Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Handjes en voetjes Open printvriendelijke pagina
Peter Tolk  1-12-2010
 

De televisieserie over onze duivensport is al weer over de helft. De meningen zijn verdeeld, maar over het algemeen zijn de reacties positief. De eerste cijfers (85.000 kijkers) waren goed. Helaas konden we dit niet handhaven, de tweede uitzending trok 52.000 kijkers. De vierde uitzending trok echter weer 109.000 kijkers! Een respectabel aantal (als men de duivenliefhebbers daarvan afhaalt) voor een middaguitzending. Dat moeten we natuurlijk niet uit het oog verliezen. De mensen met een baan en de schoolgaande jeugd kon de uitzending pas op een later tijdstip aanschouwen. Ook dit was ons bekend, immers een uitzending op prime time kost beduidend meer geld.

PPN op de Nationale Manifestatie 2010 in Houten

Overigens moet u de programmering van de serie in de gaten houden. Het kan nog al eens verschillen. Afgelopen maandag begon men om 13.45 uur. Hoe nu verder? Het ligt in onze bedoeling, afhankelijk van de financiën, de uitzendingen te herhalen in het voorjaar van 2011. Na afloop van die uitzendingen krijgen we de beschikking over het materiaal en moeten we zelf (de Nederlandse duivensport) de boer op. We zullen moeten trachten de uitzendingen zoveel mogelijk lokaal "in the picture" zien te krijgen. Daarvoor is ook uw hulp onmisbaar. Als PPN kunnen we wel aan een lijst van lokale televisie stations komen. Het is de bedoeling dat u gaat proberen deze tv-stations zodanig enthousiast te maken dat men overgaat tot het uitzenden ervan. Of er nog kosten aan verbonden zijn, weten we op dit moment niet. Bent u in de gelegenheid en heeft u "een kruiwagen" om binnen te treden in de wereld van de lokale stations, geef u op. Naam, adres, telefoonnummer en eventueel een e-mail adres naar de redactie van deze site geeft ons al weer wat handjes en voetjes.

Wat willen we bereiken?

Eigenlijk weet elke duivencoach, duivenliefhebber al een antwoord op deze vraag. Een beter imago van onze sport en ledenaanwas. Deze twee zaken zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, veroordeeld zou je kunnen zeggen. Toch moeten we niet te hoge verwachtingen hebben, daar is het tijdsbestek veel te kort voor. Men moet blijven investeren in het bekend maken van onze duivensport. Afgelopen tijd zijn er wel wat duivenartikelen in de vaderlandse pers verschenen. In de Elsevier een artikel over de snelheid van de wedstrijdduiven onder de titel "Eerlijker naar het hok ", In de GPD-dagbladen stond het artikel, wat begint met de inleiding "Grijze vogels, grijze baasjes en een stoffig imago. De duivensport is in een vrije val geraakt. Van de 70.000 postduivenhouders in de hoogtijdagen zijn er nog maar 20.000 over, verdeeld over 860 verenigingen en twaalf afdelingen. De laatste tien jaar gaat het extra hard. Wie kan het tij nog keren?"  Het artikel, geschreven door Anne Boer, heeft als titel  "Revolutie in het duivenhok".  Ook hier zien we weer bevestigd hoe men over onze duivensport praat en redeneert.  Juist daarom moeten we extra alert zijn om onze wedstrijdsport niet in een kwaad daglicht te stellen. Positief uitdragen wie en wat we zijn.  Dat kan ook alleen maar door ook met onze tijd mee te gaan. Onze ogen niet sluiten voor moderne ontwikkelingen. Het kan een middel en een doel zijn. In dit kader moet men eens goed het artikel van Nico Meuwsen lezen. Hij denkt erover na en ventileert dat op een juiste manier. We kunnen en moeten niet stilstaan. Stilstand is in dit geval achteruitgang en dat willen we niet. In dit kader moet u ook met ogen van "de leek" naar het televisieprogramma kijken. Positief uitdragen wat onze sport inhoudt. En niet ons eigen nest gaan bevuilen, daar is niemand mee gediend. Heeft u problemen met iemand of een regeltje, praat erover met de juiste personen. Loop niet als een olifant door de bekende porseleinkast. U richt er ongewild veel meer schade door aan.  Ook voor de verslaggeving is er een taak weggelegd. Men houdt ons in de gaten. Schrijven over rampvluchten geeft voer, geeft benzine aan degene die dat juist willen. Ik kan hier heel veel voorbeelden aanhalen. Toch maar niet doen. Wees alert op zaken die een buitenstaander graag wil horen en weten. De bekende bijl ligt al aan de voet van die bekende boom. Als men al ageert tegen goudvissen in een ronde kom, dan weet u wel hoe laat het is.

Junior hokje PPN

Een tweede doel van onze televisieserie is natuurlijk een ledenaanwas. Het zou mooi zijn als het een fiks aantal leden zou opleveren. Reken u niet te rijk. Door een programma over duiven kunnen er leden bijkomen. De grootste factor zijn wij. Wij moeten potentiële leden enthousiasmeren. Laten zien wat het inhoudt. Bent u visliefhebber of liefhebber van vis? Een duidelijk verschil. Zo is het ook met de duivensport. In dit kader is het ook van eminent belang te weten waarom liefhebbers afhaken. Welke oorzaken geeft men aan. Is dit ooit wel eens bijgehouden? Ook hier moet onze prioriteit liggen. Wat is of zijn de redenen tot het stoppen met de duivensport. Eigenlijk zou elke vereniging, duivencoach, liefhebber een formulier moeten invullen. Is het een natuurlijk verloop, is het gebrek aan prestaties, zijn het de financiën, is het de achterklap of jaloezie, zijn het de regeltjes, is het de sportbeleving, etc.?  De afdelingen en verenigingen zouden dit in kaart moeten brengen. Als we dat weten kunnen we het misschien aanpakken. Waar liggen de wrijvingen, wat is het probleem? Niet alleen een vragenlijst met multiple choice vragen, maar juist ook open vragen. Laat men maar aangeven waar de schoen wringt. Is dat bekend, dan kunnen we gericht aan de slag. Alle Nederlandse duivencoaches, duivenliefhebbers of duivenmelkers kunnen daar hun voordeel mee doen.

Namens de PPN
Peter Tolk

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Super Fondclub G.O.U.

Cor Drost

Gebr. Maas & Zn

Gebr. van Toor

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Combinatie Bruggeman

Nico Jan Koenders

Gebroeders Homma

Aad Beerendonk

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!