Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ik ben vandaag zo vrolijk Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  14-1-2011
 

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit. Ik zit lekker op kantoor van het tankstation waar ik werk, de laptop staat voor me, op de achtergrond heerlijke muziek (Veronica). Ik geniet, goede muziek, mijn gedachten bij de super gezonde duiven op mijn hokken, de eerste jonge duiven die geboren zijn en de lol die ik afgelopen winter weer gehad heb in diverse duivenclubs. Als we er goed over nadenken wat hebben we dan toch en prachtig sport. Natuurlijk is er wel eens wat, nu weer met de klok systemen, met vlucht naar de toekomst. En bij ons in de afdeling dat ellenlange gezever over Noord/Zuid (de Afdeling is nu in Noord en Zuid gesplitst), en dat extreme ikke ikke denken van enkele van onze leden. Maar ik doe er niet meer aan mee, ik laat mijn humeur er niet meer door verpesten. Dus ik ben vandaag vrolijk!

Afgelopen vrijdagavond was ik te gast bij de Koerier te Utrecht, de luidruchtigste postduiven club van Nederland maar vast ook èèn van de gezelligste. Iedereen was er, Vitesse mannen en Overnacht liefhebbers, maar ook mensen die geeneens duiven meer hebben. Gewoon èèn groot duivenfeest of zoals ze daar zeggen de Dolle Beute Avond. Rond 14.00 waren Richard van der Horst en ondergetekende reeds vertrokken, eerst even naar Boven Leeuwen naar Falco Ebben waar we 12 fantastische kweekkoppels zagen waaronder een spierwitte doffer uit Swing van Ferry van Loo. Een mooi koppel voor de toekomst is een doffer van 2010 die niet over gewend wilde worden naar het hok van zijn oom in Beneden Leeuwen en een oude Vandenabeele duivin van 2003.

Tegen 17.15 uur reden we reeds richting Utrecht, tijd genoeg dus om even lekker te gaan eten bij de Waterval (Surinaams afhaal restaurant). Een grote neger vond het fantastisch dat we helemaal vanuit Drenthe kwamen om van zijn eten te genieten. Richard had zijn ogen groter dan zijn maag dus kreeg een doggybag mee voor thuis (ik niet, mijn maag is groot genoeg voor 5 porties). Tegen 19.15 uur waren we reeds bij de Koerier, het zat al bomvol met feestgangers, en we begonnen pas om 20.00 uur, schitterende duivensport.. Eerst met enkele toppers over overnachtfond gesproken (van de Berg en Brakelè), twee absolute toppers die vol passie over hun sport praten. Ik ga daar toch eens kijken bij die mannen.

Tijdens de keuring kwam ik nog een kleinkind van “Opa” tegen van Gilbert van de Berg, goede ogen van zijn grootvader (Opa), Prima duiven zaten er hier weer in Utrecht, bedankt voor de gezellige avond.

Op zaterdagmorgen reeds vroeg uit de veren omdat ik verwacht werd in Duitsland, de jeugd van Regio 410 (Emst/Vechte) had hun regionale dag, met een forum van Tonie van Ravenstein en ondergetekende. Vanaf 10.00 uur ging het hier los met verschillende festiviteiten, bonnenverkoop (met 4 duiven van Gunter Prange die € 10.000 op brachten voor de jeugd), een duivenkeuring, tentoonstelling en zoveel eten als iedereen maar wilde. Gunter Prange is de grote motor achter dit gebeuren, samen met zijn team maakt hij er ieder jaar een voortreffelijke dag van voor de jeugd, hun ouders en alle andere leden. Ik denk toch wel dat er 250 man in de zaal zat. Tegen 16.00 weer naar huis en nog even langs mijn eigen cluppie p.v.de Vredesduif te Noordwolde voor de Nieuwjaars borrel. Alle leden (min èèn natuurlijk) hadden hun elektronisch systeem gebracht voor de update van de nieuwe verplichte software. Het was gezellig, nog even en bon afgeschooid van Jan Willem Jongedijk (uitzoeken op het hok, die is voor mij !), onze PC baas. Wim van Dijk heeft een duif voor de voorselectie van de Olympiade in de standaard klasse, hopelijk komt hij er volgende week door, dan gaan er 3 duiven van Noordwolde naar Polen.

Op eigen hok gaat het super, de eitjes en of jongen liggen mooi in de schalen, nog geen problemen gelukkig. Op de vraag of we dit jaar wederom geen medicijnen geven aan onze vliegploeg kan ik nog geen antwoord geven. Ik laat het weer over aan Nanne Wolff de dierenarts en vriend uit Hattemerbroek. Wanneer hij het sein rood geeft, geef ik wat door het water of over het voer, is bij de wekelijkse controle het steeds “schoon” ofwel zijn de duiven gezond dan geef ik geen medicatie. Wat heel goed bevallen is vind ik de extra dagen Prange Suppe en de “Beute-Smurrie” op dinsdag en woensdag. Ik ben er van overtuigd dat dit èèn van de successen is geweest op ons hok het afgelopen seizoen 2010.

We zijn nu bezig om kilo verpakkingen te maken van de Beute-Sport en Herstel-Power mengeling die nodig is voor deze Beute-Smurrie. Ik hoop dat het gereed is voor de voorjaarsbeurs in België (19 en 20 februari). Samen met Gunter Prange zoeken we steeds verbeteringen om duiven nog makkelijker te laten trainen, presteren en recupereren.

Tot volgende week dames en heren.

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

J. Doldersum & Zn

Hans de Ruig

Gebroeders Homma

Gebr. Maas & Zn

Marcel van Zanden

Nico Jan Koenders

Super Fondclub G.O.U.

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Verweij-de Haan

Nico Haesen

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!