Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (21-11-2010) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  21-11-2010
 

Als eerste wil ik deze zondagochtend beginnen met een kort stukje over de voetbal. We kunnen in deze kort en bondig zijn, de tegenstanders kwamen niet opdagen zodat we na een kleine training weer huiswaarts gingen. Zowel Monique als de kleine man gaven beiden eigenlijk tegelijk aan, "als we dat hadden geweten hadden we lekker op bed kunnen blijven". Tja, zelf ben ik altijd vroeg uit bed maar het gevoel wat hun aangaven herken ik wel en met mij denk ik meerdere. Zeker als je als fondman op je duiven zit te wachten. Potverdorrie, hadden we ze vroeg verwacht komt de eerste pas aan het einde van de ochtend !!! Geloof me of niet, dit gevoel hebben alle fondmannen, of je nu groot of klein ben meerdere malen meegemaakt hoor.

Verkopingen

Afgelopen week is de verkoop van zoal de Duitse kampioen Brockamp begonnen. Ook hier zag ik weer bedragen waar ik van dacht....... Vele topduiven van dit gekende hok stonden voor giga bedragen alin gezet. Wie is toch die meneer de Jong denk ik telkens? Op een gegeven moment had hij biedingen uit staan voor zo rond de ton aan euro'tjes. Staatsloterijtje gewonnen misschien!!! Nee gekheid, maar het blijkt, er zit in verschillende hoeken nog genoeg geld en "echte" toppers, ze zijn zeer zeldzaam blijven duur betaald. Leuk om naar te kijken maar echt, het moet mijn deur voorbij. Al ben ik door de jaren heen zelf ook niet bang om een duifje te kopen maar zulke bedragen, nee, ik heb ze niet en had ik ze gehad had ik het denkelijk er nog niet voor uitgegeven. Maar nogmaals, heb je genoeg dan is het in deze wel een stuk gemakkelijker. En dan zeggen vele nog, "Duivensport kan je niet kopen". Oh nee denk ik dan. Stel, je moet eens de jackpot van de Staatsloterij winnen. Je koopt een schitterend landhuis, laat er legio mooie en goede hokken op zetten. Koop bij enkele "echte" toppers een ronde jongen. Of op zo'n verkoop van Brockamp enkele "echte" toppers en dan........

Oké, ook dan nog niet

Ik ben het met U eens, dit geeft totaal geen garantie voor het wel slagen in de sport. Het blijkt gewoon, en dit is zowel bij mij, maar zeker ook bij U in de omgeving. Sommige, zeg maar gerust vele kan je duiven geven met een goud randje en nog blijf het op ze Rotterdams gezegd gewoon k*t. Sorry voor me taalgebruik, maar het is wel de echte realiteit. Maar geloof me, als je, om namen te noemen een Erik Limbourg, Jos Thoné, Hugo Batenburg, Jaap van der Velden, Jan Ouwerkerk, Peter en Piet van de Merwe en om er nog maar ééntje te noemen een Bas Verkerk alles afneemt, geloof me, in de eerdere aangehaalde omstandigheid zijn ze terug daar op de plaats die maar voor heel weinigen is weggelegd, namelijk de ware en echte top.

Ook verkopingen voor de gewone man

Maar zo zijn er op dit ogenblik ook verkopingen gaande voor zeg maar de gewone man en dan ook nog eens een verkoop van een zeer groot kampioen. Neem nu enkel de verkoop eens die afgelopen vrijdag begonnen is op Duiven.net van Saarloos uit het Zuid-Hollandse Klaaswaal. Reclame maken hoor ik U denken !!! Nee, maar wel gewoon aangeven dat er ook nog mooie verkopingen zijn voor de normale mens. Laatjes, uit goeie duiven/lijnen na een zeer goed en meer dan geslaagd jaar. Geloof me, dat betekend veel. De duiven zijn afkomstig uit goede en meer dan bewezen lijnen en de duiven zijn gekweekt na een topjaar. Het is gewoon een gegeven, heeft een liefhebber een echt goed jaar dan is de kweek van dat jaar ook goed. Helaas, ik mis de ruimte en voor ze allemaal te kopen ook de centen want anders ........... 

Kweekgoud of wrakhout

Wat denkt U nu ........ Ja, de bovenstaande woorden zijn overgenomen van de zeer mooie site van Teletextpigeons.com Als U naar die site gaat en het stuk zal lezen wat onder het kopje staat van "Kweekgoud of Wrakhout" wat geschreven is door Rene van de Zande onder de noemer, "Zeeuwse krenten" dan zal U precies begrijpen wat ik in het voorgaande, en dan zeker voor de normale man bedoel.

De beurs

Volgende week is het weer zover, de jaarlijkse beurs. Echt, ik kijk er nu al naar uit. Voor het eerst zal deze beurs, ik noem hem maar even voor het gemak de najaarsbeurs gehouden worden in Houten. Na jaren op zoal het Autotron en de Brabanthallen gehouden te zijn geweest zijn ook de mannen achter deze organisatie uit geweken naar Houten. Nou, ik zal in de middag samen met zoonlief en grote vriend en gabber Patjeeee aanwezig zijn. Lekker wat keuvelen, piljes drinken en links en rechts wat kletsen. Dus wie weet tot ziens !!!

Op eigen hok

Afgelopen week, ik kwam thuis van me werk en eenmaal bij de duiven om ze te gaan voeren zag ik een laatjong wat ik bijgehaald had niet helemaal lekker zitten. Daar ik ze uit de hand voer tot er een enkele gaat drinken hebben ze natuurlijk best weer trek als je dag daarna met de voeremmer aankomt. Tijdens het voeren bleef mijn oog maar vallen op dat laatje. Ik zag gewoon dat hij niet lekker zat en ...... Nu kan ik natuurlijk in zo'n situatie drie dingen doen. Lekker laten zitten tussen de rest en wachten op "Goede tijden" of "Slechte tijden", apart zetten in het leegstaande kweekhokje in een broedbak in de schuur, of ........ Juist, ik heb gekozen voor dat laatste. Natuurlijk, vele zullen het moeilijk vinden om een bijgehaalde, waar juist veel hoop en toekomstmuziek in zit om die ..... Maar selecteren op gezondheid is juist één van de belangrijkste, zelf vindt ik het het belangrijkste wat er is. Kijk, je moet ook naar de situatie kijken. Zitten er plots meerdere dan zal je toch een deskundig arts moeten raadplegen. Maar zit alles springlevend en zit er plots een laatje bij als een halfgare stadsduif. Ja, sorry hoor, maar hier is het dan einde discussie. 

Je bent te snel met ...

Ik heb wel eens vernomen dat ze vonden dat ik te snel was met ruimen. Als de duiven goed zijn ingespeeld, ervaring hebben opgedaan en ze een bepaalde leeftijd hebben hier op het hok dan geld hier de regel "twee keer geel (mis) is rood". Voor een meer dan bewezen duif wil ik natuurlijk wel een uitzondering maken. Gewoon, kijken naar de omstandigheden waarin zo'n duif is verbleven. Onderzoeken en jezelf dan afvragen waarom hij geen prijs vloog. Ook in deze zijn er voorbeelden genoeg te noemen. Maar voor de jongen, en tevens ook de jaarlingen is de stelregel eindelijk dat deze voor 90% selecteerd worden op gezondheid.

Een voorbeeld uit de ouwe doos

Een mooi voorbeeld in deze was mijn eigen "Dikke 16 van 90". Deze geweldenaar speelde in 1991 vier weken op rij de 1e prijs met warm weer en kopwind. Ook in groot verband tegen duizende duiven was het drie keer van de vier keer een toptien notering. Dit resulteerde in een topnotering bij de W.H.Z.B. en hij was de beste jaarling van het gehele land. Het jaar daarop, als tweejarige werd er natuurlijk veel van hem verwacht maar wat ik samen met mijn vader ook probeerde, hij vloog wel een prijsje maar de kop was eraf. Toen kwam Etampes, op donderdagmiddag voor het pakken kreeg hij al vroeg zijn schotel en gaf ik hem zijn ouwe duivin van het jaar daarvoor. Resultaat, een toptien notering in de afdeling tegen duizende duiven. Het zijn zo soms van die kleine dingen die het verschil kunnen maken. Als ik kijk naar mijn beste duivinnen van de laatste jaren deze stonden altijd gekoppeld tegen een doffer waar ik niet mee speelde. Gewoon, om bang te zijn om net dat kleine, en misschien oh zo belangrijke te verspelen. 

Bonnenverkoop en de Fransman

Zo, de centen zijn zeg maar 99% binnen voor wat de verkoop van de Samenloop betreft. Alleen is er een vervelende Fransman die maar niet over de brug wilt komen. De twee andere bonnen die nog niet voldaan zouden zijn moeten dit weekend volgens de ontvangen mail voldaan zijn.

De Fransman;

Deparis Benjamin
Rue Pricipale 617
62250 Beuvrequen.

De man had twee bonnen gekocht voor een totaal bedrag van €390,-. Na verschillende mailtjes van mijn kant heb ik een Nederlandse liefhebber, in Frankrijk wonend ingeschakeld. Voor hen die hem kennen, het is Jacob van "Duivencompetitie.nl". De eerste keer was de Fransman onderweg en zou in de avond thuis zijn. Nou, Jacob heeft hem diverse keren daarna nog gebeld en tevens diverse keren zijn voicemail ingesproken. Helaas, dit allemaal zonder resultaat. Jacob heeft de Franse duivenbond ingeschakeld en deze gaan nu een onderzoek , Cq klacht indienen tegen deze persoon. Oké, ik weet dat sommige misschien niet zo zouden handelen om de persoon met naam en toenaam te plaatsen helaas, ik denk er anders over. Ik zal eerdaags met de voorlaatste bieders contact op gaan nemen of dat ze nog steeds belangstelling hebben voor de bewuste schenkingen ten bate voor dit goede doel.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Team Noel-Willockx

Gertjan Knoop

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gert Jan Beute Duivenproducten

Marcel van Zanden

Theo de Kruijk

Fondunie 2000

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebr. van Toor

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens