Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Tering... Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  16-11-2010
 

Naar de nering zetten! Ofwel: de broekriem aanhalen! Waarom? Om dat je als duivensport, nu eenmaal de wind tegen hebt. Is dit jammer? "Ja!" 'Zou, de patiënt, de crisis kunnen overleven?' Nog een keer: "Ja!" Kortom, niets aan het handje..!?

Simpel?

Nou, zo simpel wil ik het niet aan mijn kleinkinderen uitleggen, want de werkelijkheid zit nu eenmaal lastiger in elkaar, dan je zou hopen.  De oorzaken die ten grondslag liggen aan het verval van het aantal vlieghokken, zijn wijd en verbreid. Dus roepen: 'Dit of dat' en we zijn weer terug bij het aantal van 54.000 vliegende melkers, daar gelooft niemand in! Het is meer het geluid van: "Je moet wat of iets doen...!? Want, anders blijven we straks over met 10-15.000 geregistreerde melkers"

So what..!

Ik hoor Pauw en Witteman, al roepen: "So what?" Als je als melker weet, dat je niet tegen (pak 'm beet) vijftogduizend mede-concurrenten, maar vijf- of tienduizend melkers moet strijden. Ga, je dan ineens minder plezierig naar je werk? Of roep je dan je familie bijeen om de 'pet' rond te laten gaan; om een grootscheepse ledenactie te financieren? Ik zou zeggen (Jeroen Pouw): Het maakt mij niets uit hoeveel tegenstanders, als ik maar mijn kansen op een 1ste plek weet te verzilveren! Het gaat toch om het binnenhalen van de zilvervloot en verder niets?

Samengevat door Jeroen Pauw: "Ik zie het probleem niet!"

Kijkcijfers! Met Piet van Schaik?

Beste Jeroen, stel dat jullie programma geen 1 miljoen, maar 250.000 kijkers trekt: "Ga, je dan met minder plezier, mij als rechtgeaarde duivenhouder, in de maling nemen. Bel je dan niet met je vriendjes van Endemol om hun advies in te huren: 'Joop & .. wat moeten wij doen, help ons!" Voelen jullie twee wat wij, met z'n vierentwintig duizend, voelen?

Begrijp jullie, wat wij bedoelen met: help ons aan meer en leuke publiciteit, want ze denken in Nederland dat wij allemaal Piet van Schaik heten. Je weet wel, die lolbroek, die André van Duin kwam helpen aan een kijkcijfer- en waarderingspiek, die zijn weerga nog steeds niet heeft gevonden.

Mijn idee!

Ik wacht tot ik van onze Albert een uitnodiging krijg om samen een bakkie troost te gaan drinken bij een klein en gezellig brugrestaurant. Ergens in de buurt van de A12. Dan zal ik hem persoonlijk mijn ideeën overhandigen, te weten:

...Start een proefmodel: duivenhouden in alle dierentuinen van Nederland. Te beginnen bij Artis, want die hebben ooit in een grijs verleden een centraal duivenhok gehad van de Nederlandse krijgsmacht (dacht ik..;-) Jonge en oude bezoekers, kunnen een of halve dag met een dierenverzorger komen proefmelken?

...Ontwerp een professioneel duivenhoudersconcept! Afhankelijk, of je een stadstuintje of half weiland ter beschikking hebt, kun je een complete duivenhouders uitzet kopen of leasen? Roep, alle toeleveranciers bij elkaar...! Als het klopt dan zijn dit de (duiven)ondernemers en willen ze kansen (zoals deze) verzilveren?

...Open NPO duivenpensions om tijdens je vakantie of gedurende een verhuizing of ziekenhuis opname (om bejaarde uitstromers, alsnog binnen de duivengemeenschap te houden). Voor een aantrekkelijke vergoeding per duif, kunnen oudere en jongere melkers genieten van een welverdiende vakantie. Zonder stress of hun duiven wél goed worden nagelopen..?

...Dierenwelzijnsponsoring: ga een convenant (deftig woord voor samenwerkingsovereenkomst..) sluiten met alle dierenasiels e.d. in Nederland. Zij vangen op... en verzorgen de gestrande duiven van onze eigen leden en die van bv België. Andersom kunnen de Belgen dit ook doen voor onze duiven. Ik heb wel een kleine bijdrage per vaste voetring over voor zo'n samenwerking. En het levert ons het dubbele op aan goodwill.

...Start een eerlijke duivencompetitie: voor semi en professionele melkers, opdat wij hobbymelkers weer normaal kunnen genieten van onze huis-tuin-en-keuken budgetten. Maak, een soort van WHZB competitie voor Nederlandse + Belgische superkanonnen! Ze kunnen prima tussen de amateurs blijven meevliegen, maar hun overwinsten moeten ze verdienen via: snoeiharde maar eerlijke duivensportcompetities!

Uuuhh..: "Ik hoef niks te hebben voor mijn schrijf-, reis- en nadenktijd, maar een appelgebak met slagroom blief ik wél: gratis ;-)

Rob van Hove

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Van Hoeck-Noel

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

Cees van Heijst

Fondunie 2000

De Marathonvliegers

M. van Ginkel

A. Engelen

IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Van Elsacker-Jepsen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren