Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (05-12-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  5-12-2010
 

We zijn alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar. Voor mij persoonlijk altijd wel een bijzondere maand. Vraag me niet waarom ik hem zo bijzonder vind, maar de maand december heeft gewoon iets aparts. De sfeer op de straten, in de winkels en op radio en tv. De huldiging van de Supercup die er dadelijk weer aankomt en zo kan ik nog wel even doorgaan. En als je dan kijk naar hoe het weer de afgelopen week was heeft dat toch wel iets !!! Kinderen door de straten met sneeuwballen gooien, vaders al lopend met achter hun aan de slee met de kleine kinderen daarop, en ja, ook ik ben zelf afgelopen week nog even met de kids sneeuwballen wezen gooien. Echt, persoonlijk vindt ik dit soort momenten fantastisch om te doen en kunnen mee te maken! Daarom dan ook dat ik dit soort momenten meer dan koester. Gisteren heeft het alleen al bij ons de gehele dag gesneeuwd. Bij elkaar is er toch wel een tien- tot twintigtal centimeter gevallen hoor. Maar vanochtend, toen ik een rondje met de hond ging doen was de temperatuur duidelijk anders en buiten was het één grote papperige bende!!!

Op momenten zoals met dit weer denk ik telkens maar weer, "Waarom nu nog geen dubbelglas". Nee, niet in het duivenhok, want hier te Poortugaal zit er totaal geen glas in het hok. Nee, wij moeten nog steeds dubbelglas hebben in huis. En eerlijk is eerlijk, op dit soort momenten merk je dat wel degelijk en dan heb ik ook altijd de gedachten, "Ik neem het morgen nog". Maar goed, weer een mooi iets om dadelijk maar direct eens op te gaan pakken.

Voetbal

De voetbal van de kleine man was op voorhand al afgelast net zoals de trainingen van afgelopen week, dus wat dat betreft is er weinig of geen nieuws te vermelden.

Verjaardag

Wel kan ik aangeven dat de kleine man morgen alweer 9 jaar zal worden. Tjonge, wat dat betreft als ik naar me eigen kinderen kijk dan gaat de tijd toch verdomde snel hoor. De jongen alweer 9, terwijl zijn zus aankomende zomer al weer 16 jaar zal worden. Ja, kleine kinderen worden groot zeggen ze dan wel eens. 

Verkopingen

Misschien heeft U het ook gelezen, de verkoop van Brockamp ging voor wat de 151 duiven betreft gewoon eventjes door de miljoen eurotjes heen. Echt, wat een geld toch!!! Maar ja, heb je genoeg dan is het ook niet moeilijk om even met die geliefde flappen te zwaaien.

Op eigen hok

Hier op eigenhok ben ik vorige week met de kuur tegen de paratyfus begonnen. Deze kuur met Parastop staat nu voor een veertien dagen op het menu. Verder is het zoals ik al vaker heb aangehaald, rustig op eigenhok.  

Dadelijk, een mooie tijd voor...

Over enkele weken heb ik een weekje verlof. Dit zal tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn. Voor mij altijd een mooie gelegenheid om alles weer eens rustig de reveu te laten passeren. Zo zal een begin gemaakt gaan worden om de koppels op papier te gaan zetten voor 2011. Ook zullen alle nieuwe aanwinsten (?) eens kritisch bekeken gaan worden. Niet dat ik er verstand van heb, maar om duiven in te gaan brengen in mijn stammetje, waar ik zo sinds de nodige jaren op mijn hokje redelijk mee uit de voeten kan, ja, dit soort duiven moeten mij persoonlijk meer dan aanstaan. Ja, misschien ruim je een goede of een bruikbare, maar, en dit hanteer ik persoonlijk altijd.

Wat je opruimt zal je nooit meer achter komen of het goede geweest was.
En.......
Er zijn maar zo weinig goede, dus de kans dat je een goede ruimt is wel heel erg klein.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

J. Doldersum & Zn

A. Engelen

Gebr. van Toor

Familie Huizer

Will & Falco Ebben

IFC Zeeland

Hans de Ruig

Johan Hamstra

Super Fondclub G.O.U.

De Marathonvliegers

Combinatie Lokhorst

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren