Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (19-09-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  19-9-2010
 

Daar zijn we alweer met een nieuwe "Kijk op ....." Ze zeggen wel eens, "gezelligheid kent geen tijd", maar mensen, komt het dat je zelf ouder wordt of gaat de tijd werkelijk zo snel. Zo zit ik me wekelijkse verhaaltje te tikken en zo is het alweer zondagochtend... Maar goed, na enkele mailtjes die ik gekregen heb na mijn laatste "Kijk op" gaan we er weer met frisse moed tegenaan.

Op het moment dat ik dit gaat schrijven zitten de negen laatjes die ik nog gekweekt had buiten. Ja, ook zij kunnen op zo'n manier mooi de omgeving verkennen. Samen met de andere jongen verblijven deze nu in het hok waar normaal de oude vliegduiven zitten. De deur is namelijk weer teruggeplaatst en de oude vliegduiven en de voor mij zo gezegde kweekduiven verblijven nu gezamelijk in het lagere hok met de ren. Twee maal per week (woensdag en zaterdag) krijgen deze in de ren een heerlijk bad voorgeschoteld. In het weekend, dus gisteren mee begonnen mogen de oude duiven nog wel even een rondje buiten vliegen. Het is wat werk, ze telkens uitzoeken zodat er geen vasthouder mee gaat. Maar goed, ik schreef het al vaker, gaat of lukt het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Privé

Als eerste ging dochter Iris afgelopen donderdag voor enkele dagen met school naar Spanje. Ja, gingen wij vroeger een daagje naar de dierentuin, en een enkele keer met hoge uitzondering naar een boerderij voor een weekje als we weg gingen, tegenwoordig vliegen ze gewoon eventjes naar Spanje. Wel vreemd hoor, voor het eerst je dochter uitzwaaien die zomaar enkele dagen naar Spanje gaat. Maar goed, kleine kinderen worden groter hé. Maar toch, het is en blijft je eigen meissie hé!

Voetbal

Wat het voetballen van de kleine man betreft, ze kregen met 4-1 op hun broek. De tegenpartij, hun afkorting van hun vereniging DRL stond iets voor van "De Rotterdamse Leeuwen" was nu eenmaal beter. "De Rotterdamse Leeuwen", sorry hoor, er speelde in mijn ogen geen enkele Rotterdammer meer in. Maar goed, hier zal ik verder niet op ingaan anders denken jullie dadelijk allemaal, "hé, die Hamstra is één of andere ......." Maar het was wel waar!!! Onze eigen jongens, dachten er te gemakkelijk over en er stonden er een paar mijn inziens gruwelijk te klootviolen. Maar goed, volgende keer beter zullen we maar zeggen.

Kap er niet mee

Zoals hierboven al aangegeven was zoal een reactie die ik op zondag na mijn laatste Kijk op via de mail kon ontvangen. De man in kwestie begreep me volkomen maar gaf me duidelijk aan dat er vele zijn die het juist waarderen zoals ik mijn wekelijkse ge... aan een ieder laat lezen. Daarom vroeg hij ook, "Kap er niet mee". De persoon, ik ken hem verders niet maar hij was duidelijk! De man begreep gelukkig ook waarom ik zo reageerde. En vreemd hé, dan vragen wij ons allen af waarom de sport zo terugloopt. Mensen, kijk nu eens in de spiegel en laten velen onder ons nu eerst eens de hand in eigen boezem steken. Geloof me, ik ben dol op me duiven en ook de wedstrijden, of het nu slecht, goed of wat minder gaat, ik blijf het iets moois vinden maar dat geouwehoer, echt, je zou er haast ...

Loslaten

Deze week zijn hier de duiven niet veel los geweest. Dit kwam door de zeer harde wind die er stond en gezien de hoogspaningskabels aan de overkant van de straat laat ik ze door ervaring niet meer los. Nee, enkele jaren geleden koste dit me zomar op een middag toch enkele laatjes en sindsdien kijk ik wel uit hoor. Maar als het even kan, ja dan gaan de jongen zeker er nog dagelijks uit. 

De winterren

Ook de zo gezegde winterren is weer uit de garage gekomen. En de indeling van de hokken is zoals gedaan zoals hiervoor al omschreven. En echt, de duiven genieten er zienderogen van om wekelijks enkele keren zo in de ren een bad voorgeschoteld te krijgen. Een nadeel is, als ik in de middag van me werk thuis komt is de tuin één grote veren boel. Met de bezem opruimen heeft bijna geen zin daarom dat ik na de dagelijkse schoonmaak even de brander pak en hup, hup, en de veren buiten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Jongen lappen

Afgelopen vrijdag moest ik uit me werk naar het Zeeuwse land. Helaas kon ik door het slechte weer niet mijn jongen meenemen anders hadden ze weer een mooi lapje kunnen krijgen. Gisteren moest ik bij de grootmeester in Made zijn en gezien het weer heb ik de oudere jongen gepakt en ze aldaar gelost. Op dit moment moet ik er nog twee hebben, één die al eens opgevangen had gezeten en de andere daar twijvelde ik eerlijk gezegd zelf een beetje aan. Maar goed, de eerste selectie wordt op deze manier vanzelf uitgevoerd.

De verkoop

De door mij georganiseerde verkoop m.b.t. "De Samenloop voor Hoop" staat stil qua biedingen. Eigenlijk niet zo vreemd ook gezien de lange tijd dat de verkoop online staat. Nog 34 dagen en dan zal de verkoop sluiten. Op dit ogenblik zit ik zo rond de € 4.800 qua biedingen en hopelijk zal ik dadelijk toch de € 5.000 gaan halen. Natuurlijk, al zal er niet meer geboden worden ben ik al blij met het tot nog toe bereikte bedrag maar € 5.000 klinkt toch mooier en eerlijk is eerlijk, het is voor een meer dan goed doel.

Zelf benaderd

Persoonlijk ben ik door het bestuur van deze organisatie benaderd of ik ook niet in het bestuur wilde komen voor de derde Samenloop voor Hoop. Tja, het is nogal wat denkik zo. Als ik het zou doen, doe ik het uit liefde voor de medemens. Liever ben ik een hulp op de achtergrond zonder met naam en toenaam vernoemd te worden al denken sommige vaak dat ik juist iemand ben die een beetje Popie Jopie en joviaal wil doen.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar weer eens bij laten. Tot de volgende kijk op ...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

De Marathonvliegers

IFC Hoogerheide

Cor Drost

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens