Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Voor u gelezen: G-Vluchten Open printvriendelijke pagina
Falco Ebben  20-9-2010
 

Bij ons in de afdeling hadden we in 2007 de zogenaamde 'G-vluchten'. Het komt erop neer dat er pas rond 1 augustus wordt gestart met de jonge-duivenvluchten en dat de natour en jonge-duivenlijn worden samengevoegd. Er zijn een aantal liefhebbers die deze vluchten terug willen, maar daar ben ik het niet mee eens.

De motivatie om deze vluchten terug te willen zou hoofdzakelijk zijn dat de verliezen beperkt zouden worden, dat bleek volgens hen in 2007. Dat is echter niet waar. In 2007 waren er overal (lees: landelijk) minder verliezen dan in voorgaande jaren, niet alleen in afdeling 8. Het had waarschijnlijk alles met de zomer van 2007 te maken. Verder beginnen ze in Duitsland altijd rond 1 augustus te vliegen met jonge duiven en daar worden ze ook geconfronteerd met (grote) verliezen.

Wat deze mensen waarschijnlijk zijn vergeten is hoe slecht de Nationale Derby van 2007 in Afdeling 8 verliep, en dus alleen bij ons. In andere afdelingen ging het een stuk soepeler. Na slechts 4 vluchten stond Chantilly op het programma. In Afdeling 8/Zuid (over andere gegevens beschik ik niet) werden 13.428 duiven ingemand, over de laatste jaren een hoogtepunt inderdaad. De vlucht verliep echter zo slecht (concoursduur 2 uur) dat er een week later nog maar 6.092 werden ingemand. Minder dan de helft!  Hieruit blijkt dat je met jonge duiven niet na vier vluchtjes al naar 400 kilometer kan.

Als ik het voor het zeggen had dan begonnen we in mei met de jonge duiven 'Tour 1' te vliegen, wellicht valt er iets te combineren met vitessevluchten-midfondvluchten voor oude duiven. In augustus kunnen we dan starten met 'Tour 2', jonge duiven gecombineerd met de natour. Zo begin je niet met opleren tijdens het hoogtepunt van de zomer en wordt je ook niet verplicht om laat te kweken, want je hoeft in augustus niet meer met je winterjongen aan te komen, dat zou desastreus zijn. Verder krijgt eenieder zo het spel dat men wil. Je kunt mensen die alleen met jonge duiven spelen toch niet opzadelen met zeven vluchtjes!

Ik vind het behoorlijk ongenuanceerd en ondoordacht om terug te willen naar de G-vluchten. Mensen die vinden dat deze vluchten veel beter zijn kunnen ook gewoon niet meedoen aan jonge-duivenvluchten en hun jongen inkorven op de natour, maar pak een ander zijn spel niet af!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Super Fondclub G.O.U.

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Lokhorst

Johan Hamstra

M. van Ginkel

Fondunie 2000

Cees van Heijst

A. Engelen

Cor Drost

Gertjan Knoop

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren