Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

De beurs en diversen Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  16-3-2011
 

Zaterdag 5 maart heb ik de beurs in Houten bezocht en daar zeer veel enthousiaste liefhebbers ontmoet. Het viel mij op dat veel leden zich zeer betrokken voelen bij de ontwikkelingen in het kader van de Vlucht naar de Toekomst.

Onderwerpen als een Nationaal Vliegschema, vergelijkbare competities , ochtendlossingen en de wekelijkse Nieuwsbrief werden daarbij regelmatig genoemd. In de middag vergaderde ook het dagelijks bestuur van de ECvP. De belangrijke onderwerpen waren het dopingonderzoek ,elektronische constateersystemen en de aan de vaste voetringen te stellen eisen. In het begin van de avond was er een bijeenkomst georganiseerd door de Olympiadecommissie.

Tijdens deze bijeenkomst vond de uitreiking plaats van oorkonden en herinneringsmedailles van de Olympiade in Poznan en van de Europacup in Dortmund. Aan Henk Schepens mocht ik tijdens deze bijeenkomst een Gouden Speld uitreiken voor zijn inzet gedurende vele jaren voor de nationale organisatie. Al met al een gezellige avond met als bijkomende bate het aanbod van aanwezigen om taken op zich te willen nemen dan wel anderen te willen ondersteunen. Een positief geluid en dat doet goed! Ook een bijeenkomst die we zeker na elke Olympiade moeten houden. Veel wordt er gesproken over het betaalbaar houden van de sport. Dit is zeker van belang waar we de factoren die de prijs bepalen zelf enigszins in de hand hebben.

Geen grip hebben we echter op de externe factoren zoals de prijzen van de grondstoffen. Als we naar de prijs van granen en ruwe olie op de wereldmarkt kijken en de koers van de euro ten opzichte van de dollar is het duidelijk dat duiven houden niet goedkoper wordt. Het voer wordt duurder maar ook de prijs van dieselolie zal leiden tot een hogere vrachtprijs en daarmee tot het duurder worden van de duivensport.. Welk tegenwicht kunnen we bieden om de sport aantrekkelijk te houden dan wel te maken voor bestaande en nieuwe leden? Een vraag voor elk bestuursniveau in onze organisatie en voor de werkgroepen.. Zaterdag vindt de Algemene Vergadering in Wijchen plaats. Een vergadering waarin het bestuur verantwoording aflegt van het beleid in het afgelopen boekjaar.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Gertjan Knoop

Cor Drost

Theo de Kruijk

IFC Zeeland

Comb. Verweij-de Haan

Team Noel-Willockx

A. Engelen

Will & Falco Ebben

Gert Jan Beute Duivenproducten

Nico Haesen

Comb. Gerritsen

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens