Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (06-02-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  6-2-2011
 

Zo, de maand januari is sinds enkele dagen ook alweer verledentijd. En er is tevens ook weer een week voorbij, en na de laatste twee keren van mijn eigen, "Kijk op ...." heb ik diverse mailtjes binnen gekregen. Eén van de mails kwam zelf van een Nederlandse liefhebber die voor zijn werk in het verre Sudan verbleef. Maar nadat vorige week ook het voetbal uitgesteld bleek te zijn ging het deze keer gelukkig we door.

Het voetbal

Gelukkig, na vorige week weer eens afgelast te zijn ging het deze week gelukkig wel weer door en dit, ondanks de harde wind. Onze jongens moesten deze keer tegen de koploper, en ondanks dat we de vorige competitie met 4-1 hadden gewonnen waren "onze" kereltjes best wat gespannen. Zelf moest ik deze week als leider optreden, dus ook ik had mijn verplichtingen in deze (geintje natuurlijk, want de kereltjes zelf moeten het toch maar doen.) In de kleedkamer heb ik de ventjes, voorafgaande aan de wedstrijd toegesproken en ze de nodige moed ingesproken. Al vrijsnel kwamen onze kereltjes met 0-1 achter te staan, want eerlijk is eerlijk, de eerste vijf minuten waren ...... Als ik dan ook eenmaal vanaf de zijlijn de mannetjes op mijn manier heb toegesproken krijgt de wedstrijd een totaal andere wending. We gingen de rust in met een 2-1 voorsprong terwijl we, nadat de wedstrijd was afgefloten enkel maar gelukkige kopjes zag met een eindstand van 3-1. En gezien de kansen had het misschien wel vijf, of zes één kunnen of moeten zijn. Zoonlief die een stafstrop miste, en dat terwijl hij ook uit een hoekschop de lat raakte. Echt, als je dan al die gelukkige smoeltjes van die jonge kereltjes zie dan denk je van, "wie doet me wat !!!!".   

Sudan

Geloof het of niet, maar afgelopen zondag kreeg ik na mijn laatst geplaatste "Kijk op ...." zelfs een reactie uit het verre Sudan. Daar verblijft op het ogenblik een Nederlandse liefhebber en die wilde ook daar mijn wekelijkse "Kijk op ..." graag hebben. Nou, bij deze, en ik voel me meer dan vereerd in deze !!!

Een trouwe lezer

Van een trouwe lezer, althans, dat bleek achteraf kreeg ik een leuke en zeer positieve reactie over het geschreven stuk wat ik vorige week aanhaalde tussen de N.P.O. en hr. B.W. Natuurlijk, het doet mij goed als er zo'n reactie binnen komt. Blijkbaar kent de man mijn reactie hoe ik het liefst had willen reageren, want hij gaf in zijn mail aan dat ik het liefst anders had willen reageren, vandaar ook zijn compliment. Nou meneer X, bedankt voor de leuke mail en het blijkt, verstand komt blijkbaar met de jaren. Dus ook bij mij.

Tuchtrechtelijk onderzoek en zo kan het ook verlopen.

Het volgende heb ik voor U gelezen op de site van N.P.O.: "Vanwege het beëindigen van het lidmaatschap door de heer B.W. te D.H. zal de Aanklager NPO het tuchtrechtelijk onderzoek naar de overtreding vana artikel 12 van de Statuten (verplichting leden NPO) stopzetten. Hem is schriftelijk meegedeeld dat wanneer hij zich weer aanmeldt als Basislid van de NPO het onderzoek hervat zal worden". 

Tja, hoe raar kan het lopen denk ik zo. Zou B.W. eieren voor zijn geld hebben gekozen?

De toelichting van Ronald Geerdink.

Voor hen die het N.P.Orgaan wekelijks ontvangen hebben in de laatste uitgave de reactie van Ronald Geerdink kunnen lezen. Ik zal eerlijk zeggen, voor deze "Kijk op ..." live ging had ik hier eerst heel iets anders gezet. Gelukkig, en denkend aan de briefschrijver van vorige week heb ik stukje verwijderd want anders ......, en het blijkt, verstand komt dus echt met de jaren.

Teletext Pigeons.

Vorige week zondag heb ik tevens weer eens zitten te genieten van het stuk, "Piep, piep, hoi ....." van Rene van de Zande in zijn wekelijkse Column "Zeeuwsche Krenten". In hoofdzaak ging het er om dat je overal dezelfde afgunst bemerkt. Of het nu tegen een Pieter Veenstra, Gerard Koopman of zelfs bij ons plaatselijk tegen een Danny van de Vrede is, overal is het het zelfde. Opmerking zoals door Rene aangegeven zijn blijkbaar mode om eigen falen teniet te doen.

"Als je er zoveel geld insteekt als hem, dan moet je wel goed vliegen"
"Geen wonder, hij rijdt bijna dagelijks met zijn duiven"
"Vindt je het gek, hij geeft er soms tachtig mee, dan komt er altijd wel één"
"Dat zou de N.P.O. moeten verbieden"
"Het draait in de duivensport alleen maar om de 'grote' mannen"
"Als ik ook hele dagen thuis zou zijn, vloog ik ook veel beter"

Ik kan nu wel verder gaan met het verhaal over te nemen van René, maar in grote lijnen, en dit heb ik zelf ook al diverse keren aangegeven, je moet jezelf niet vergelijken met andere die je toch niet kan hebben. Of ze nu meer mogelijkheden hebben zoals; geld, ruimte, tijd, of noem er nog maar meer op. Nee, kijk nu gewoon eens naar eigen kunnen en val de andere niet telkens af om eigen mindere, of zelfs slechte prestaties te verdoezelen!!! En ook hier over, kan ik legio voorbeelden geven, zowel uit naaste- als uit de overige omgevingen. En vreemd, als ik ze neer zou zetten dan zouden sommige zich meer dan belazerd voelen, terwijl andere weer van hun stoel af flikkeren van het lachen. Maar U weet net als ik dat dit overal het zelfde liedje is.

Oké, nu zullen de meeste ook wel weer gelijk of dit of dat gaan denken. Maar nogmaals, stel, dat ik mezelf met een v.d. Velden, Batenburg - van de Merwe, Saarloos & Zn of nog meer van deze kampioenen moet gaan vergelijkien of op wil trekken, nou, geloof me, dan kan ik beter gelijk stoppen. Dit neemt niet weg dat ik zal proberen om ze op een individuelen wedvlucht de loef af te steken. Maar goed, het is een gegeven, er zijn maar weinigen onder ons die uitslagen goed en terdegen kunnen lezen. En dan hoor je ook nog vaak de opmerking, "zo, vanaf nu staan we allemaar weer op nul". Nou, geloof dit niet want de waarheid is toch echt totaal anders.

Nederland en de Olympiade.

Zoals een ieder onder ons op Pipa heb kunnen lezen is er heel wat te doen geweest met "onze" duiven op de laatst gehouden olympiade. De duiven bleken slecht verzekerd te zijn en diverse duiven hebben daarom hun meer dan verdiende Olympiade prijs dan ook mis gelopen. Ook hier moeten we echt weer "onze" N.P.O. bedanken want ook hier hebben deze mannen weer eens een flater geslagen van de bovenste plank. Na alles wat er de laatste weken zoal geschreven wordt en is moeten de zo gezegde "wijze" mannen zich meer dan in slecht weer begeven. Slecht weer of niet, persoonlijk heb ik echt totaal geen vertrouwen meer in dit bestuur. Oké, het is altijd moeilijk om iets goed te doen, maar als je zulke flaters maakt in het "echte" bedrijfsleven, neem van mij aan, dan is er één remedie, de zak en weg met die lui. Maar nogmaals, je moet blijkbaar uitkijken hoe en wat je schrijft want voor je het weet heb je een Tuchrechtelijk ondezoek aan je kont hangen.

Dit is dan ook voor mij de reden dat ik vanaf nu, na deze uitgave van de "Kijk op ..." het bestuur niet meer zal gaan bekritiseren, nee, ik zal er gewoon niet meer over gaan schrijven. Met andere woorden, "ik heb me duifjes achter in mijn eigen tuintje en voor de rest, de ..........."

Op eigen hok

Hier op eigenhok zullen de geslachten, voor die wat de vliegduiven betreft, of deze dag, en anders in de loop van deze week uit elkander gaan. De kweekduifjes waren al enkele weken uit elkander en nu, zo net in de maand februari zullen dus ook de vliegduiven volgen. Nadat ze vorige week enkele dagen achter elkaar uitgevlogen hadden was het deze week weer gewoon binnen blijven voor ze. Nee, ik wil ze zeker nu nog niet in een ritme brengen of krijgen. Nee, hier is het eigenlijk net een soort winterslaap in deze tijd. Dit neemt niet weg dat ik er met de pet naar gooi, nee, maar alles is natuurlijk wel, net als vele bij ons een stuk rustiger in deze periode.

Komende weken. 

De komende twee weken staan er nog diverse duivenzaken op het programma. Volgende week zaterdag ben ik van de partij in het Hoge Noorden in Leeuwarden en voor de week daarna ben ik uitgenodigd om een prijs in ontvangst te komen nemen te Kortrijk (B) aangaande Barcelona. Hoe beide zaken zullen verlopen zal ik jullie natuurlijk in de komende "Kijk op's) uitgebreid vertellen.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus,

Tot de volgende kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Gertjan Knoop

Nico Haesen

A. Engelen

Combinatie Bruggeman

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Johan Hamstra

Gebroeders Homma

Gebr. Maas & Zn

Van Elsacker-Jepsen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens