Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Beste Albert... Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  31-10-2010
 

Ik schrijf je deze brief, omdat ik vind, dat je een paar dingen van mij moet weten: Ik kijk niet zozeer naar 'n bestuurder als privépersoon. Ik kijk als 'n mede-mens, die wederzijds (jij en ik) zoekende is naar de best mogelijke oplossingen...

Samengevat: het gaat er m.i. niet om wat "jij en ik" denken, beleven en doen in onze huiselijke kringen, want dit is nu eenmaal privé :-) Maar... zodra, jij en ik binnen een verenigingsverband o.i.d. wat naar buiten brengen, dan zijn we beide verantwoordelijk voor onze woorden en daden!? Vandaar, dat ik deze "open brief" aan jou richt, want jij publiceert onder je bestuurlijke taak en verantwoordelijkheid middels je weblog enz. Waar, ik uiteraart zeer over te spreken ben :-)

Let op!: ik ben van mening, dat ik niet zomaar allerlei beweringen of losse feiten, meer naar je bestuurdershoofd kan gooien, want ik wil iedereen altijd graag recht in de ogen blijven kunnen kijken. Daarom, zal ik proberen om met enige regelmaat de publiciteit te zoeken om je te informeren over mijn: mening, ideeën en... daden...?

De gedachte, dat ik maar beter in een of ander duivenbestuur zou kunnen zitten, past niet in mijn levensvorm, anders had ik dit allang gedaan. Ik was immers nog maar nét 16 jaar, dat ik secretaris was bij de L.PC. In Leiden. Daarna, heb ik in diverse andere besturen (buiten de duivensport ) gezeten ;-)

Vorm & beweging...

Dat jij zoekende bent naar nieuwe vormen in de nationale duivensport, dat kan ik heel goed begrijpen, maar ik snap niet, waarom de halve duivensportwereld hiervoor moet komen opdraven, via allerlei groepsoverleggen e.d.??? Waarom ijver je niet voor meer beslissingsbevoegdheid voor het dagelijkse bestuurd én... maak je wel voldoende gebruik van je onderzoek- en beslissingmandaten? Ik heb, het idee dat je te lang onderzoekt en daardoor, niet of té laat, in vorm komt ;-) En, je weet als ervaren duivenmelker, dat je dan naast de ereprijzen pakt...!

Mijn mening: kijk, goed om je heen en praat met mensen op sleutelposities. Trek je dan tijdelijk terug uit de dagelijkse bestuurdershectiek.... EN PAK JE KANSEN! Neem moedige en verstandige besluiten over.

Mááárrrr, Albert: er komt een dag dat de anderen en ik je gaan vragen om verantwoording af te leggen voor je gedane werkzaamheden en gemaakte (on)kosten. En...als blijkt, dat je geen eerlijk of oprecht verhaal kunt houden, dan is dáár het gat van de deur! :-)

Dus: doe wat jij denkt dat er z.s.m. moet gebeuren in duivenland, maar wees voorbereid op de momenten, dat je "rekening en verantwoording" moet afleggen tegenover alle gewone huis tuin en keukenmelkers van Groningen t/m Maastricht.

Ik wens je voor, tijdens en vooral na 6 november a.s. veel wijsheid toe.

Rob van Hove

Nawoord

Albert, ik heb je vaker mijn meningen voorgelegd en bijna altijd, heb je een reactie gegeven via de privémail: en dit waardeer ik ten zeerste, want ik geef zelf (te pas en onpas...:-) vaker reacties op ingezonden kritische verhalen, maar daar krijg ik (bijna) NOOIT een antwoord op terug òf een uitermate onbeleefde, of ruwe.... Nogmaals, ik krijg maar van weinig mensen: genuanceerde eigen ideeën of meningen op mijn duivenbordje gesmeten. Steunbetuigingen d.w.z. niet wat betreft qua inhoud, maar gewoon uit morele overtuigingen, die vind ik wel met enige regelmaat in mijn mailbox.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

A. Engelen

IFC Hoogerheide

Familie Huizer

Gert Jan Beute Duivenproducten

M. van Ginkel

Will & Falco Ebben

Fondunie 2000

Nico Haesen

Johan Hamstra

Marcel van Zanden

Gebr. van Toor

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!