Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (07-11-10) Open printvriendelijke pagina
Jphan Hamstra  7-11-2010
 

Ongemerkt zijn we zo alweer aangekomen in de maand november. De klok verzet, storm en regen was het weerbeeld van de afgelopen dagen. Nu niet echt een tijd van het jaar dat de mensen staan te juichen. Maar goed, we ontkomen er niet aan. Gisteravond lekker wezen wokken met de familie Hamstra aangaande de verjaardag van Hamstra Sr. die ook alweer 75 jaar is geworden. Ja ja, ook bij de "ouwe" Hamstra gaan de jaartjes ondertussen tellen. Maar gezellig was het en ook de "ouwe" genoot met volle teugen en zeker toen ik een ijsje voor hem had besteld met sterretjes en het "Lang zal ze Leven" gezongen werd!

Voetbal

Het voetbal van de kleine man had geen doorgang. De wedstrijd is verzet en zal aanstaande donderdagavond gespeeld gaan worden. Dus, over hetvoetbal geen nieuws deze keer, helaas !!!

Duiven en TV

Vanaf morgen, maandag 8 november komt er wekelijks wat van en over duiven op de Nederlandse tv. Omroep Max zal vanaf aanstaande maandag 8 november op Nederland 2 van 15:10 uur een uitzendig doen genaamd, "De geschiedenis van de duivensport". Dus mensen, lekker met elkander voor de buis en voor hen die moeten werken, opnemen om daarna van dit gebeuren te genieten! Wie weet, mag het onze sport helpen en zijn er die toch weer een intrede gaan maken. Mijn inziens zullen er geen jongelingen mee gaan beginnen door dit soort promotie. Maar ja, wie ben ik!

Verkoop

Jammer is het dat verschillende mensen hun verplichtingen nog steeds moeten voldoen aangaande de door mij gehouden verkoop. Ik zal allen die het aangaat vandaag nog een laatste mail doen toekomen en anders zal ik contact nemen met Toppigeons voor een publicatie a publiek.

De duiven

Met de duiven gaat het hier nog steeds goed in mijn ogen. Tja, wat kan en of moet je er in deze tijd van het jaar nu eigenlijk aan doen. Buiten het voeren om kan je enkel, en dit schreef ik al vaker je ogen goed open houden zodat alles blijft verlopen zoals het eigenlijk ook zou moeten. Het is gewoon een gegeven dat verschillende ziektes in deze tijd van het jaar kunnen toeslaan. Verders is heteigenlijk nog steeds dat ze om de week pas schoondrinken krijgen. De ene week zit er knoflook in, dan weer uien en als laatste een week appelazijn. Of het goed is, ik weet het niet maar kwaad kan het zeker niet.

Uitnodiging

Afgelopen week kreeg ik een uitnodiging om in het begin van het volgende jaar aanwezig te zijn op een fonddag in het hoge noorden. Begin februari hebben ze in Friesland een fonddag georganiseerd en één van de aanwezige zal ik persoonlijk vermoedelijk zijn. Tevens werd me verteld dat ze een hotel en al hadden geboekt zodat ik niet op dezelfde dag heen en weer hoef te rijden. Altijd wel leuk hoor dit soort zaken in de sport. Zelf vindt ik het ook best leuk om hier dan, mits alles verloopt zoals het moet verlopen bij aanwezig te zijn. Gewoon, eens kijken hoe deze mannen en misschien ook wel dames de sport bekijken. Er zal niet veel verschil in zitten maar hier in mijn eigen naaste regio weet ik het ondertussen allemaal wel daarom dan ook dat ik best benieuwd ben hoe dat daar allemaal zal zijn en gaan

Twee nieuwe aanwinsten

Afgelopen najaar is er links en rechts toch wel het nodige bijgehaald. Als ik de afstammelingen en prestaties bekijk van de ouders, broers, zussen etc. dan zou je haast zeggen dat het wel voor elkaar is. Maar jullie weten net als ik, iedere aankoop, of beter gezegd nieuwe aanwinst is een soort illusie. De laatste twee nieuwelingen heb ik zo afgelopen vrijdag gehaald. Bij elkaar heb ik die dag tegen de 400 km moeten rijden om beide duiven in bezit te krijgen. Ja, je moet er wat voor over hebben zou je zo zeggen. Er kwam als aanvulling van mijn kweekhokje een schitterende kleindochter van de ondertussen meer dan legendarische "Paarsborst" de gelederen versterken. En de laatste die hopelijk tot een meer dan waardevolle aanvulling kan en hopelijk ook gaat zorgen is een late ingeteelde kleinzoon van de "Luca" van Toon Janssen. Luca speelde zoal een 40e en 55e nat. Barcelona maar ook een 40e en 186e Perpignan. Deze "Luca" bezit enkel en alleen maar bloed van echte Barcelona toppers. Dus ja, als het er in zit moet het er (hopelijk) ook uitkomen!!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Johan Hamstra

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gertjan Knoop

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

Van Hoeck-Noel

Marcel van Zanden

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Theo de Kruijk

Comb. Gerritsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens