Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (31-10-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  31-10-2010
 

Zo, we zijn al weer aangekomen op de laatste dag van de maand oktober. De klok is ook weer verzet wat betekende dat we allen deze ochtend een uurtje langer konden slapen. Tevens zal het voortaan in de avond weer een uurtje eerder donker zijn en ja, er zijn altijd mensen die dit ook weer fijn vinden. Persoonlijk heb ik liever dat de avonden langer zijn en dat we lekker buiten in de tuin kunnen zitten. Maar ja, ieder jaargetijde heeft zo zijn charmes zullen we maar denken.

De voetbal

Na een weekje geen voetbal gehad te hebben moesten we gisterochtend alweer vroeg op weg. De uitwedstrijd tegen Slikkeveer stond op het programma. De jongens waren aan elkaar gewaagd maar na een 0-1 voorsprong stonden ze in de loop van de tweede helft al vrijsnel met een 3-1 achter. Zoonlief maakte met een schitterend doelpunt nog 3-2 maar uiteindelijk werd de eindstand 4-2. Jammer, maar het is niet anders en eerlijk is eerlijk, deze pot hadden ze niet hoeven te verliezen.

Verkoop Samenloop voor Hoop

Zoals ik vorige week al aangaf is de verkoop die door mij georganiseerd was een meer dan groot succes geworden. Als je met een bonnenverkoop op €209,- gemiddeld uitkomt mag je zeker geen reden tot klagen hebben. Nou geloof me, die heb ik dan ook in zijn geheel niet hoor. Leuk was het om te vernemen, en dit ook van mensen die je in zijn geheel niet ken dat er mensen zijn die je feliciteren met het behaalde. Ja, dit doet me, ondanks het toch vele werk best goed.

Bonnen en bedankbrieven

Afgelopen week heb ik het druk gehad om alle schenkers een schrijven te doen toekomen met een dankwoord en gegevens van de kopers van hun schenking. Tevens zijn de bonnen, naar hen die al netjes betaald hebben opgestuurd met eveneens een woord van dank hierin. Nog enkele bonnen moeten betaald worden en dan ben ik weer een stapje dichterbij de eindstreep gekomen.

De duiven op eigen hok

Met de eigen duiven verloopt het eigenlijk meer dan best. Althans, dit is allemaal zo tot nu toe op eigen inzicht. Eerdaags zal er weer een afspraak gemaakt worden bij de Weerd voor de gewoonlijke controle. Persoonlijk heb ik altijd het idee van dat je best veel zelf kan zien, althans, als je het zelf kan zien want mijn inziens zijn er nog steeds mensen die sommige dingen gewoon niet zien. Of je het de mensen kwalijk kunt nemen weet ik niet want er zijn nu eenmaal mensen die meer zien dan een ander. Daarom dan ook dat ik persoonlijk geregeld even bij de Weerd langs ga, want na zo'n controle wordt e.e.a. wel telkens bevestigd en weet je dat het goed, of juist fout zit. En eerlijk, verder heb ik eigenlijk weinig over de duiven nu te vertellen. De meeste duiven, ook de ouden hebben alweer een machtig mooi verenkleed en lopen er weer meer dan zondags bij. Zelfs zijn er al oude duiven bij die hun laatste pen al gegooid hebben. Wekelijks een keer of twee een bad en ja, verders ogen open houden maar voor zover als mogelijk. En als ik dan zo na een dag werken op mijn krukje in het hok zit om mijn duifjes te voeren dwalen mijn gedachten altijd af als ik ze er weer zo mooi bij zie lopen. De één is, of wordt nog een grotere kampioen dan de ander. Echt, het zijn allemaal toppertjes voor mij nu. Maar ja, zoals U net als mij weet, "De meeste dromen zijn bedrog". Maar als liefhebber zijn het wel fijne dromen en of gedachten. 

Wekelijkse "Kijk op ....."

Er zijn bijna wekelijks mensen die zich aanmelden voor een automatische melding van de "Kijk op .....". In mijn bestand heb ik zo al een fikse lijst met namen waar wekelijks de nieuwsbrief naar toe gestuurd wordt. Best wel leuk als je weet dat er wekelijks mensen zijn die naar je gebrabbel uitkijken!

De Supercup

Zo, nog een kleine drie weken dat de deelnemers hun behaalde prestaties kunnen insturen voor de Supercup 2010. Voor hen (spelers op Pau-Tarbes-Barcelona en Perpignan) die hier nog nooit aan hebben mee gedaan, U weet niet wat U mist zo'n mooi spel. Neem gewoon eens een kijkje op de site van Toppigeons. Dit spel is nu aan haar vijfde jaar bezig en iederjaar wordt het groter en groter wat betekend dat de formule meer dan goed is en moet zijn.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Van Hoeck-Noel

IFC Hoogerheide

Will & Falco Ebben

IFC Zeeland

Hans de Ruig

Gebr. Maas & Zn

Nico Haesen

Theo de Kruijk

Gebroeders Homma

Cor Drost

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens