Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (27-02-11) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  27-2-2011
 

Nog een daagje en dan is ook de maand februari verledentijd, en zo komt het nieuwe seizoen telkens maar dichterbij. Velen zullen alweer jongen hebben rondfladderen, hebben gekoppeld of moeten zelfs nog gaan koppelen. Persoonlijk behoor ik bij de laatste groep van hen die nog moeten koppelen. Toen ik nog samen met mijn vader speelde voor het generale kampioenschap waren wij er ook altijd vroeg bij hoor. En echt, sinds ik dit nu al de nodige jaren niet meer doe ben ik er ook totaal niet meer rouwig om. Ik denk nu wel eens, hoe heb ik het allemaal op kunnen brengen? Maar goed, ieder zijn spel en benadering van de sport, en dat maakt onze sport, of kan onze sport vaak zo mooi maken.

Het voetbal

Voor vanmiddag staat de wedstrijd Feijenoord - F.C. Groningen in de agenda. Via de voetbal van zoon Tim kunnen we naar deze wedstrijd toe. Samen met enkele ouders en de nodige kinderen gaan we dan dadelijk ook richting die mooie Kuip op Rotterdam Zuid. Gisteren moest de kleine man zelf ook weer spelen. En wekelijks wordt het dan ook bij deze kleine mannen spannender en spannender. Na de twee koplopers verslagen te hebben met resp. 3-1 en 4-1 moesten ze nu tegen de onderste. Na twee keer achter gestaan te hebben werd de eindstand in het voordeel van onze mannen uiteindelijk 5-4. Een wedstrijd met vele doelpunten en echt, wat was dit een spannende pot. De kleine Hamstra maakte ook weer een schitterend doelpunt vanaf de helft van de tegenstander loeihard in de linkerbovenhoek. En ja, ik ga hem zeker de hemel niet in prijzen, maar er ontstond gelijk weer een groot aplaus en ja, hij draaide zich om en weer zijn duim onhoog. Wat kan een pa op zulke momenten groeien, geloof me !!!! 

Mooie reacties

Na mijn schrijven met de reacties die ik zoal had gekregen over mijn toetreden tot het team TopPigeons en mijn reactie daarop in mijn laatste "Kijk op...." heb ik nogmaals zeer vele, leuke maar bovenal mooie reacties binnen gekregen, en deze zowel uit binnen- als uit buitenland. Tja, het is zoals sommige mailers aangeven als reactie op mijn eerdere "Kijk op", "duivensport op zijn smalst" en dat ik maar moest denken, "laat een ieder zijn eigen pad schoonvegen" en vele andere laten genieten van het schrijven wat ik doe.

Diverse nieuwe mailadressen toegevoegd aan adresboek

De laatste twee weken heb ik de vraag gekregen om diverse nieuwe "vaste" lezers toe te gaan voegen aan de adreslijst van en over mijn wekelijkse weekverhaal. Altijd leuk, om mensen met naam te kennen die naar je stukjes uitkijken !!!

Kortrijk

Zoals vorige week aangehaald stond vorige week zondag in het teken van een dagje Kortrijk. Samen met de gekende Jaap v.d. Velden, spelend onder de naam van wijlen vader Chris ben ik de reis aangegaan naar het Belgische. Het was een leuk ingerichte beurs die we het beste kunnen vergelijken met een kleinere uitvoering van de beursen bij ons in den landen. We zagen vele bekende-, maar ook onbekende gezichten. We maakten een praatje hier en een praatje daar. Als dan de tijd daar is om naar de zaal te gaan waar de huldiging plaats zou vinden zitten we aan tafel met een leuk en uiterst goed gezelschap. We zitten aan tafel met de familie Hagens, Peter van de Eijnde en één van de mannen van de gebroeders van Doorn. We laten het Belgische gerstenat tot ons komen en voor we het weten begint de huldiging. Buiten dit Nederlandse gezelschap is het een onderonsje met zowel Belgische- als Duitse grootheden. Echt, ik gaf het vorige week al aan, dat ik er meer dan trots op ben om hier op dit moment te mogen en kunnen staan. De onderstaande foto met bijbehorende tekst kreeg ik toegestuurd van Sonja Hagens. Om met dit soort mannen op het podium te mogen staan, ja, je stramme tuinkabouter zou er van ....... Dit zou een uitlating zijn van me gabbertje uit Odijk kunnen zijn !!!

De drie Musketiers van Zuid-Holland !!!
(V.l.n.r. Ad Hagens, Johan Hamstra en Jaap v.d. Velden)

DHP

Sinds ik DHP producten ben gaan gebruiken en ik hierover heb geschreven heb ik diverse mailtjes gekregen met vragen. De vragen waren zeer verschillend, wat gebruik je, wanneer je gebruik je het, en nog meer van dit soort. Recentelijk heb ik een mooi, goed en zeer netjes schema gekregen over het gebruik en de benodigde producten. Nu was het mijn bedoeling om dit schema gewoon in mijn weekverhaal te publiceren maar op aanraden van hr. Thiele, de man achter DHP, raadde hij mij dit af. Gewoon omdat voor een ieder een ander schema toepasselijk zou zijn en hij een ieder wil voorzien met raad en daad en zodat mensen dadelijk niet foutief zouden gaan handelen. Daarom dan ook, heeft U vragen, schroom niet en neem via de site van DHP gewoon contact op. U zal merken, U zal goed en uiterst vakkundig geholpen worden. Natuurlijk, ik wil in deze zeker niet aanhalen of dat de producten van DHP wondermiddelen zijn. Nee, wondermiddelen waardoor we harder gaan vliegen of wat dan ook bestaan gewoon niet. Maar als je met je handen van antbiotica af kan blijven moeten we dat zeker doen. Natuurlijk, hebben ze iets, tja, dan zal je dit moeten aanpakken met antibiotica. Maar uit gesprekken die ik deze winter heb gevoerd, met zeg maar "echte" grote in onze sport, die tevens producten van genoemde firma geven en die hierover, over al langere tijd zeer te spreken zijn moet het gewoon goed zijn. Ik begrijp ook, om spullen te geven die overbodig zijn, ja, die moet je juist naar de vuilbak verwijzen, maar sinds ik diverse producten geef valt het mij op dat de duiven er zeer goed uit zien. Dus, heeft U vragen, kijk dan eens op de site van DHP of stuur een mail naar mij zodat ik U van het mailadres kan voorzien.

De duiven

Nog een goede twee weken, op maandag 14 maart dan zullen ook hier op de hokken de duiven gekoppeld gaan worden. De eieren van de oude vliegers zullen verhuizen naar elders en de zo gezegde kweekduifjes mogen hunnen kroost wel zelf groot brengen. Als zowel de oude- als de jaarlingvliegduiven een dag of 14 zitten te broeden zullen de eieren weggaan en zullen ze tijdelijk op een soort weduwschap gespeeld gaan worden om zodoende voorafgaande aan het voor mij "echte" werk goed ingevlogen te gaan worden. Vanaf nu vliegen de duiven zo'n beetje om de dag hun rondje. Op maandag uit mijn werk de doffers, om de dag daarna de duivinnen de mogelijkheid te geven om de vleugels los te gooien. Voorlopig doen ze het meer dan goed dus dat stemt mij meer dan tevreden. Over twee weken staat nogmaals een algehele controle bij de Weerd in de agenda. De controle's wil ik zeker net als andere jaren in het seizoen doorlaten gaan. Al moet ik hier wel in meegeven, dat ik dit jaar. nu dat ik zo dadelijk half maart de controle laat uitvoeren ik maandelijks deze controle wil laten doen zolang het vliegseizoen zal duren. Misschien denken sommige, dat is niet nodig maar uit ervaring weet ik, gevaren in welke hoedanigheid dan ook liggen gewoon op de loer. En ja, liever een controle te veel, dan iets zelf niet zien en eerlijk is eerlijk, het geeft mij altijd een goed gevoel als ik ga manden en de zekerheid heb dat het met de gezondheid meer dan goed zit.

Gezondheid of .....

Oké, met duiven die alleen maar gezond zijn zal je ook de concoursen niet kunnen bepalen. Nee, het is de kunst van de liefhebber om ze te proberen op het juiste moment te laten vlammen. Als nestspeler kan je daar veel mee beinvloeden om ze op de juiste standjes te krijgen waardoor een duif naar zijn hoogtepunt kan groeien. Daarom vindt ik het persoonlijk als kleine liefhebber van de zotte dat onze Belgische buren de wedvlucht Barcelona een week hebben opgeschoven. Nu is het gewoon ondoenlijk om duiven op een juiste stand te krijgen op Barcelona om ze daarna ook weer netjes op Perpignan te krijgen. Maar goed, hier zal wel een goede reden voor zijn maar het komt een nestspeler, en dan zeker met een beperkt ploegje duiven niet goed uit. Als je een beetje kan inprofiseren zal ook hier wel weer een oplossing voor komen en zo niet, tja, dan sla we gewoon wat vluchten over.

Met dit schrijven wil ik het er eigenlijk maar bij laten dus. Tot de volgende Kijk op!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Gertjan Knoop

Johan Hamstra

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. van Toor

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Nico Haesen

Gebroeders Homma

Combinatie Lokhorst

Familie Huizer

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens