Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Verstand van duivenzaken…? Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  5-9-2010
 

Wie heeft er verstand van duivenzaken? Ja, ik weet wel iemand: Nico van Veen bv. Deze duivencoach heeft me vorige week een zeer uitgebreide e-mail gestuurd met een overzicht aan adviespunten om voordelig en goed voorbereid terug te keren in de duivensport. Van Theo Streefkerk kreeg ik het ultieme aanbod van een “gratis duivenhok” plus jonge duiven: uitzoeken op het hok. Nou, hoeveel hulp moet je niet aangeboden krijgen, waardoor je gaat heroverwegen om binnen nu en (pak ‘m beet) 1 of 2 jaar weer aan de wedstrijden mee te gaan doen. Ik hoop zelf eerder, maar ik moet nu eenmaal mijn verstand erbij houden en die zegt me: verstand van duivenzaken heb je nog niet Rob, maar ga zo door, dat groeit dit elke week een stukje verder...

Ik heb het afgelopen jaar en vanaf de herfst van vorig jaar, aardig wat ongein op duivensites.nl gekwakt: soms onder goede of positieve kritieken, een andere keer bagger over me heen. Maar, leuk of niet, ik ga door met leren van de min of meer goed bedoelde kritieken, want niets is zo goed voer voor ‘t verstand van je lot verder te ontwikkelen. Teveel aan positieve kritiek kan je het bloed naar het hoofd doen stijgen en dan loop je de kans op zweverigheid of gebleekt haar, zoals ik 1 politicus ken vanuit de krantenkoppen. Negatieve kritiek verdragen is goed maar je moet je wel realiseren, dat je iets kunt doen met die opmerkingen. Soms, is het helemaal niet zo naar en vervelend om je oprechte excuses te maken, zoals ik vorige week heb gedaan aan melkers die vonden dat onheus door mij zijn beschreven. In zo’n geval is een sorry gewoon op z’n plaats.

Nieuwe koers?

Het is mijn plan om voorlopig geen “oude zaken” meer te beschrijven. Ik laat niet alles uit mijn duiven verleden los, maar de oudste en belegen dingen, schuif ik aan de kant en zullen het zonder mijn positieve of negatieve kritieken moeten stellen. Is dit jammer? Voor mij persoonlijk uiteraard niet, maar voor de ontvangers wel, want het ontneemt ze de mogelijkheid om er iets mee te doen. De mensen die mijn stukjes met een zekere regelmaat door scrollen of lezen, die zullen misschien wel denken: “Weer ’n nieuwe koers?” ‘Mijn antwoord is dan: ja! Want, ik moet ook verder met mijn leven; ik heb genoeg gedaan om aan de weg te timmeren met mijn voor en tegen standpunten. Nu, mag een ander het stokje overnemen en als een schoolmeester aanwijzen, waar Noyon ligt?

Ik ga, rustig de tijd nemen en nadenken over mijn nieuwe koers in het duivenbestaan. Heel lang, zal ik niet wegblijven, nee, ik hoop z.s.m. weer  iets nieuws te hebben gevonden!

Rob van Hove

Nawoord

Kortom, ik stop niet met schrijven, want dit is voor mij zoiets als stoppen met ademhalen en dat ga ik voorlopig niet doen. Ik, ga alleen mijn lotzaken is secuur onder de loep nemen en intern aan de kleine klok hangen. Plus dan ben ik zelf zeer benieuwd, waarmee ik naar buiten mag komen en wat niet...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Will & Falco Ebben

Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

IFC Hoogerheide

Team Noel-Willockx

Gert Jan Beute Duivenproducten

Huub Hermans

A. Engelen

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

Gertjan Knoop

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!