Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (28-11-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  28-11-2010
 

Zo, met deze zondag zijn we alweer aangekomen bij de laatse van november. Nog een enkele dag en we zijn dan ook al weer in december. Dit betekend dat dan ook mijn grootste vriend volgende week al weer negen jaar zal worden, maar daar de volgende keer meer over.

Buiten is het nu koud, op de nodige plaatsen in het land is de eerste sneeuw al gevallen. Was het vorig jaar nog 16 december als de eerste sneeuwvlokken naar beneden komen, nu, anno 2010 is het allemaal een maand eerder. En dan de geleerde maar aangeven dat de aarde aan het opwarmen is. Nee, sorry, met dat soort ...... moet je bij mij niet meer mee aankomen hoor. Ik hoorde afgelopen week zelfs dat het net zo'n winter zou worden als die van afgelopen jaar. Ja ja, de aarde is duidelijk aan het opwarmen hoor!

Met een dampende mok koffie voor me, de kachel de nodige graden omhoog gezet kruip ik achter me nieuwe pc. Ja, afgelopen week heb ik een nieuwe laptop gekocht want de ouwe was zo goed als overleden. Mijn gedachten dwalen van links naar rechts, gewoon omdat ik eigenlijk van gekkigheid niet zou weten waar en met wat ik zou moeten beginnen op deze vroege en koude zondagochtend. 

Voetbal

Afgelopen zaterdag was er voor de kleine man geen voetbal. Nee, er stond geheel iets anders in de agenda. We zijn met het gezinnetje al vroeg in de ochtend richting Odijk gegaan om daar rond koffietijd aanwezig te zijn. Na de koffie zijn de mannen naar de beurs in Houten gereden en de dames met de meiden zijn in de middag naar de winkelstraat in Odijk geweest. Al met al, een schitterende dag gehad bij een nog mooier stel mensen.

De beurs

Rond de middag kwamen we aan op de beurs en mijn inziens was het behoorlijk druk. Persoonlijk ga ik niet echt om spullen te kopen maar meer om verschillende mensen weer eens tegen te komen. En eerlijk is eerlijk, ik kwam er vele tegen hoor. Een praatje met Martin Kwakernaat links, Luci en Antoon van de Wegen rechts en ga zo maar door. Ook nog even de handen geschud van de meer dan gekende combinatie Braad de Joode. Ik bedankte deze mannen ook nog even persoonlijk voor hun schenking voor de verkoop van de Samenloop voor Hoop.

Ook gelijk even langs de stand van de Weerd geweest en daar een bus Parastop meegebracht. Want ondanks dat ik de laatste jaren zeer voorzichtig ben geworden om zomaar te gaan kuren krijgen de duiven wel ieder najaar een goede kuur tegen de paratyfus. Oké, ook hier heb je zowel voor- als tegenstanders in maar zelf ben ik in deze dan ook een grote voorstander. Dus hier op eigenhok krijgen de duiven vanaf aankomende week een 14 daagse kuur voorgeschoteld.

DHP Cultura

Sinds enkele weken/maanden heb ik enkele keren contact gehad met Bas Thiele de man achter DHP Cultura Holland. Voor deze beurs had ik voor in de middag dan ook een afspraak staan met hr. Thiele. Het is gewoon een gegeven, de duivensport moet terug naar de basis. Goede duiven, een goed hok, goede liefhebber en dan een goede tot zeer goede natuurlijke basis gezondheid. Als dit gekende cirkeltje goed is moet het cirkeltje eigenlijk voor de 100% rond zijn. Natuurlijk, hebben de duiven iets, ja, dan zal je moeten ingrijpen met medicatie en daar heb ik, zoals vele weten al jaren mijn vertrouwen in gegeven aan de Weerd in Breda. Maar ook ik, ja, ook ik ben al enkele jaren zoekende naar producten voor een goede en de juiste basisgezondheid. En om dit laatste van het cirkeltje rond te krijgen ben ik rond gekomen bij hr. Thiele van DHP Cultura. De laatste tijd valt het mij bijzonder op dat vele grote gekende hokken als bijproducten de producten van DHP voor de de natuurlijke balans verstrekken. Ik ga hier verder nu geen verkooppraatje houden, maar dat ik persoonlijk vol vertrouwen hierin mee zal gaan mag gezegd worden. Ik zal voor de vaste lezers in deze, en die verders ook wel eens mijn site bezoeken vermelden dat er een link naar de site van DHP geplaatst is op mijn site. Dus, schroom niet en neem gewoon eens een kijkje op hun site.

Ik zal zeker deze winter nog wel eens terugkomen om misschien, en dit natuurlijk eerst in overleg met DHP om wat uitgebreider bepaalde van deze belangrijke bijproducten te beschrijven.  

Euro Diamond

Nu dat deel 1 van de verkoop van Brockamp voorbij is is de gekende " Euro Diamond" de duurste duif geworden die ooit in een veiling is verkocht. Voor het slordige bedrag van een 170.000 euro is hij van eigenaar veranderd en zal hij naar Japan verhuizen. Ik heb gisteren toen ik van de beurs thuis kwam nog eens op de site gekeken en wat een bedragen mensen zijn er geboden op deze duiven. Echt, je zou er een ...... van krijgen. Oké, en het bewijs is maar weer eens geleverd, goede duiven blijven duur betaald dat is zeker!!!

Samenloop voor Hoop

Als alles goed is zijn de bonnen nu voldaan. Er moest gisteren nog 1 bon voldaan worden ondanks de nodige toezeggingen door de koper dat hij zou betalen. Als deze zijn woord nog niet heeft gehouden zal ook deze man met naam en toenaam geplaatst gaan worden. Van de vervelende wanbetaler uit Frankrijk niets meer vernomen. Wel is hij op de zo gezegde "Zwarte Lijst" geplaatst bij de verkopende organisatie. Van één van de bonnen heeft de voorlaatste bieder hem genomen en zelf heb ik de bon van de andere door de Fransman eigenlijk gekochte schenking overgenomen. Dus als dadelijk de laatste is voldaan kan ik de eigenlijke tussenstand gaan opmaken en kan ik naar mijn laatste deel voor dit gebeuren gaan om nog wat centen bij elkander te krijgen. Praten met banken die wat willen sponseren tijdens en bij de uitreiking. 

Verders op eigen hok

Tja, wat moet ik nu nog eigenlijk meer schrijven over de gebeurtenissen op eigenhok. Het is en blijft gewoon rusitg op eigenhok. De duiven doen het goed en zijn op een enkele pen nog gooien na allemaal schitterend door de rui gekomen. Oké, voor de komende twee weken zullen ze hun kuurtje tegen de paratyfus krijgen en verders is het gewoon, en dit schreef ik al zo vaak, je ogen goed open houden !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Cees van Heijst

Gebr. Maas & Zn

Super Fondclub G.O.U.

Gertjan Knoop

J. Doldersum & Zn

IFC Zeeland

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!