedrag. EErlijk is eerlijk, gezien de kwaliteit van de schenkingen had ik persoonlijk gehoopt op een kleine  €4.000 voor dit goede doel. Daar ik daar nu al ruim voorbij ben kijk ik dan ook uit naar de sluiting van deze verkoop

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus, tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Huub Hermans

Marcel van Zanden

Van Elsacker-Jepsen

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Nico Haesen

Fondunie 2000

J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Hans de Ruig

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!