Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Tering... Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  16-11-2010
 

Naar de nering zetten! Ofwel: de broekriem aanhalen! Waarom? Om dat je als duivensport, nu eenmaal de wind tegen hebt. Is dit jammer? "Ja!" 'Zou, de patiënt, de crisis kunnen overleven?' Nog een keer: "Ja!" Kortom, niets aan het handje..!?

Simpel?

Nou, zo simpel wil ik het niet aan mijn kleinkinderen uitleggen, want de werkelijkheid zit nu eenmaal lastiger in elkaar, dan je zou hopen.  De oorzaken die ten grondslag liggen aan het verval van het aantal vlieghokken, zijn wijd en verbreid. Dus roepen: 'Dit of dat' en we zijn weer terug bij het aantal van 54.000 vliegende melkers, daar gelooft niemand in! Het is meer het geluid van: "Je moet wat of iets doen...!? Want, anders blijven we straks over met 10-15.000 geregistreerde melkers"

So what..!

Ik hoor Pauw en Witteman, al roepen: "So what?" Als je als melker weet, dat je niet tegen (pak 'm beet) vijftogduizend mede-concurrenten, maar vijf- of tienduizend melkers moet strijden. Ga, je dan ineens minder plezierig naar je werk? Of roep je dan je familie bijeen om de 'pet' rond te laten gaan; om een grootscheepse ledenactie te financieren? Ik zou zeggen (Jeroen Pouw): Het maakt mij niets uit hoeveel tegenstanders, als ik maar mijn kansen op een 1ste plek weet te verzilveren! Het gaat toch om het binnenhalen van de zilvervloot en verder niets?

Samengevat door Jeroen Pauw: "Ik zie het probleem niet!"

Kijkcijfers! Met Piet van Schaik?

Beste Jeroen, stel dat jullie programma geen 1 miljoen, maar 250.000 kijkers trekt: "Ga, je dan met minder plezier, mij als rechtgeaarde duivenhouder, in de maling nemen. Bel je dan niet met je vriendjes van Endemol om hun advies in te huren: 'Joop & .. wat moeten wij doen, help ons!" Voelen jullie twee wat wij, met z'n vierentwintig duizend, voelen?

Begrijp jullie, wat wij bedoelen met: help ons aan meer en leuke publiciteit, want ze denken in Nederland dat wij allemaal Piet van Schaik heten. Je weet wel, die lolbroek, die André van Duin kwam helpen aan een kijkcijfer- en waarderingspiek, die zijn weerga nog steeds niet heeft gevonden.

Mijn idee!

Ik wacht tot ik van onze Albert een uitnodiging krijg om samen een bakkie troost te gaan drinken bij een klein en gezellig brugrestaurant. Ergens in de buurt van de A12. Dan zal ik hem persoonlijk mijn ideeën overhandigen, te weten:

...Start een proefmodel: duivenhouden in alle dierentuinen van Nederland. Te beginnen bij Artis, want die hebben ooit in een grijs verleden een centraal duivenhok gehad van de Nederlandse krijgsmacht (dacht ik..;-) Jonge en oude bezoekers, kunnen een of halve dag met een dierenverzorger komen proefmelken?

...Ontwerp een professioneel duivenhoudersconcept! Afhankelijk, of je een stadstuintje of half weiland ter beschikking hebt, kun je een complete duivenhouders uitzet kopen of leasen? Roep, alle toeleveranciers bij elkaar...! Als het klopt dan zijn dit de (duiven)ondernemers en willen ze kansen (zoals deze) verzilveren?

...Open NPO duivenpensions om tijdens je vakantie of gedurende een verhuizing of ziekenhuis opname (om bejaarde uitstromers, alsnog binnen de duivengemeenschap te houden). Voor een aantrekkelijke vergoeding per duif, kunnen oudere en jongere melkers genieten van een welverdiende vakantie. Zonder stress of hun duiven wél goed worden nagelopen..?

...Dierenwelzijnsponsoring: ga een convenant (deftig woord voor samenwerkingsovereenkomst..) sluiten met alle dierenasiels e.d. in Nederland. Zij vangen op... en verzorgen de gestrande duiven van onze eigen leden en die van bv België. Andersom kunnen de Belgen dit ook doen voor onze duiven. Ik heb wel een kleine bijdrage per vaste voetring over voor zo'n samenwerking. En het levert ons het dubbele op aan goodwill.

...Start een eerlijke duivencompetitie: voor semi en professionele melkers, opdat wij hobbymelkers weer normaal kunnen genieten van onze huis-tuin-en-keuken budgetten. Maak, een soort van WHZB competitie voor Nederlandse + Belgische superkanonnen! Ze kunnen prima tussen de amateurs blijven meevliegen, maar hun overwinsten moeten ze verdienen via: snoeiharde maar eerlijke duivensportcompetities!

Uuuhh..: "Ik hoef niks te hebben voor mijn schrijf-, reis- en nadenktijd, maar een appelgebak met slagroom blief ik wél: gratis ;-)

Rob van Hove

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Gert Jan Beute Duivenproducten

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

Johan Hamstra

IFC Zeeland

IFC Hoogerheide

De Marathonvliegers

Cees van Heijst

Aad Beerendonk

Gertjan Knoop

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!