Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Angst voor de machthebbers in Veenendaal…? Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  25-10-2010
 

Ik heb mij vrij lang ingelaten met de perikelen rondom de “Vlucht Vooruit plannen” van de NPO. Sommigen zagen mij als ‘gevaarlijk’ of negatief en ’n enkeling als somber gestemd. Zelf zie ik het als angst voor de macht, d.w.z. bestuurders die over jou en mij willen beslissen, terwijl ik liever de vrijheid behoud om zelfstandig mijn duivenmelkerslot te kiezen. Op 6 november a.s. worden er door onze bestuurders verregaande besluiten afgehamerd. De meeste kiesmannen zullen goed voorbereid aan de overlegtafel zitting nemen, want het zal een ‘alles of niks’ avond worden, stel ik me voor! Ik heb de verslaglegging van mijn eigen afdeling in mogen lezen (via hun website :-), waarin allerlei vooraf beslissingen worden toegelicht. Heren! Mijn complimenten, want daar is een hoop tijd en energie in gestoken.

Nieuwe kiesmannen?

Ik begreep uit het verslag dat er 2 nieuwe (?) kiesmannen worden uitgezonden naar het Algemene Overleg met collega afdelingen en bondsbestuur. Ik “ken” deze twee mannen als zeer betrokken mensen bij het wel en wee van de duivensport in Zuid-Holland. Het is dus begrijpelijk, dat deze oud gedienden en zelf van huis uit kampioensmelkers, dat ze zullen strijden voor het behoudt van hun zelfstandigheid qua beslisrecht: “Hoe je ’n afdeling moet runnen...!”  En laten we eerlijk wezen: ‘Elke afdeling kent haar eigen mogelijkheden maar ook dito problemen, met onderlinge windvoor- en nadelen, bijvoorbeeld: oost t.o.v. noord, enz. ‘  Dan, praat ik niet eens over de onderlinge verschillen tussen: o.a. sprinters en lange afstandmelkers. Nee, die afdelingen hebben ieder hun eigen onderlinge strijd en zitten niet te wachten op nog meer vrije uurtjes op te offeren, laat ik het ’n beetje moeilijk zeggen ;-)

Angst..?

Ik vraag me in alle redelijkheid af of de angst voor Veenendaal, wel of niet, terecht zal zijn? Conclusie: ja en nee!
Ja: want het zijn mensen, dus feilbaar en gevoelig voor de eigen welzijn- en geluksbelevingen.
Nee: …kortom, het zijn mensen, zoals jij en ik, die, zoekende zijn naar: hun persoonlijke behoefte aan geluk en welslagen in het leven.

Onzin?

Inderdaad, je hebt gelijk, het klinkt ietwat: ráárrr, om wel en niet, angstig te zijn voor de macht die uitgaat van kiesmannen plus bobo’s, want letterlijk gezien, staan ze machteloos, zodra ik het besluit neem, mij er geen snars van aan te trekken: wat ze blablablaten... onder elkaar.
Maar, de zin en nut, smelt als sneeuw onder de zon vandaan, wanneer, we zien, dat onze bondsbestuurders: beslissingen nemen, die regelrecht, indruisen tegen het principe van goed en betamelijk besturen: dat wil zeggen: voorkomen en uitsluiten van fraudegevallen en het waken over ’n eerlijk wedstrijdverloop van: bv St. Vincent t/m Leiden.

Óók, het uitsluiten van de zogenoemde “Witte bordencriminaliteit” praktijken. Want, weinig zaken zijn zó enorm vervelend, voor de gewone huis, tuin en keukenmelker, als het bevoordelen van mensen, die denken, dat ze meer te eisen en verwachten hebben van onze kiesmannen en bobo’s, omdat ze ‘toevallig’  in het leven: op het gymnasium hebben mogen leren! Òf: op een handige manier zakendoen?

Rechtschapen bestuurders nodig?

Het zou vanzelfsprekend prima zijn als er zonder aanzien des persoon, recht gesproken, zou worden, binnen de duivensport, maar nog veel eerlijker zou zijn, dat wij, gewone en kampioensmelkers,  zelf onze grenzen bewaken! Ik, snap heus wel, dat een duivendief of fraudeur, een gefrustreerde persoonlijkheid in zich meedraagt en dat dit streng moet worden gestraft, maar ik zou ze liever 1 of 2 uitzendingen van dr. Phil (SBS 6 of 8…?) via uitzending gemist tonen. Want, volgens amerikaans onderzoek, worden wij mensen niet heel veel gelukkiger van: grote succes in het werk- en hobbyleven. Zelfs het zijn van een miljonair is geen goed beschermingsmiddel tegen: depressie of ongelukkige relaties met je vrouw of kinderen!

Samengevat: geld en succes, zijn niet de 2 grote gelukmachines van ons bestaan hierop aarde. Wat dan wel? Vroeg ook onze wonderdokter dr. Phil zich af, want ook hij heeft veel geld en succes!? En, gaan er geruchten dat zijn vrouw en zakenpartner van ‘m af wil…? Volgens het onderzoek en geluksmagazine, worden wij mensen het meest en duurzaam gelukkigst van: “...schoonmaken (cleaning…;-) en bidden!? “ Mensen, met een najaars- en/of winterdepressie werd aanbevolen om goed en leuk schoon te blijven maken in huis en op het werk (de laatste heb ik zelf bedacht: RvH), maar ook gezelligheid in en om het huis te creëren :-) Bijvoorbeeld: ’n beetje wierook branden en gezellig een bakkie troost (3 tot 4x per dag) te zetten. Ik zelf, zou je aanraden, dan iets lekker zoets te nemen: gebakje of simpel; een eigen gemaakte cake of appeltaart!? Alleen al, de geurige aromatische baklucht, zal menig mens, een gevoel van geluk en succes geven, die maar weinig euro’s kost.

Rob van Hove

Epiloog

Ik wens onze bestuurders dit najaar en winter een goede tijd toe, waarin het ze zal lukken om zichzelf en ons te ontdoen van: verkeerde besluiten! Voor mij persoonlijk, houdt een slechte beslissing in: een regel of maatregel, die jouw of mijn eigen vrijheid beperkt om te komen tot een weekend van ontspanning. Concreet: beste bestuurders, kijk verder dan uw eigen duivenneus lang is, want we leven in een tijd van: gedogen! Jullie, zijn het tóch met mij eens, dat de sport met duiven, morgen op de agenda van de Tweede Kamer, kan komen te staan en dan is het: over, uit en sluiten!?
Nu heb ik gezien dat er een staatsecretaris (ene Zijlstra…???) is aangesteld en dat is een (ex) duivenmelker. Dus, laten we hopen dat onze prins Albert, zijn Haagsche schoenen uit de kast wilt halen en op audiëntie gaat bij de voormalig secretaris van de postduivenclub...: de naam heb ik niet gehoord, maar als iemand die weet, dan hoor ik die graag. Of, bel anders onze Albert, dan kan die navragen: hoe en waarom onze nieuwbakken staatsman, gestopt is met de duivensport? Met, deze voorinformatie opzak kan hij met een mogelijke oplossing op visite gaan bij Zijlstra. Ik bedoel, die heren politici hebben toch een grote dosis van weekendontspanning nodig, en wat is er dan niet heerlijker, dan je duiven thuis zien komen?

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Nico Haesen

Marcel van Zanden

Cor Drost

Cees van Heijst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Lokhorst

Van Hoeck-Noel

Super Fondclub G.O.U.

Johan Hamstra

Hans de Ruig

Combinatie Bruggeman

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies