Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (30-01-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  30-1-2011
 

Zo, afgelopen week was plots de kou weer terug in het land. Naar buiten kijkend vanachter het glas leek het allemaal zo lekker, maar eenmaal buiten was het toch, en dit zeker door de wind geregeld smerig koud hoor. Althans, dit was mijn ervaring en zeker als je voor je werk voor een groot gedeelte altijd buiten bezig ben. Mede door de vorst werd ook op vrijdagavond het voetbal voor Tim al afgelast. De kleine man had anders om halfnegen al moeten spelen. Vandaar dan ook deze week geen voetbalverslag.

Een mooie duivendag

Vorige week zondag heb ik een zeer leuke en mooie duivendag gehad. Er kwam bezoek uit zowel het Limburgse als het Brabantse. Zowel Piet Hendickx, voor sommige beter bekend als "Miene Piet" uit Beesel, en Toon Janssen uit Helenaveen kwamen beiden met hun vrouwen een daagje op bezoek. Het was een leuke dag en dit zeker als ik met de mannen bij de duiven bezig ben. Van Toon Janssen had ik enkele maanden geleden een ingeteelde kleinzoon van zijn "Luca" aangekocht op een verkoop. Deze "Luca" speelde zoal een 40e Nat. Barcelona, 40e Nat. Perpignan, 55e Nat. Barcelona, 156e Nat. Perpignan etc. etc. (een topper of niet !!!) Deze dag van dit bezoek werd mijn hokje nog versterkt met een rechtstreekse dochter van deze Z.L.U. topper. Dus, er is weer genoeg nieuw bloed aanwezig om in te brengen en dat zijn juist die mooie dingen die onze sport zo aantrekkelijk maakt. Voor mijn gevoel heb ik er een toppertje bij, de toekomst zal dat moeten uitmaken en nogmaals, dat is juist zo mooi van de sport !!!  

Tuchtrechtelijk onderzoek tegen B.W.

Afgelopen maandag heeft de aanklager NPO de heer B.W. telefonisch in kennis gesteld van overtreding van artikel 12 van de Statuten (verplichting leden NPO) en dat er tegen hem een besloten Tuchtrechtelijk onderzoek is gestart. Dit alles naar aanleiding van de publicatie in het NPorgaan van 21 januari 2011 Jaargang 64. Ook is er medegeeeld dat de voorlopige berichtgeving naar de leden toe via e-mail gedaan zal worden.

Is het nu oorlog tussen NPO en B.W.?

Als je de laatste uitgave van het N.P.orgaan onder ogen neemt lijkt het er op dat de pleuris is uitgebroken tussen Steenbergen en het N.P.O. bestuur. Zelf zal ik dit gebeuren net als vele anderen met Arendsogen blijven volgen maar dat het nu flink rommelt in Duivenland zal duidelijk zijn. Zelf denk ik, je zou maar directeur en of bestuurder zijn van het N.P.O. Eerst al het geouwehoer aangaande het E.C. en nu dit met en over het rekenprogramma. En weet je wat me bevreemd, of eigenlijk ook juist weer niet, in beide zaken kom je enkele dezelfde namen tegen. Dit muisje zal in Duivenland nog een behoorlijk staartje gaan krijgen, let maar eens op!!!  Persoonlijk heb ik me wel voorgenomen om er op eigen conto niet meer in te duiken. Nee, ik heb er me eigen gedachten over maar dat ..............

De duiven

Zo, afgelopen woensdag was het dan zover en gingen de aanwezige vliegduiven, 33 in totaal (inclusief de jaarlingen) weer voor het eerst naar buiten. Dit na toch een goede 3 1/2 maand vastgezeten te hebben. In eerste instantie keken ze toch wel wat vreemd toen de kleppen ineens naar beneden gingen. Eenmaal buiten zag je ze links en rechts wat verbaasd vliegen maar al snel zaten ze in een koppel. Nou ja koppel, kijkend als ik links en rechs zo de duiven bij andere hun rondjes zie maken en ik kijk dan naar het koppeltje wat er bij mij buiten is, nou, dan is het hier maar een koppeltje hoor. Na woensdag volgde ook nog de donderdag en de vrijdag en aansluitend ook nog de zaterdag. Je merkte toch al vrij snel dat ze weer gewend waren om naar buiten te gaan. De eerste dag vlogen ze hooguit een kwartiertje maar de dagen daarna was het geregeld, en dit zal U zeker herkennen, vallen op het dak van het huis om dan telkens weer weg te slaan. Gisteren vlogen ze zelfs al, en hier stond ik echt al van te kijken meer dan een uur. Dus de ingeslagen weg met zoal ook de DHP producten zal zeker niet slecht zijn. En lekker hoor, als je dan zelf in de deuropening van de scheur staat, het zonnetje op je giegel en een flesje bier erbij, ja, dan heb je het gevoel of het weer begonnen is. 

Aanbrengen NPO zegels op Unikon-systemen

Het is zover, de datums zijn bekend en voor U allen, ook de nieuwere aangekochte systemen in de jaren 2007, 2008 en 2009 moeten voorzien worden van zo'n nieuw N.P.O. zegel. Waarom ik dit schrijf, omdat ik weet dat er liefhebbers zijn die zo'n nieuw systeem hebben en dachten buiten schot te blijven wat dus niet het geval is. Dus mensen, wees bij de pinken en zorg dat jullie systemen dadelijk in orde zijn !!! 

Een Fonddag maar dan anders!!!

Vorige week nam ik in mijn verhaalje mee iets over "Een Fonddag maar dan anders". Dit werd door de mannen uit het Hoge Noorden enorm gewaardeerd. Maar ja, wat wil je anders, zulk soort mooie evenementen moeten we juist koesteren en blij zijn dat er nog mensen dit soort zaken op willen pakken en organiseren. Ik weet dat een man die zich al een levenlang inzet voor de duivensport in de persoon van Theo de Gruyter ook hieraan verbonden is. Theo, 74 jaar maar hij blijft maar doorgaan!!!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Johan Hamstra

Cor Drost

Cees van Heijst

De Marathonvliegers

Familie Huizer

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

IFC Zeeland

Gebroeders Homma

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!