Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De blik vooruit Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert Jan de Jong  15-11-2010
 

Zaterdag stond voor de Algemene Vergadering een aantal stevige onderwerpen op de agenda zoals de begroting, Vlucht naar de Toekomst en het Nationale Vliegschema. De begroting werd met een paar kleine opmerkingen goedgekeurd. Hierbij werd tevens behandeld het voorstel om de inleg op de nationale concoursen af te schaffen. Om het gat  in de begroting dat ontstaat met het laten vervallen van de inleg bij de nationale-  en sectorvluchten te dichten wordt voor 2011 een bedrag van € 2,- per lid bij de afdelingen geïnd. Hiermee kunnen alle duiven in concours staan  en is het niet meer mogelijk dat er verschil is tussen de eerste nationaal en een duif die niet nationaal staat. De Vlucht naar de Toekomst werd als leidraad geaccepteerd waardoor we nu de blik weer op de toekomst kunnen richten en kunnen starten met het instellen van de werkgroepen. In overleg met de door het bestuur ingestelde agendacommissie zullen we de prioriteiten oplijnen.

Er werd in den lande blijkbaar erg meegeleefd met het al of niet accepteren van de leidraad Vlucht naar de Toekomst. Er is zelden een onderwerp geweest dat tot zoveel actie heeft geleid in woord en geschrift. Het aantal gelukwensen na het accepteren door de vergadering onderstreepte dat nog eens extra.

Het vliegschema werd, voor wat betreft de data, zonder noemenswaardige discussie  aanvaard. Vervolgens ging het om de ochtend-  en middaglossingen. Snel werd duidelijk dat niet iedereen gelukkig is met ochtendlossingen. Aangevoerd werd om  uit te gaan van het voorstel van een aantal noordelijke fondclubs om van de zes vastgestelde data er één aan te merken als ochtendlossing. Het argument was om te luisteren naar de mensen die het dichtst bij de leden staan die deze discipline vliegen. De kiesmannen van sector 1 gaven aan dat de leden in het zuiden geen behoefte hebben aan NPO-ochtendlossingen omdat de ZLU voldoende mogelijkheden biedt. Dat is jammer omdat we steeds gesteld hebben dat het NPO-bestuur voor alle leden dezelfde mogelijkheden moet bieden ook met het oog op de nationale kampioenschappen. Uiteindelijk is de besluitvorming  zodanig geweest dat in 2011 de zuidelijke afdelingen geen NPO-ochtendlossingen hebben en de andere sectoren wel. Als je stelt dat de wens van de leden belangrijk is moet je dit als bestuur ook honoreren. Ik ga er vanuit dat een op te richten werkgroep voor deze problematiek voorstellen zal formuleren voor de toekomst.

Op 6 augustus is er nog een  mogelijkheid voor de sectoren om een marathonvlucht te programmeren. Ik had de indruk dat velen  tevreden naar huis vertrokken. En nu is het devies: de blik vooruit.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

Combinatie Bruggeman

Cees van Heijst

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Team Noel-Willockx

IFC Hoogerheide

Fondunie 2000

Comb. Gerritsen

Nico Haesen

M. van Ginkel

Van Hoeck-Noel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com