Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (14-11-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  14-11-2010
 

"Zachtjes tikt de regen tegen het ....." Zo werd ik dus vanochtend al vroeg wakker. Al tikte de regen niet tegen mijn zolderraam maar tegen mijn slaapkamerraam. En tja, eenmaal wakker dan moet en ga ik er ook uit. Anderen draaien zichzelf misschien nog wel eens om en vallen dan weer in slaap. Helaas, ik heb dat niet. Maar voor mij dan een mooie gelegenheid om mijn verhaaltje te gaan maken.

Felicitaties

Als eerste wil ik eigenlijk in mijn wekelijkse verslag de welgemeende felicitaties overbrengen aan Hugo en Anita Batenburg. Buiten de zege voor het kampioenschap van de Nationale Marathon pakken ze ook het goud op de West Europese. Tevens winnen ze ook nog eventjes de Club der Azen. Kijk, na de jarenlange bezoeken van mij aan de Boomdijk te Klaaswaal wist ik het al lang, de naam Batenburg van de Merwe, waren grote, zijn grote en blijven grote. Hugo en Anita, al deze meer dan aansprekende titels mag gezien worden om het geheel compleet te maken. Zie het eigenlijk maar als de kers op de taart. Het is jullie gegund !!!

Voetbal

Kort en krachtig, ze kregen tegen de koploper met 8-0 op hun klote. Maar ondanks deze nederlaag tegen tweedejaars E'tjes blijven ze er lol in houden. Oké, hij loopt wel eens te mekkeren tegen me van ja die en die ....... maar goed, hij blijft er plezier in hebben. Laten we eerlijk zijn, zo is het toch ook in de duivensport. We hebben allemaal, stuk voor stuk meer teleurstellingen dan .......

Leuk

Ik kreeg afgelopen nog een mail binnen met de vraag wanneer mijn verslagen weer eens in het N.P.Orgaan kwamen te staan en of ze er nog wel in kwamen? Nou beste lezers, hier zal ik U allen in teleur moeten stellen, (of juist niet !!!) Nee, voor de krant schrijven doe ik dus niet meer. Vele wisten dit al, maar blijkbaar zijn er nog steeds mensen die dit nog niet wisten. Wel fijn te vernemen dat er toch nog mensen zijn die mijn verslagen missen!

Max

Zo, zelf ben ik reuze benieuwd hoeveel mensen er de eerste uitzending over "onze" duiven zouden hebben bekeken. Op dinsdag keek ik gekscherend nog op teletekst maar helaas, het had geen kijkcijfers records verbroken. Nee, gekheid natuurlijk maar eerlijk is eerlijk, persoonlijk heb ik de mensen van en achter PPN een mail gestuurd met felicitaties en de complimenten over gebracht. Wat ik persoonlijk wel minder vond was als eerste het tijdstip van uitzenden. Kinderen zitten op school, werknemers zijn aan het werk dus eigenlijk zal het ware kijkcijfer toch wel laag zijn. Ook de tijdsduur van slechts een kwartier per uitzending vond ik maar ..... Maar goed, wat de reden van dit alles is weet ik ook niet maar verders was ik als liefhebber best positief.

Diefstal

Maandagavond las ik op Pipa dat er bij kweekcentrum "De Lage Landen" 24 stuks duiven waren ontvreemd. De zo gezegde waakhond hadden ze gedrogeerd en werd versuft teruggevonden bij de hokken. Ja, ook hier moeten het ook weer bekenden geweest zijn. Althans, dit is mijn persoonlijke mening.

Druk met duiven

Het was me het weekje wel zeg qua duiven. uit me werk eerst mijn eigen duifjes verzorgen en aansluitend die van de buren die een weekje op vakantie zijn. Vandaag nog en vanaf morgen mag hij het zelf weer doen. Ja, en dan is het echt eens een week duif, duif en nog eens duif.

Aanrijding

Afgelopen dinsdag, ik kwam met Monique en Tim van het trainen als de auto voor me plots moet remmen voor een loslopende hond. Als ook wij dan stil staan is het plots een flinke klap en ja hoor, er zat er eentje bovenop bij ons. Als de papieren geregeld zijn pakken we de telefoon en bellen we de huisartsenpost in Rotterdam. De klap had bij Monique een flinke pijn in haar nek veroorzaakt en in het ziekenhuis bleek dat ze wat scheurtjes in een nekspier had opgelopen. Ja, zo zie je maar, een ongeluk zit echt maar in een heel klein hoekje. Gelukkig, nu enkele dagen later gaat het wel weer maar de eerste dagen was het .... 

Op eigen hok

Afgelopen woensdag stond eigenlijk een afspraak met de Weerd in de agenda. Maar door de aanrijding en de last die Monique had met haar nek heb ik deze maar afgezegd. Nee, wat dat betreft komen er nog dagen genoeg deze lange winter.

Nu dat de duiven niet meer loskomen pak ik geregeld zo nu en dan tijdens het voeren eens een willekeurige. Je heb er bij die zijn, ondanks het uit de hand voeren mooi op gewicht en toch zijn er ook bij die wat aanvetten. Persoonlijk heb ik hier niet echt problemen mee hoor. Dat vettige is er dadelijk zo weer af in het voorjaar. 

In gedachten

In gedachten zit ik zo geregeld al eens de nodige koppelingen te maken. Die gaat tegen die, en dan die tegen die. Vreemd misschien, maar ik zie de nakomelingen al voor me. Dadelijk als ik tussen Kerst en Oud en Nieuw vrij ben ga ik alles eens goed op papier zetten en bijwerken in mijn programma. Vele zullen dit al gedaan hebben maar ja, in de winter ben ik nu eenmaal een rustige en gemakkelijke liefhebber en dat soort dingen denk ik dan altijd dat komt wel. Ook maak ik geregeld al een soort vluchtschema in gedachten. Die gaan daarheen en dan naar .... dan kan ik die mooi spelen zo en zo. Maar één ding is nu al zeker, ik ga toch wat meer vluchten (Z.L.U.) spelen dan afgelopen jaar.

Helemaal te gek en super blij mee

Afgelopen week viel bij mij het boekje van de Z.L.U. weer in de bus. Bijzonder in mijn nopjes was ik dat ik mijn "Dani" op de elfde plaats zag staan bij het driejarige klassement over de jaren 2008-2009 en 2010 van Barcelona.

11e Asduif Z.L.U. Barcelona 2008-2009-2010

Geloof me of niet, als ik met die paar vliegduiven die ik bezit dit soort standen kan berijken tegen al dat grote geweld, ja, dan ik meer dan in mijn nopjes. "Dani", nu negen keer gespeeld en tevens negen keer raak. Als alles goed blijft gaan zoals het zo moeten mag deze kanjer van mij aankomend jaar voor de vierde keer naar Barcelona. Maar goed, het blijft Barcelona en als je denk van .... dan kan je ze ook zo weer kwijt zijn.

Bonnenverkoop Samenloop voor Hoop

Afgelopen week de laatste mail de deur uit gedaan met betrekking tot betalen. Er moeten helaas nog vier bonnen door drie liefhebbers voldaan worden. Eén liefhebber betreft een Fransman die nu benaderd zou gaan worden door een Nederlands liefhebber die in Frankrijk woont met de vraag om tot betaling over te gaan. De andere twee zal ik vandaag zelf proberen telefonisch te pakken te krijgen anders zal ik overgaan om de voorlaatste bieders te vragen of ze nog belangstelling hebben voor de bonnen. En geloof me, het zijn zeker niet de minste schenkingen !!!

Wat ik dan zeker wel zal gaan proberen om de namen via de verkopende organisatie kenbaar te gaan maken aan een groter publiek. Misschien denkt U, is dat of zoiets nu wel nodig, persoonlijk vindt ik van wel. Het is toch te gek voor woorden om bijna te moeten smeken om tot betaling over te gaan.

Supercup

Nog een weekje kunnen de deelenemrs hun behaalde prijzen insturen voor wat het deelnemen aan de Supercup betreft. Heeft U, zou U dit lezen nog niet gedaan, kom op en stuur in. Kijk voor meer informatie of berichtgeving op de site van Toppigeons.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Gebroeders Homma

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Nico Jan Koenders

Combinatie Lokhorst

Huub Hermans

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens