Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Belangrijk nieuws voor spelers met jonge duiven in Afd 8 (GOU) Open printvriendelijke pagina
4-2-2011
 

Binnen Afdeling 8 GOU is het initiatief genomen om te komen tot de oprichting van een jonge duivenclub. Nu de meerderheid van de Afdelingsvergadering gekozen heeft voor de zogenaamde gezamenlijke vluchten (natour in combinatie met jonge duiven), wordt voor de leden die plezier beleven aan het spel met jonge duiven een stuk van het sportplezier weggenomen. 

In dit hiaat, waar de spelers met jonge duiven niet voor gekozen hebben, zal de nieuwe jonge duivenclub voorzien door eerder met de jonge duiven aan de start te kunnen komen en naast de gezamenlijke vluchten daarom ook te voorzien in enkele extra vluchten voor de jonge duiven. Meld u nu vast aan via het aanmeldformulier!

Wij zien het als belangrijk dat voorzien gaat worden in dit hiaat en wel om de volgende redenen:

 • Er zijn natuurlijk mensen die hun jonge duiven niet kunnen of willen verduisteren. Deze groep van leden kunnen met enkele extra vluchten en een paar G-vluchten hun jonge duiven toch als jonge duif voldoende opleren en worden dan ook niet op achterstand gezet als ze met de jaarlingen gaan vliegen.
 • Er zijn leden die het jonge duivenspel als hoogtepunt of als een van de hoogtepunten van de duivensport ervaren. Met een aantal extra vluchten kan deze groep van leden optimaal van de duivensport genieten
 • Voor de betere spelers met jonge duiven zijn er ten opzichte van de rest van Nederland gelijke kansen binnen (commerciële) competities.
 • Mensen met bijvoorbeeld kleine kinderen kunnen op vakantie in augustus terwijl dan toch de jongen opgeleerd kunnen zijn.
 • Kwekers van winterjongen kunnen tijdig met hun jonge duiven vliegen en hoeven dan niet te wachten tot hun duiven ouder dan een half jaar zijn. Deze leeftijd is veel te oud en daarom te risicovol om te starten met vluchten.

Uitgangspunt is overigens dat gewoon aan alle G-vluchten van de afdeling wordt meegedaan. Gezocht zal enkel worden naar uitbreiding van de vluchten voorafgaand aan de G-vluchten en mogelijk ook nog na de G-vluchten. Op dit moment denken we aan:

 • 18 juni Meer
 • 25 juni Duffel
 • 2 juli Strombeek
 • 9 juli Pommeroeul
 • 16 juli Pommeroeul
 • 23 juli St. Quentin

Uiteraard kan er op al deze vluchten geklokt worden. We willen de duiven allemaal tegelijk lossen en maken, indien er voldoende animo is, een uitslag per regio. Natuurlijk komt er ook een afdelingsuitslag.

In december hebben we de afdeling om toestemming verzocht. We wachten nog op officiële toestemming van onze afdeling, die graag zoveel mogelijk en zeer gedetailleerde informatie van ons ontvangt. Daarom is het voor ons ook van belang om nu al te weten wie er lid wil worden. Daarom verzoeken wij u, indien u geïnteresseerd bent, uw potentiële lidmaatschap via het aanmeldformulier kenbaar te maken.

Later volgen meer details.

Werkgroep Jonge Duiven Club Afdeling 8 i.o.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

De Marathonvliegers

Super Fondclub G.O.U.

Theo de Kruijk

IFC Hoogerheide

Comb. Gerritsen

A. Engelen

J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Cees van Heijst

Van Hoeck-Noel

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!