Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (12-12-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  12-12-2010
 

In deze "Kijk op de Week" wil ik het buiten een machtig bezoek en wat over het eigen hok in zijn geheel over het onderwerp electronisch constateren hebben. Dus mensen, veel lees plezier!!!

Een machtig bezoek.

Afgelopen week kreeg ik bezoek van twee liefhebbers uit het Brabantse. In mijn ogen waren het wat oudere liefhebbers (62 en 74 jaar) maar beiden leken, al pratend over de sport gewoon een stel jonge gasten. Wat een verhalen kwamen er boventafel. De 74- jarige was nog niet binnen of hij gaf me aan dat ik als twee druppels water mijn opa Vreugdenhil kon zijn. Dit dan puur gezien op de duivensport!

De bekende A.S. heeft diverse keren, ondanks dat hij al jaren uit de tijd is over hem geschreven. Ja, hij was een echte topper. En als je dan, na zoveel jaren met hem vergeleken wordt, mij doet het goed. Tevens kreeg ik complimenten over zowel de aanwezige duiven als de prestatie's die ik zo door de jaren heen had weten neer te zetten op een hokje wat nog kleiner was dan hun verwachtingen. Maar al met al, het was een zeer leuk bezoek deze middag.

Te gek voor woorden

Enige tijd geleden vernam ik er al iets van dat het electronische gebeuren weer eens een up-date nodig had. Ik dacht toen, ze blijven toch niet bezig zeker? Maar ja hoor, de systemen moeten weer een up-date ondergaan en de kosten, ach, het is maar even 75,- eurotjes weer. Wedden dat er dan over een enkel jaartje weer een up-date gedaan moet worden? Echt, persoonlijk, ik vindt het de grootste geldklopperij die er bestaat.

Nou ja, geldklopperij, ik vindt het gewoon pure oplichting! Ik heb netjes een mail gestuurd naar de leverancier met de vraag of hier ook de batterijen bij zaten. "Nee, natuurlijk niet meneer, hier komt dan nog eens 95,- euro voor bij". En buiten deze kosten ook nog eventjes 10,- eurotjes voor de NPO zegel. Echt, zijn we nu met zijn allen gek aan het worden vraag ik me af? Laten we ook dit weer door ons strot duwen. Aan de ene kant, promoten die duivensport, aan de andere kant gewoon gelijk nog eens een flinke schep er bovenop doen omdat, wat je nog aan leden over heb ook nog eens de strot af te snijden. Mensen, laten we dit nu echt allemaal over ons kam gaan? Daarom dan ook, ik ben benieuwd hoe dit gaat verlopen !!!

Een mooie mail!

Over dit, zoals hierboven omschreven heb ik gisteravond een mooie mail over binnen gekregen. ik heb hem naar vele doorgestuurd en wie ik niet gestuurd heb, heeft U belangstelling, mail me en ik stuur U de mail toe. Want laten we eerlijk zijn, dit moeten, kunnen en mogen we niet accepteren !!! 

Een ouder iemand die wilde beginnen

Niet eens zo lang geleden kwam ik met iemand in gesprek die ook iets met zijn vrijetijd wilde gaan beginnen. Na de nodige gesprekken kwamen we op mijn hobby, postduiven terecht. Tijdens een bakje koffie met een sigaretje werd de man steeds meer bevangen door mijn verhalen. Maar toen kwam het!!!

Maar toen kwam het

Stel Johan, ik ga starten met de sport en dan? Tja, je moet een hok kopen. Ach, voor een duizend euro kan je toch een leuk hokje kopen op duivenmarktplaats of zo. En dan een systeem erbij en toen vertelde ik hem mijn verhaal wat er dan wel om de paar jaar bij komt kijken. Acht mensen, ik werd wakker en ........

Reactie N.P.O. en de voorzitter

Op enkele van de briefwisselingen die ik onder ogen heb gekregen aangaande dit onderwerp zag ik ook reacties vanuit onze zo gezegde legertop. "U moet bij de leverancier (lees Unikon) zijn". Kom op mannen, lul niet, en neem het voor de leden op en roep deze crimineel achtige praktijken een halt toe. Verschuil U niet achter de levenrancier en met het lulverhaal, "U als lid maakt uit welk systeem U gebruikt". Nee, sla spijkers met koppen en toon dat jullie ballen hebben.

Wat denkt U nu allemaal

Ja, sorry hoor dat ik misschien zo uit me stekker ga. Maar ik heb nu eenmaal een opvoeding genoten en is mij geleerd, "Kom op voor wat van jou is en laat het kaas nooit of te nimmer van je brood vreten". Echt, als dit allemaal zoals hierboven omschreven gewoon door mag gaan dan zullen vele de sport de rug gaan toekeren. Zelf loop ik nog met de nodige twijfels hoe en wat te doen, of mee gaan dadelijk met de grote massa of gewoon weer lekker ouderwets met de hand gaan klokken!

Op eigen hok

Zo, en nu nog even een stukje over het wel en wee op eigenhok. De omschreven paratyfuskuur waar ik een tweetal weken over schreef is ook weer achter de rug. De duiven doen het op het oog prima alleen schrok ik afgelopen week over het gewicht van de duiven. Echt, er zaten erbij die wogen dieplood ondanks het in mijn ogen niet al te ruim voeren. Nu zijn mijn duiven eigenlijk iedere winter wel goed aan de maat maar dit overtrof mijn stoutste verwachtingen hoor. Reden genoeg om eens flink in te grijpen en het één en ander eens gaan te veranderen. Ik zal dadelijk in de loop van de ochtend eens wat voer gaan afwegen wat ze werkelijk nodig zouden moeten hebben en daar dan eens voorlopig een 75% van gaan voeren.

Zo, ik heb mijn relaas weer gedaan op deze zondagochtend. Ik zal de komende weken angstvallig internet eens bij gaan houden over het verloop aangaande deze misdadige praktijken !!!

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus: Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Team Noel-Willockx

A. Engelen

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

Will & Falco Ebben

Gert Jan Beute Duivenproducten

De Marathonvliegers

Gebr. van Toor

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Gerritsen

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!