Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Gelezen voor de afdelingsbestuurders van Afdeling 8 Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  23-10-2010
 

Onlangs stond in het NPOrgaan een stukje over de spelregels van WHZB 2011. Ik wil hier graag een stukje uit citeren, speciaal voor het bestuur van Afdeling 8:

De spelregels blijven omgewijzigd en zijn gelijk aan 2010. Afdelingen kunnen zonodig in de komende vergaderingen met het vaststellen van hun vliegprogramma hier rekening mee houden. We wijzen de leden er met name op dat de periode van 9 april t/m 24 juli van groot belang is voor een drietal categoriën oude duiven. Enkele afdelingen hadden het afgelopen jaar in deze periode geen doorlopend program voor oude duiven en zetten daarmee hun leden op voorhand op achterstand.

In de huidige concepten van Afdeling 8 missen de leden dus al drie weekenden waarin geen oude duivenvlucht gepland staat voor programmaduiven. Maar ook is er voldoende kritiek op het voorgeschotelde jonge duivenprogramma: De eerste mogelijkheid om met jonge duiven te concoursen is in beide concepten 30-07! Er zijn afdelingen die dan al hun 6e jonge duivenvlucht op het programma hebben. Maar ook is deze startdatum niet bevordelijk voor het ruim kunnen opleren van 'natuurlijk' gehouden jonge duiven, tegen de tijd dat er enige afstand in het programma van totaal 7 (!) jonge duivenvluchten komt, zijn zulke duiven al ruim in de dekrui. Dus ook voor zowel liefhebbers van de jonge duivenvluchten als diegenen die hun jongen niet verduisteren/verlichten en alleen goed willen opleren een waardeloos programma.

Het is dan ook aan de kiesmannen van de verenigingen om domweg niet accoord te gaan met de voorgestelde concepten, willen ze hun leden, zoals mooi omschreven in het NPOrgaan, niet op voorhand op achterstand zetten.

Wellicht zijn er verenigingen die een alternatief concept hebben ingediend, welke gesteund zal worden door een meerderheid van de vergadering.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Will & Falco Ebben

M. van Ginkel

Cor Drost

Familie Huizer

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Aad Beerendonk

Dick-Jan & Stephan Göbel

Huub Hermans

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens